VAI ESI ATVĒRTS DARBA DEVĒJS? Aicinām pieteikties darba devējus pašnovērtējumam - dažādības vadības izcilībā!

No 2019. gada 1. marta līdz 30. jūnijam no sirds gaidām darba devēju pieteikšanos pašnovērtējumam dažādības vadības izcilībā. Pieteikt savu organizāciju pašnovērtējuma veikšanai saskaņā ar kritērijiem, kas ļauj novērtēt Tavas organizācijas atvērtību dažādībai, apliecina patiesu darba devēja vēlmi rūpēties par saviem darbiniekiem un lepoties ar to. Pieteikšanās pašnovērtējumam un ar to saistītā dokumentācija atrodama šeit.

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 05.03.2019

Preiļos atzīmē Vispasaules Nevalstisko organizāciju dienu

27. februārī Preiļu Kultūras nama telpās sirsnīgā atmosfērā norisinājās Vispasaules Nevalstisko organizāciju (NVO) dienai veltīts pasākums, kurā kopā tika aicinātas Preiļu NVO centra dalīborganizācijas, lai pašvaldība pateiktos par viņu sirdsdegsmi, nesavtību un mērķtiecību, darbojoties sabiedrības labā.

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 04.03.2019

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 20.02.2019

Nākotnes Latvija - kāda tā būs?

Latvijas Pilsoniskā alianse un Sabiedriskās politikas centrs PROVIDUS sadarbībā ar British Council pārstāvniecību Latvijā, 2019. gadā organizēs diskusijas ar iedzīvotājiem, kurās to dalībnieki izvērtēs līdzšinējo saliedētības politiku un izstrādās idejas saliedētākas sabiedrības veidošanai.

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 18.02.2019

Mīlestības apliecinājums savai vietai – Latvijas reģionos īstenotas radošas iniciatīvas

Biedrība „Latvijas Lauku forums" jau astoto reizi īsteno LEADER Dižprojektu akciju. Konkursa mērķis ir popularizēt unikālas un reģionu teritorijām un iedzīvotājiem nozīmīgas idejas. Konkursa laikā galvenā nav projektu savstarpējā sacensība, bet gan lepošanās ar paveikto, sabiedrības informēšana par līdzcilvēku paveikto, iedrošinot arī citus aktīvai rīcībai.

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 15.02.2019

Biedrība“Ģimeņu atbalsta centrs “Puķuzirnis”” piedāvā maksas nodarbības

  • Individuālās nodarbības bērniem silto smilšu iekārtā(WSB),
  • KRĀSU nodarbības bērniem vecumā no 5 līdz 8 gadiem “Varavīksnes cikls”,
  • KERAMIKAS nodarbības Raivo Andersona vadībā bērniem vecumā no 4 līdz 6 gadiem,
  • (AT) APĻOSIM PAVASARI nodarbība bērniem un pieaugušajiem,
  • Nodarbība “Interjera dekora izveide” pieaugušajiem (3 stundas).
Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 14.02.2019

Vai pilsonis Latvijā var reāli ietekmēt to, kas notiek valstī?

30. janvārī Saeima izskatīšanai komisijās virzīja portālā "ManaBalss.lv" publicēto kolektīvo iesniegumu par parlamenta budžeta revīziju. 2018. gadā parlaments atbalstīja 7 pilsoņu iniciatīvas. Savukārt portāla darbības laikā kopumā Saeimā un citās iestādēs tika atbalstīti 26 no 38 pilsoņu iesniegtiem priekšlikumiem, liecina portālā "ManaBalss.lv" publicētā informācija.

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 11.02.2019

27. februārī svinēsim Vispasaules NVO dienu

Šogad, 27.februārī, desmito reizi pasaulē atzīmēs Vispasaules nevalstisko organizāciju (NVO) dienu (World NGO day). Tomēr nevalstiskā sektora oficiāla atzīšana notika jau pirms sešdesmit deviņiem gadiem, kad Apvienoto Nāciju Organizācijas rezolūcijā tika ieviesta definīcija - "starptautiskā nevalstiskā organizācija". Šajā dienā tiek īpaši izcelta NVO misija vietējā, nacionālā vai starptautiskajā līmenī: 

  • NVO kopīgi sniedz cilvēkiem iespējas uzlabot savu un citu sabiedrības locekļu dzīves kvalitāti, tiem profesionāli pašapliecināties un augt kā personībām; 
  • NVO rūpējas par cilvēku drošību, labsajūtu, dabu un cilvēces nākotni; 
  • NVO palīdz veidot politiku, attīstīt ekonomiku, sniegt sociālos pakalpojumus, darboties dabas aizsardzībā, palīdz kopt kultūras tradīcijas, ir ievērojami paplašinājušas labdarībā iesaistīto cilvēku loku; 
  • NVO nodrošina darba vietas cilvēkiem un aicina līdzcilvēkus būt pilsoniski aktīviem un iesaistīties dažādos sabiedriski nozīmīgos procesos.
Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 11.02.2019

Projektu konkurss Pats savam saimes galdam

Borisa un Ināras Teterevu fonds turpina atbalsta programmu uzņēmīgajiem un rosīgajiem "Pats savam saimes galdam". Aicinām bezpeļņas organizācijas, kuras vēlas palīdzēt grūtībās nonākušiem cilvēkiem veikt zemkopības darbus pārtikas sagādāšanai savam saimes galdam, līdz 28. februārim pieteikt projektu idejas.

Šīs programmas ietvaros Borisa un Ināras Teterevu fonds atbalsta darbīgu bezpeļņas organizāciju centienus iesaistīt grūtībās nonākušus, taču uzņēmīgus un rosīgus savas apkaimes iedzīvotājus darbos, kas uzlabo viņu dzīves apstākļus.

Lai pieteiktos atbalstam, organizācijai vispirms līdz 28. februārim jānosūta īss projekta ieceres apraksts brīvā formā uz e-pastu: saimesgaldam@teterevufonds.lv.

Ja iecere gūs pozitīvu atbildi turpmākai virzībai, organizāciju aicinās piedalīties metodiskajā sanāksmē, kas ļaus izvērtēt praktiskās darbības savas ieceres īstenošanai un saņemt padomus.

 

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 06.02.2019

Sabiedrības integrācijas fonds izsludina atklātu projektu iesniegumu konkursu 2019.gadā īstenojamiem projektiem Latvijas valsts budžeta finansētās programmas „NVO fonds" ietvaros

Programmas mērķis ir veicināt pilsoniskās sabiedrības ilgtspējīgu attīstību Latvijā, atbalstot aktivitātes iedzīvotāju līdzdalības un sadarbības procesiem, nodrošinot demokrātisku valsts pārvaldību un plašākas sabiedrības iesaisti sabiedrībai svarīgu jautājumu risināšanā, kvalitatīvu un sabiedrības interesēm atbilstošu lēmumu pieņemšanā un pakalpojumu sniegšanā.

Programmas ietvaros plānots atbalstīt projektus divos darbības virzienos:

  • "NVO darbības stiprināšana" - mērķis ir stiprināt organizētu pilsonisko sabiedrību un atbalstīt NVO darbību, stiprinot to institucionālo un cilvēkresursu kapacitāti un nodrošinot finansiālu atbalstu regulārai un ilglaicīgai NVO līdzdalībai valsts pārvaldes lēmumu pieņemšanas procesā un līdzdarbībai valsts pārvaldes rīcībpolitikas plānošanā, ieviešanā un uzraudzībā;
  • "NVO interešu aizstāvības stiprināšana" - mērķis ir atbalstīt NVO, kas veic interešu aizstāvības darbību sabiedriskā labuma darbības jomās nacionālā līmenī un īsteno līdzdalības aktivitātes politikas veidošanas un īstenošanas procesos, sekmējot pilsoniskas sabiedrības attīstību Latvijā.
Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 06.02.2019

NVA aicina darba devējus pieteikties subsidēto darbavietu izveidei

Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) filiālēs visā Latvijā līdz šī gada 19. februārim pieņem darba devēju pieteikumus subsidēto darbavietu izveidei Eiropas Sociālā fonda (ESF) projekta „Subsidētās darbavietas bezdarbniekiem" (Nr.9.1.1.1/15/I/001) ietvaros. Tā ir iespēja darba devējiem piesaistīt savam uzņēmumam vajadzīgos darbiniekus, subsidētajās darbavietās nodarbinot NVA reģistrētos bezdarbniekus.

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 05.02.2019

Iespēja pieteikties Interneta brīvības fonda programmai

Atvērto tehnoloģiju fonds aicina pieteikties interneta brīvības fonda pretendentiem, kas strādā pie atvērtiem un pieejamiem tehnoloģiski orientētiem projektiem, un veicina cilvēktiesības, interneta brīvības, atvērtas sabiedrības, kā arī palīdz veicināt iekļaujošu un drošu piekļuvi globālajam komunikāciju tīklu lietotājiem, tostarp žurnālistiem, cilvēktiesību aizstāvjiem, pilsoniskās sabiedrības aktīvistiem un ikdienas cilvēkiem, kas dzīvo represīvā vidē un vēlas brīvi runāt tiešsaistē.

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 31.01.2019

Atbalsts Starpteritoriālai un starpvalstu sadarbībai

Atbalsta sadarbību nacionālā un starptautiskā mērogā, lai sekmētu kvalitatīvu pieredzes nodošanu un iegūšanu vietējiem iedzīvotājiem aktuālu uz vajadzībām balstītu risinājumu īstenošanā, kā arī jaunu un inovatīvu sadarbības ideju īstenošanu, tā sekmējot uzņēmējdarbības attīstību un nodarbinātības iespējas, un veicināt sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģijā izvirzīto mērķu sasniegšanu. Atbalsta pretendents - vietējā rīcības grupa, kam piešķirts atbalsts sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģijas īstenošanai 2014. - 2020. gada plānošanas periodā. Viena atbalstāmā projekta attiecināmo izmaksu summa nepārsniedz EUR 100 000.

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 31.01.2019

Darbu uzsācis Baltijas Kultūras fonds

Baltijas Kultūras fonda mērķis ir veicināt Baltijas valstu kultūras sadarbību un stiprināt Igaunijas, Latvijas un Lietuvas kultūras starptautisko atpazīstamību, īstenojot kopīgus kultūras projektus un pasākumus, lai panāktu lielāku starptautisko ietekmi. Baltijas Kultūras fonds atbalsta profesionālus pasākumus un projektus arhitektūrā, vizuālajā mākslā, dizainā, literatūrā, mūzikā, skatuves mākslā, bibliotēku, muzeju un arhīvu nozarēs, kā arī finansēs starpdisciplinārus projektus.

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 31.01.2019

Nacionālais demokrātijas fonds (NED) ir izsludinājis pieteikšanos programmai

Programmas atbalstīto aktivitāšu mērķis:

  • veicināt un aizstāvēt cilvēktiesības un tiesiskumu
  • Atbalstīt informācijas brīvību un neatkarīgus plašsaziņas līdzekļus 
  • Stiprināt demokrātiskas idejas un vērtības 
  • Veicināt atbildību un pārredzamību 
  • Stiprināt pilsoniskās sabiedrības organizācijas 
  • Stiprināt demokrātiskos politiskos procesus un iestādes 
  • Veicināt pilsonisko izglītību 
  • Atbalstīt demokrātisku konfliktu risināšanu 
  • Veicināt biedrošanās brīvību 
  • Stiprināt plašu tirgus ekonomiku
Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 31.01.2019

Šogad Jaunatnes valsts programmas ietvaros tiks organizēti četri atklātie projektu konkursi

2019. gada 9. janvārī tika apstiprināta Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programma 2019. gadam (turpmāk - Valsts programma). Valsts programmas mērķis ir nodrošināt informatīvu, metodisku un finansiālu valsts atbalstu, lai radītu labvēlīgu vidi, kas palīdzētu jaunietim uzsākt patstāvīgu dzīvi kā atbildīgam sabiedrības loceklim, nodrošinot darba ar jaunatni Latvijā koordināciju un attīstību.

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 31.01.2019

Organizācijas un eksperti aicināti pieteikties BAFF finansējumam sadarbībai ar ASV

Līdz 2019. gada 1. februārim bezpeļņas organizācijas, biedrības un izglītības iestādes (skolas, augstskolas un institūti), kā arī jomu profesionāļi aicināti pieteikties Baltijas-Amerikas Brīvības Fonda (BAFF) stipendijai un atbalsta programmai Baltijas-Amerikas Dialogs, kas piedāvā finansējumu zināšanu apmaiņas veicināšanai starp Latviju un ASV.

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 03.01.2019

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 21.12.2018

“SEMINĀRS – DISKUSIJAS FOKUSGRUPĀM PAR SVVA STRATĒĢIJAS ĪSTENOŠANU”

                     

Biedrība "Preiļu rajona partnerība"  aicina  visus LEADER projektu ieviesējus, potenciālos projektu iesniedzējus un citus interesentus piedalīties seminārā - diskusijā 

"Seminārs - diskusijas  fokusgrupām par SVVA stratēģijas  īstenošanu"

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 13.11.2018

Lekcija "Ceļojums pie sevis sākas ar smaržu"

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 09.11.2018
<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 >> 
<< Marts 2024 >>
P O T C P S Sv
 
    123
 
45678910
 
11121314151617
 
18192021222324
 
25262728293031
Vai NVO pietiek līdzekļu?
Pietiek
Pietrūkst.
Pietiek, bet būtu labi ja vairāk