Seminārs NVO kapacitātes stiprināšanai "Kā veiksmīgi attīstīt NVO?"

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 30.07.2015

Maizes muzejs Aglonā svin darbošanās 10 gadus un maizes ceptuves 15 gadus!

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 14.07.2015

Biedrība „ĢIMEŅU ATBALSTA CENTRS „PUĶUZIRNIS” piedāvā daudz dažādu aktivitāšu

                                                                 

Jau nepilnus trīs mēnešus biedrība „Ģimeņu atbalsta centrs "Puķuzirnis"" īsteno projektu 2014.EEZ/PP/1/MIC/074/040 „Kompleksi atbalsta pasākumi sociālās atstumtības mazināšanai jauniešiem un ģimenēm ar bērniem". Šajā laikā darbību uzsākusi vecāku grupa, apgūstot apmācību kursu „Bērna emocionālā audzināšana (BEA)", kas Preiļos ir jaunums, jo šādas grupas vadīšanai ir nepieciešama īpaša speciālista apmācība - biedrības biedre to apgšut nodiobinājumā „Centrs Dardedze". BEA programma ir paredzēta vecākiem, kuriem ir bērni vecumā no dzimšanas līdz 7 gadu vecumam. Lai arī programmas mērķis ir iemācīt vecākiem izprast savu bērnu, ne reti paši vecāki ir tie, kas sāk sevi saprast labāk, kā rezultātā ir vieglāk tikt galā ar bērnu audzināšanu. Tāpat vecākiem tiek piedāvātas logopēda un fizioterapeita nodarbības ciklā „Esi zinošs un palīdzi izaugt veselam bērnam!".

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 10.07.2015

Interešu pulciņš „IT prasmju iegūšana un pilnveidošanai cilvēkiem ar īpašām vajadzībām”

Mūsdienu informācijas un zināšanu sabiedrības laikmetā prasmes izmantot datoru un internetu ir nākamās svarīgākās aiz prasmēm lasīt, rakstīt un rēķināt. Tās vajadzīgas ikkatram - gan lielam, gan mazam. Tās noder darbā, sadzīvē un atpūtā, kā arī paver iespējas iegūt aktuālo informāciju par visu nepieciešamo, sniegt informāciju par sevi, ātri un viegli sazināties ar draugiem, firmām, oficiālām iestādēm. Valstīs, kuras veiksmīgi iekļaujas informācijas sabiedrībā, ir augstāks iedzīvotāju labklājības līmenis un attīstītāka pilsoniskā sabiedrība.

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 09.07.2015

Biedrībā „Sabiedriskais centrs ‘’Aizkalne”” realizēts jauns projekts

                                                                   

Biedrība „Sabiedriskais  centrs ''Aizkalne""  ir realizējusi  projektu "Atbalsta pasākumi Aizkalnes pagasta iedzīvotāju radošo spēju attīstīšanai" ",  Nr. 14-03-LL12-L413201-000006,   ELFLA  pasākuma "Lauku ekonomikas dažādošana un dzīves kvalitātes veicināšana vietējo attīstības stratēģiju īstenošanas teritorijā" aktivitātē "Iekārtu, tehnikas, aprīkojuma, informācijas tehnoloģiju un programmu nodrošinājuma iegāde un uzstādīšana un infrastruktūras izveide sabiedrisko aktivitāšu dažādošanai vietējiem iedzīvotājiem".

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 30.06.2015

NVO aktualitāšu kalendārs Nr. 8

                                                                                                                                                                         

„NVO aktualitāšu kalendārs" izveidots Projekta „Līdzdalības demokrātijas attīstības veicināšana Preiļu, Aglonas, Vārkavas, Riebiņu un Līvānu novados" Nr.2012.EEZ/DAP/MAC/203/1/L/050/2015 ietvaros.

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 29.06.2015

Līderu vasaras akadēmija NOZĪME! BŪTĪBA! ATSPULGS!

22.07.2015.-24.07.2015, Viesu namā „Mauriņi", Allažu pagastā, Siguldas novadā biedrība „Latvijas Pilsoniskā alianse" (eLPA) jau devīto gadu aicina Tevi piedalīties vasaras akadēmijā nevalstisko organizāciju pārstāvjiem! Šogad eLPA nolēmusi pievērst uzmanību tam, kā uzlabot mūsu pašu darba kvalitāti, kā uzvesties un rīkoties tā, lai mūsu darbs prasītu mazāk resursu, bet tam būtu labāks iznākums, kā arī tam, kā labāk pastāstīt par saviem labajiem darbiem. Mums ir tas gods ielūgt Tevi uz šo pasākumu un mēs esam pārliecināti, ka ikviens no mums būs ieguvējs!

Sīkāka informācija

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 25.06.2015

LATGALES NVO PANEĻDISKUSIJA "NVO un pašvaldību sadarbība: esošais, vēlamais un izaicinājumi"

                                                                                     


Latgales plānošanas reģions sadarbībā biedrību "Dienvidlatgales NVO atbalsta cents" š.g. 27.jūnijā Rēzeknes domes lielajā zālē (2.st.) pl.: 11:00 aicina interesentus uz LATGALES NVO PANEĻDISKUSIJU.

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 10.06.2015

Iniciatīvas grupa labiekārto Sila – Ondzuļu kapus

Šī gada martā Riebiņu novada dome izsludināja mazo grantu projektu konkursu „Ieguldīsim savu darbu novada attīstībā", tajā nereģistrēta iniciatīvu grupa saņēma finansējumu projektam „Sila-Ondzuļu kapu labiekārtošana".

Mūsu tautas neatņemama kultūras vērtība ir kapu sakopšana un kapusvētki, kapusvētkos pulcējas radi no dažādām Latvijas vietām, lai pieminētu aizgājušos, ir svarīgi, lai tie būtu sakopti un labiekārtoti, jo sakārtota vide rada labu priekšstatu par visu novadu kopumā. Aptaujājot cilvēkus, kuru tuvinieku atdusas vieta ir Sila - Ondzuļu kapos, tika apzinātas vajadzības kapu labiekārtošanai. 

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 05.06.2015

Seminārs „Saimniekošanas dažādība lauku teritorijā”

         

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 03.06.2015

Seminārs "Pašvaldības un iedzīvotāju sadarbība, attīstot līdzdalību lēmumu pieņemšanā"

                                                  


Biedrība "Dienvidlatgales NVO atbalsta centrs"

 šī gada 15. jūnijā plkst. 10.00

rīko semināru

"Pašvaldības un iedzīvotāju sadarbība,

  attīstot līdzdalību lēmumu pieņemšanā"

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 03.06.2015

Seminārs "Mediju nozīme organizāciju attīstībā"

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 03.06.2015

Līvānos noslēdzies projekts “Dažādu paaudžu tautību integrācija”

                                                                

Nepilnu četru mēnešu garumā Līvānos biedrība "Daudzfunkcionālais ģimeņu atbalsta centrs  "ŠODIENA RĪTDIENAI"" realizēja projektu "Dažādu paaudžu tautību integrācija" .

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 28.05.2015

Latvijas-Lietuvas-Baltkrievijas programmas 2014-2020 perspektīvas

13.05.2015. Rēzeknē, programmas noslēguma konferences laikā Kopīgās vadošās iestādes (Lietuvas Republikas Iekšlietu ministrija) pārstāvis Gediminas Česonis sniedza informāciju par Latvijas, Lietuvas un Baltkrievijas pārrobežu sadarbības programmu 2014-2020, kas tiks realizēta Eiropas kaimiņattiecību instrumenta ietvaros.

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 26.05.2015

BIEDRĪBA „ĢIMEŅU ATBALSTA CENTRS „PUĶUZIRNIS” PREZENTĒJUSI JAUNIZVEIDOTO MĀJAS LAPU

                                                                 

Jau mēnesi biedrība „Ģimeņu atbalsta centrs „Puķuzirnis"" īsteno projektu 2014.EEZ/PP/1/MIC/074/040 „Kompleksi atbalsta pasākumi sociālās atstumtības mazināšanai jauniešiem un ģimenēm ar bērniem". Šajā laikā jau uzsākts īstenot daudz aktivitāšu, bet ar mērķi informēt plašāku sabiedrību par projekta gaitu, Starptautiskās ģimenes dienas noskaņās 16. maija pēcpusdienā tika organizēts informatīvs seminārs.

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 20.05.2015

BIEDRĪBA „ĢIMEŅU ATBALSTA CENTRS „PUĶUZIRNIS” UZSĀKUSI PROJEKTA ĪSTENOŠANU

                                                                   

Biedrība „Ģimeņu atbalsta centrs "Puķuzirnis"", kas dibināta 2014. gada 11. septembrī, par savas darbības pamatmērķiem ir noteikusi ģimeņu emocionālās un garīgās labsajūtas veicināšanu, lietderīga un produktīva bērnu un jauniešu brīvā laika pavadīšanas organizēšanu, darba ar jauniešiem attīstīšanu, dažādu neformālās izglītības programmu īstenošanu, kā arī sociālās rehabilitācijas pasākumu īstenošanu sekmīgai personu integrācijai sabiedrībā.

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 20.05.2015

Ekselence NVO vadībā

Vēlies iegūt saturiskas zināšanas vasarā? Papildināt un pilnveidot savas iemaņas NVO darbā un pārbaudīt tās praktiskās nodarbībās, kopā ar saviem kolēģiem?
Biedrība „Latvijas Pilsoniskā alianse" aicina nevalstisko organizāciju vadītājus un vadošos darbiniekus piedalīties apmācību ciklā „Ekselence NVO vadībā". Mums ir būtiski, lai nevalstisko organizāciju sektors ir zinošs un spēcīgs un tas nav iespējams bez NVO vadītājiem un darbiniekiem, kuri ir zinoši un varoši. Tādēļ, aicinām tieši Tevi, izmanto iespēju izglītoties par jautājumiem, kas aktuāli organizāciju vadībā.

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 19.05.2015

Izsludināts konkurss diskriminācijas veidu novēršanai sabiedrībā

Konkurss izsludināts, lai sniegtu atbalstu starptautiska vai nacionāla līmeņa projektu izstrādei dažādu diskriminācijas veidu novēršanai sabiedrībā.Projektu iesniegumu iesniedzējiem jāvērš uzmanība uz to, lai projektu rezultāti varētu tikt izmantoti arī citās Eiropas Savienības dalībvalstīs.

Projektu iesniegumos jāapraksta, kā projektu saturs atbilst pastāvošajai ES politikai diskriminācijas novēršanas un romu integrācijas jomā. Pieteikumu iesniegšanas termiņš ir 2015.gada 7.jūlijs 12.00, projekta minimālā summa ir EUR 75 000. Sīkāka informācija

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 15.05.2015

Saeimas un NVO forums - Līdzdalība, vienlīdzība un solidaritāte

29.05.2015. notiks Saeimas un NVO forums „Līdzdalība, vienlīdzība un solidaritāte - mūsdienu vērtības ceļā uz drošību un brīvību". Foruma darbs tiks organizēts trīs paralēlās darba sesijās. Pirmo sesiju paredzēts veltīt pilsoniskās sabiedrības lomai drošības stiprināšanā vietējā un Eiropas līmenī. Otrajā sesijā plānots pārrunāt jautājumus, kas saistīti ar sociālās uzņēmējdarbības lomu sociālās nevienlīdzības mazināšanā. Savukārt trešajā darba sesijā plānots apspriest sabiedrības līdzdalību izglītības kvalitātes nodrošināšanā. Apkopojot foruma pirmajā daļā gūtās atziņas, pēcpusdienā plānots uzklausīt darba sesiju ziņojumus.

Aicinām nevalstisko organizāciju pārstāvijus pieteikties  forumam elektroniski saitē līdz 25.maija plkst.17.00. Lūdzam ņemt vērā, ka dalībnieku skaits sesijās ir ierobežots. NVO foruma_Programma.pdf

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 14.05.2015

Baltijas jūras reģiona NVO forums norisināsies Tallinā 10. – 11. jūnijā, tajā piedalīsies organizācijas no visa Baltijas jūras reģiona

Baltijas jūras reģiona NVO forumā "A Smart Civil Society - for the best of the Baltic Sea Region (BSR)" noritēs diskusijas par sešām jomām:

  1. Baltijas jūras valstu padomes prioritātes (Reģionālā identitāte, ilgtspēja un drošība);
  2. Eiropas Savienības stratēģija Baltijas jūras reģionā;
  3. ANO Post-2015 Attīstības programma par ilgtspējīgu attīstību;
  4. Eiropas attīstības gads;
  5. Pamattiesības un cilvēktiesības Baltijas jūras reģionā;
  6. labākās prakses no NVO.
Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 27.04.2015
<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 >> 
<< Marts 2024 >>
P O T C P S Sv
 
    123
 
45678910
 
11121314151617
 
18192021222324
 
25262728293031
Vai NVO pietiek līdzekļu?
Pietiek
Pietrūkst.
Pietiek, bet būtu labi ja vairāk