Seminārs "Grāmatvedības kārtošana biedrībās un nodibinājumos"

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 07.11.2018

Seminārs "Organizācijas atpazīstamības un labdarības pasākumu veidošana"

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 07.11.2018

Biedrības "Latvijas Pilsoniskā alianse" eLPA diena Preiļos

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 11.10.2018

Ar semināru ”Darba tirgus visiem, izmantojot ilgāka mūža resursus” Stokholmā noslēdzas projekts “BSR SMART LIFE”; VPR seminārā iepazīstina ar esošo situāciju mūžizglītības jomā Baltijas jūras reģionā

Šī gada 31. augustā noslēdzas Vidzemes plānošanas reģiona projekts „BSR SMART LIFE". Projekta noslēguma seminārs „Darba tirgus visiem, izmantojot ilgāka mūža resursus" notika Stokholmā, Baltijas valstu padomes telpās. Tā dalībnieki bija ne tikai tādu projekta partnerorganizāciju pārstāvji kā Šauļu Tirdzniecības, rūpniecības, un amatniecības kameras, Norden International pārstāvji, bet arī Baltijas valstu padomes, Polijas vēstniecības Zviedrijā, Ziemeļu arodbiedrību, Zviedrijas Ārlietu ministrijas, Latvijas Izglītības un zinātnes ministrijas, Lietuvas Drošības un labklājības ministrijas, Eiropas Komisijas Zviedrijā, Ziemeļu Labklājības centra un citu nozīmīgu institūciju pārstāvji.

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 07.09.2018

Aicinām pieteikt pretendentus balvai “Cilvēka izaugsmei Latvijā” 2018

Latvijas Pilsoniskā alianse, Amerikas Tirdzniecības palāta Latvijā (ATPL) un ASV vēstniecība Latvijā izsludina pieteikšanos balvu konkursam "Cilvēka izaugsmei Latvijā". Balvu pasniegs piekto gadu pēc kārtas, lai godinātu iedvesmojošus Latvijas cilvēkus, organizācijas un uzņēmumus par ieguldījumu cilvēka izaugsmē. Balvas mērķis ir veicināt Latvijas iedzīvotāju izglītību, veselību un labklājību un izcelt sociālās atbildības iniciatīvas.

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 06.09.2018

Seminārs "Manas dzimtas saknes - mans spēks - mīts vai realitāte?"

                                                             

Nodibinājums "Viduslatgales pārnovadu fonds" projekta "Stipras un stabilas ģimenes ir nacionālas valsts un tautas pamats" ietvaros šī gada 13. septembrī Preiļu NVO centrā (Kooperatīva ielā - 6, Preiļos) rīko semināru "Manas dzimtas saknes - mans spēks - mīts vai realitāte?"

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 03.09.2018

Preiļu pilsētas svētkos 7 Lielās bumbas sacenšas “Lielo bumbu spēlē”

18. augustā plkst. 14.45  Preiļu parka estrādē notika pirmā "Lielo bumbu spēle" Preiļos. Spēli organizēja nodibinājums "Viduslatgales pārnovadu fonds". Spēles mērķis - piesaistīt līdzekļus Aglonas, Līvānu, Preiļu, Riebiņu un Vārkavas novadu talantīgāko bērnu un jauniešu stipendijām  mūzikā, mākslā un sportā. Lielās bumbas varēja iegādāties uzņēmēji no visas Latvijas. Vienas bumbas vērtība EUR 150,00. 

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 22.08.2018

MANA DZĪVE. MANA IZVĒLE

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 07.08.2018

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 03.08.2018

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 03.08.2018

Divas dienas tīra prieka. Viduslatgales NVO vasaras akadēmija Dzeņu mājās.

                                                                             

Biedrības "Preiļu NVO centrs" īstenotā projekta "Viduslatgales NVO sektora vasaras akadēmija attīstītai un stiprai Latvijai" ietvaros no 28. līdz 29. jūnijam Preiļu pagasta, Jaunsaimniekos Dzeņu mājās notika vasaras akadēmija, kurā piedalījās 25 pārstāvji no biedrības "Preiļu NVO centrs" biedru organizācijām. Nometnes  dalībnieki praktiskās nodarbībās apguva sadarbības prasmes, sociālo kontaktu izkopšanu, nestandarta problēmu risināšanas metodes, radošumu domāšanā,  u.c. prasmes. Ieguva zināšanas par pilsonisko līdzdalību  interešu aizstāvībā, savas organizācijas darba uzlabošanu. Akadēmijā nodarbības vadīja lektores Evija Caune un Ieva Vaine. Dažādas meistarklases nodrošināja Krīstīne Stašulāne, Zinaīda Mūrniece un Līva Norkārkle.

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 27.07.2018

Šovasar laiks laukiem – Latgalē notiks divu dienu forums „Mana Latvija, mani lauki, mana kopiena: mūsu rīcība”

Latvijas kopienu vasaras forums „Mana Latvija, mani lauki, mana kopiena: mūsu rīcība” notiks 3. un 4. augustā Smelteros, Saunas pagastā, Preiļu novadā, lai veicinātu pieredzes apmaiņa un sadarbība starp kopienām un dažādu sektoru pārstāvjiem, netradicionālā veidā parādot kopienas idejas būtību cilvēks palīdz cilvēkam.

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 12.07.2018

NVO līderu vasaras akadēmija

                                                 

Biedrība "Preiļu nevalstisko organizāciju centrs" uzsākusi projekta "Viduslatgales NVO sektora vasaras akadēmija attīstītai un stiprai Latvijai" realizāciju. Projekta mērķis: Preiļu, Aglonas, Vārkavas, Līvānu un Riebiņu novadu nevalstisko organizāciju institucionālās un cilvēkresursu kapacitātes stiprināšana sadarbības un pilsonisko prasmju attīstībai.

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 12.06.2018

Zināmi Latgales NVO projektu programmas 2018 rezultāti

                                                                                           

Kā informē  "Dienvidlatgales NVO atbalsta centrs" koordinators Oskars Zuģickis, ir  noslēgusies Latgales NVO projektu programmas 2018 izvērtēšana.

Projektu programmas ekspertu komiteja izsaka pateicību Latgales biedrībām, kas Programmai kopā no 14  pašvaldību teritorijām iesniedza 38 projektus, savām aktivitātēm prasot vairāk nekā 61,6 tūkstošus eiro.

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 30.05.2018

Latvisko sajūtu brīvdienas Latgalē – LATVJU PIRTS UN ZAĻU FESTIVĀLS 2018’ (un kongress – Kas ir Latvju pirts?)

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 23.05.2018

Nevalstisko organizāciju pārstāvji aicināti pieteikties dalībai ikgadējā Saeimas un nevalstisko organizāciju (NVO) forumā

Forums notiks 1. jūnijā Saeimas namā. Saeimas un NVO forumu atklās Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece. Dalībniekus uzrunās arī biedrības "Latvijas Pilsoniskā alianse" padomes priekšsēdētājs Uldis Dūmiņš. Foruma darbs plānots trīs paralēlās sesijās. Pirmajā darba sesijā foruma dalībnieki spriedīs par to, kā pilnveidot nevalstisko organizāciju un valsts iestāžu dialogu un novērst pastāvošos šķēršļus. Plānots runāt par to, cik efektīvi praksē ieviesti tiesiskajā regulējumā iestrādātie instrumenti, kas nodrošina sabiedrisko līdzdalību. Tāpat iecerēts apspriest jautājumus, kas saistīti ar lobisma tiesiskā regulējuma nepieciešamību. Otrajā foruma sesijā dalībnieki diskutēs par NVO lomu un atbildību politiskajā procesā un to, vai un kā sabiedriskās organizācijas var celt sabiedrības līdzdalību laikā, kad vērojama zema politiskā iesaiste un kad īpaši svarīgi sniegt dažādām sabiedrības grupām atbalstu un zināšanas, lai uzlabotu iedzīvotāju drošumspēju. Plānots aktualizēt arī jautājumu par iedzīvotāju uzticības stiprināšanu sabiedriskajām organizācijām. NVO foruma trešā sesija būs veltīta sociālās atbildības attīstībai Latvijā. Viens no plaukstošas pilsoniskās sabiedrības pamatakmeņiem ir cilvēki, kuri gatavi idejas vārdā ziedot ne tikai naudu, bet arī savas iemaņas, prasmes un laiku. Tomēr patlaban trūkst skaidra vēstījuma, ka sociāli atbildīga rīcība un filantropija ir novērtēta. Sesijā dalībnieki pārrunās pēc nodokļu reformas aktualizēto jautājumu par nodokļu atvieglojumiem ziedotājiem, kas svarīgs gan uzņēmējiem, gan ziedojumu saņēmējiem - sabiedriskā labuma organizācijām. Tāpat sesijas dalībnieki spriedīs par nevalstiskajam sektoram nozīmīgo tiesisko regulējumu brīvprātīgā darba un sociālās uzņēmējdarbības jomās. Pēcpusdienā tiks sniegti ziņojumi par katras sesijas darba rezultātiem.

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 18.05.2018

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 15.05.2018

Kultūras ministrija aicina Latgales reģiona iedzīvotājus piedalīties sabiedriskajā apspriedē par Nacionālās identitātes, pilsoniskās sabiedrības un integrācijas politikas plāna 2019. – 2020.gadam projektu

Apspriede notiks 25. maijā plkst. 11.00 biedrības "Preiļu NVO centrs" telpās, Kooperatīva ielā 6,Preiļos

Vēlamies informēt, ka Nacionālās identitātes, pilsoniskās sabiedrības un integrācijas politikas īstenošanas plāns 2019.-2020.gadam (turpmāk - Plāns) ir izstrādāts, lai nodrošinātu turpinājumu Nacionālās identitātes, pilsoniskās sabiedrības un integrācijas politikas pamatnostādnēs 2012.-2018.gadam noteikto mērķu un rezultatīvo rādītāju sasniegšanai, kā arī nozares politikas nepārtrauktību un pēctecību.

Plāns ir uzskatāms par pārejas perioda plānu, lai jau nākamajā nozares politikas plānošanas ciklā (2021.-2027.gads) panāktu harmonizāciju ar Nacionālā attīstības plāna darbības termiņiem, saskaņā ar Ministru kabineta 2014.gada 2.decembra noteikumiem „Attīstības plānošanas dokumentu izstrādes un ietekmes izvērtēšanas noteikumi".

 

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 10.05.2018

Izsludināta Latgales NVO projektu programma 2018

Biedrība "Dienvidlatgales NVO atbalsta centrs" š.g. 4.aprīlī izsludina "Latgales NVO projektu programmu 2018", kuras mērķis ir veicināt pilsoniskās sabiedrības iniciatīvas, iedzīvotāju līdzdalību un starpkultūru dialogu, tai skaitā mazākumtautību darbu Latgales plānošanas reģionā.

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 12.04.2018

Erudīcijas spēle "Zināšanu labirints" PASĀKUMS TIEK ATCELTS

 

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 05.04.2018
<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 >> 
<< Marts 2024 >>
P O T C P S Sv
 
    123
 
45678910
 
11121314151617
 
18192021222324
 
25262728293031
Vai NVO pietiek līdzekļu?
Pietiek
Pietrūkst.
Pietiek, bet būtu labi ja vairāk