Piedalies aktīvo iedzīvotāju fonda projektu dienās!

Lai potenciālajiem projektu iesniedzējiem palīdzētu sagatavoties Kapacitātes projektu konkursam, Aktīvo iedzīvotāju fonds (AIF) aicina piedalīties projektu dienās visos Latvijas reģionos no 2021. gada 6. janvāra līdz 29. janvārim (ZOOM platformā). Pieteikšanās elektroniski: https://ej.uz/Kapac_projektu_Dienas

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 05.01.2021

Labklājības ministrija rīko sociālās uzņēmējdarbības biznesa ideju konkursu

No 2020. gada 30. decembra līdz 2021. gada 31. janvārim Labklājības ministrija aicina iesniegt pieteikumus sociālās uzņēmējdarbības uzsācēju biznesa ideju konkursam. Tā mērķis ir iesaistīt sociālajā uzņēmējdarbībā cilvēkus bez iepriekšējas pieredzes šajā jomā, kā arī noteikt 20 labākos sociālās uzņēmējdarbības uzsācējus, kuri saņems individuālas konsultācijas savas biznesa idejas realizēšanai.

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 04.01.2021

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 22.12.2020

Izsludināts konkurss NVO atbalstam, kas piedalās Covid-19 seku pārvarēšanā; pieejamais finansējums 564 000 EUR

Sabiedrības integrācijas fonds (SIF) informē, ka atklāta konkursa kārtībā 2021.gadā nevaldības organizācijām (NVO) ir iespēja pieteikties papildu finansējumam 564 000 EUR apmērā. Finansējums, kas piešķirts no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem, tiks novirzīts tām NVO, kas ar savu darbību palīdz novērst Covid19 krīzes radītās sekas, tostarp veic tādas aktivitātes, kas īstenotas papildus valsts un pašvaldību institūciju veiktajām.

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 21.12.2020

Senioru deju kolektīvs “Brūklenājs” tautas tērpos

 

Biedrība "Mūsmājas" realizējusi projektu Nr.19-03-AL21-A019.2205-000006 "Latgales novada tautas tērpu iegāde senioru deju kolektīvam "Brūklenājs", kas tika iesniegts un atbalstīts Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai finansētās Latvijas Lauku attīstības programmas 2014.-2020.gadam apakšpasākuma „Darbību īstenošana saskaņā ar sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģiju"  ietvaros.

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 21.12.2020

Jaunā gadā - jauna valde

2020. gada 16. decembrī, attālināti zoom platformā, notika biedrības ''Preiļu nevalstisko organizāciju centrs'' biedru kopsapulce. Kopsapulces darba kārtības pamatjautājumi - valdes un valdes priekšsēdētāja pārvēlēšana.

Saskaņā ar biedrības statūtiem valdi veido 5 valdes locekļi, no kuriem katrs pārstāv vienu noteiktu sabiedrisku organizāciju  darbības sfēru. Valdes darbības termiņš ir 5 gadi.Valdes loceklis var tikt ievēlēts pēc kārtas uz 2 termiņiem.

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 18.12.2020

Atvērta projektu pieteikumu pieņemšana KAPACITĀTES PROJEKTU KONKURSĀ!

Programmas mērķis: uzlabota pilsoniskās sabiedrības ilgtspēja un kapacitāte Latvijā.

Programmā tiks atbalstītas pilsoniskās sabiedrības organizāciju (PSO) aktivitātes šādos darbības virzienos:

  1. Kapacitātes celšana - zināšanu pilnveide, prasmju un iemaņu ieguve un nostiprināšana, cilvēkresursu attīstība un piesaiste organizāciju un indivīdu līmenī, t.sk. kapacitātes vajadzību apzināšanas un rīcības plānu izstrāde.
  2. Organizāciju sadarbība - atbalsts organizācijām, kas iesaistās PSO tīklos reģionālā, nacionālā vai starptautiskā līmenī, atbalsts PSO tīklu darbībai, pieredzes apmaiņas un tīklošanās pasākumiem.
  3. Organizāciju finanšu ilgtspējas veicināšana - kampaņas un aktivitātes finanšu piesaistei un ienākumu avotu dažādošanai.

Līdz 2021. gada 15. februāra plkst. 14.00 Aktīvo iedzīvotāju fonda (AIF) projektu tiešsaistes sistēmā Latvijas pilsoniskās sabiedrības organizācijas aicinātas sagatavot un iesniegt projektu pieteikumus organizācijas kapacitātes stiprināšanai.

Šis ir trešais Aktīvo iedzīvotāju fonda projektu konkurss, un tā mērķis ir stiprināt Latvijas pilsoniskās sabiedrības sektora un pilsoniskās sabiedrības organizāciju  ilgtspēju un kapacitāti.

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 14.12.2020

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 11.12.2020

Saņemts apstiprinājums LPA virzītajai programmai "Atbalsts biedrībām un nodibinājumiem Covid-19 krīzes radīto seku mazināšanai"

26.novembrī finanšu ministra Jāņa Reira vadītajā darba grupā uzņēmējdarbības un nodarbināto atbalstam tika saņemts apstiprinājums Latvijas Pilsoniskās alianses virzītajai programmai "Atbalsts biedrībām un nodibinājumiem Covid-19 krīzes radīto negatīvo seku mazināšanai", kas paredz atbalstīt biedrību un nodibinājumu aktivitātes Covid-19 krīzes seku un Covid-19 izplatības mazināšanas iniciatīvas un darbības. Programmā pieejamais finansējums paredzēts 600 000 euro apmērā, projekta darbības termiņš - līdz 2021. gada 30. jūnijam, ar attiecināmo izmaksu periodu no 2020. gada 1. novembra.

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 30.11.2020

Aicina pieteikties sociālā biznesa ideju autorus

Sociālās uzņēmējdarbības akselerators "New Door" sadarbībā ar "British Council" pārstāvniecību Latvijā aicina iedzīvotājus no visas Latvijas pieteikt savas biznesa idejas akselerācijas programmai. Ideju autoriem būs iespēja piedalīties intensīvās trīs mēnešu apmācībās, kas palīdzēs no idejas nonākt pie reāla biznesa plāna un tā īstenošanas.

"Šobrīd, kad daudzi cilvēki ir piespiedu dīkstāvē, ir īstais brīdis padomāt par savas sen lolotas vai pavisam jaunas sociālā biznesa idejas īstenošanu. Sociālā biznesa galvenā atšķirība no citām biznesa formām - tiek risināta kāda sabiedrībā aktuāla problēma, tiek dota iespēja līdzdarboties sociāli atstumtām sabiedrības grupām, un visa peļņa tiek investēta uzņēmuma attīstība. Sociālās uzņēmējdarbības akselerators "New Door" ir pirmais solis uz sociālā uzņēmuma statusa iegūšanu," akselerācijas programmas priekšrocības uzskaita "New Door" vadītāja Diāna Lapkis.

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 30.11.2020

LPA aicina NVO uz tikšanos par Covid-19 ietekmi uz sektoru

Latvijas Pilsoniskā alianse (LPA) aicina nevalstisko organizāciju (NVO) pārstāvjus uz e-tikšanos š.g. 24. novembrī plkst. 15.00, kurā tiks pārrunāti šī brīža aktuālie jautājumi par ārkārtējās situācijas ietekmi uz nevalstisko sektoru un trūkstošajiem atbalsta mehānismiem NVO. 

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 23.11.2020

                                                      

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 20.11.2020

     

 

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 19.11.2020

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 16.11.2020

ĀRKĀRTĒJĀS SITUĀCIJAS VALSTĪ DĒĻ SEMINĀRS TIEK ATCELTS LĪDZ LABĀKIEM LAIKIEM

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 27.10.2020

Pilsoniskās sabiedrības ilgtspēja 2019. gadā palikusi nemainīga

Pilsoniskās sabiedrības ilgstpējas indeksā 2019 secināts, ka pilsonisikās sabiedrības ilgtspējas 2019. gada koopīgais rādītājs ir palicis nemainīgs. Lai arī sektora rādītāji tiesiskās vides, sektora infrastruktūras un publiskā tēla jomās ir nedaudz kritušies, savukārt pakalpojumu sniegšanas jomā rādītāji ir uzlabojušies, bet rādītāji kapacitātē, finanšu stabilitātē un interešu pārstāvībā saglabājušies tādā pašā līmenī kā iepriekšējā gadā.

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 23.10.2020

Sabiedrības integrācijas fonds izsludina atklātu projektu pieteikumu konkursu 2021.gadā īstenojamiem projektiem Latvijas valsts budžeta finansētās programmas „NVO fonds” ietvaros

Programmas mērķis ir stiprināt pilsoniskās sabiedrības ilgtspējīgu attīstību un demokrātiju Latvijā.
Programmas ietvaros 2021.gadā plānots atbalstīt projektus, kuri ietver šādus darbības virzienus:
1. "NVO darbības stiprināšana";
2. "NVO interešu aizstāvības stiprināšana";
3. "Atbalsts NVO pilsoniskās sabiedrības aktivitātēm";
4. "NVO un iedzīvotāju savstarpējās sadarbības stiprināšana".

Paredzēts, ka projekts var aptvert gan vienu, gan vairākus darbības virzienus. Vienlaikus, lai spēcinātu mazās, lokālās NVO, paredzēts atsevišķi nodalīts finansējums mikro līmeņa projektiem ar vienkāršāku administrēšanas mehānismu.

Makro projektu var iesniegt organizācijas, kas uz projekta pieteikuma iesniegšanas brīdi vismaz pēdējo 3 gadu nepārtrauktā periodā darbojas pilsoniskās sabiedrības attīstības jomā un tās darbības ir saistītas ar pilsoniskās sabiedrības aktivitātēm.

Programmas ietvaros projektiem pieejamais finansējums no Kultūras ministrijai piešķirtajiem valsts budžeta dotācijas līdzekļiem 2021.gadam ir 1 396 500 EUR.

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 13.10.2020

Tava šodienas pieredze var veidot labāku rītdienu – piedalies sarunās par sabiedrības līdzdalību!

2020. gads iezīmējas ar intensīvu turpmākās septiņgades politiku plānošanu, tāpat ir pabeigts darbs pie administratīvi teritoriālās reformas, ir uzsākts darbs pie jaunu likumu un politiku pamatnostādņu un plānu izstrādes, kas savukārt iezīmē arī pārmaiņas sabiedrības līdzdalības procesos. Kā būtiskākos dokumentus var minēt - jaunais Pašvaldību likums, Saliedētības politikas pamatnostādnes un to īstenošanas plāns, Valsts kancelejas pamatnostādnes valsts pārvaldei, kas ietver arī pamatprincipus jēgpilnai sabiedrības līdzdalībai, kā arī gaidāmais tiesību aktu portāls.

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 13.10.2020

Latvijas iedzīvotāji aicināti piedalīties sarunās par sabiedrības līdzdalības jautājumiem

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 08.10.2020

Labas ziņas NVO sektoram – lemj par papildus finansējumu programmai “NVO fonds”!

29.septembrī Latvijas Pilsoniskā alianse (LPA) saņēma skaidrojošu vēstuli no Finanšu ministrijas par valsts budžeta veidošanas principiem, kas bija atbildes vēstule uz LPA iepriekš sūtīto aicinājumu valdībai valsts budžeta 2021. gadam izstrādes procesā iesaistīt arī nevalstisko sektoru, kā arī mērķtiecīgi atbalstīt pilsoniskās sabiedrības attīstību, un 2021. gada budžetā paredzēt papildus finansējumu sabiedrības pilsoniskajai līdzdalībai un sadarbībai šādā apmērā:

1) paredzot NVO fondam nepieciešamos papildus resursus vismaz 1,6 miljonu euro apmērā valsts pamatbudžetā;

2) paredzēt finansējuma piešķīrumu Ministru kabineta un NVO sadarbības īstenošanas memoranda padomes jaunā darbības modeļa ieviešanai 116 000 euro apmērā.

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 08.10.2020
<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 >> 
<< Marts 2024 >>
P O T C P S Sv
 
    123
 
45678910
 
11121314151617
 
18192021222324
 
25262728293031
Vai NVO pietiek līdzekļu?
Pietiek
Pietrūkst.
Pietiek, bet būtu labi ja vairāk