“No iedzīvotāju foruma līdz kopienu filantropijai”

Biedrība „Preiļu rajona partnerība” īsteno Borisa un Ināras Teterevu fonda apstiprināto projektu: „Iedzīvotāju forums  -  pamats kopienu fonda veidošanai biedrības „Preiļu rajona partnerība” darbības teritorijā”

Projekta mērķis

Ieviest kopienu filantropiju biedrības „Preiļu rajona partnerība" darbības teritorijā, rīkojot iedzīvotāju forumu un radot pamatu kopienu fonda veidošanai, iedzīvotāju līdzdalības attīstībai.

 Projekts tiks realizēts laika posmā no 2012. gada 1. augusta līdz 30. novembrim. Projekta ietvaros notiks 6 apkaimes darbnīcas un 1 iedzīvotāju forums.

Apkaimes darbnīcas notiks:

16. oktobrī plkst. 10.00 Aglonas novada kultūras centrā, Somersetas 34, Aglonas pagasts, Aglonas novads.

16. oktobrī plkst. 14.00 Rušonas pamatskolā, Liepu iela - 5, Kastīre, Rušonas pagasts,       Riebiņu novads,  kur piedalīsies Rušonas un Riebiņu pagasta iedzīvotāji.

17. oktobrī plkst. 10.00 Galēnu kultūras namā, Liepu iela 1, Galēni, Riebiņu novads, kur piedalīsies Galēnu, Sīļukalna un Stabulnieku pagasta iedzīvotāji.

23. oktobrī plkst. 10.00 Līvānos inženiertehnoloģiju un inovāciju centrā, Domes ielā 3, Līvānos, notiks Līvānu novada I apkaimes darbnīca, kur piedalīsies Līvānu pilsētas, Jersikas un Turku pagastu iedzīvotāji.

23. oktobrī plkst. 14.00 Rožupes kultūras namā, Draudzības laukums 2, notiks Līvānu novada II apkaimes darbnīca, kur piedalīsies  Rožupes, Rudzātu un Sutru pagastu iedzīvotāji.

24. oktobrī plkst. 10.00 Vārkavas novada domē, Skolas iela 5, notiks Vārkavas novada apkaimes darbnīca, kur  piedalīsies Rožkalnu, Upmalas un Vārkavas pagastu iedzīvotāji.

  Iedzīvotāju I forums notiks 2012. gada 31. oktobrī plkst. 10.00, Preiļu pamatskolā, Daugavpils -34, Preiļi, kurā piedalīsies Preiļu novada iedzīvotāji un pārstāvji no Līvānu, Vārkavas, Riebiņu un Aglonas novadiem.

Foruma dalībnieki 8 darba grupās (1. sociālā joma, 2. pašvaldības, uzņēmēju un NVO sadarbība, 3. izglītības iespējas, 4. uzņēmējdarbības attīstība, 5. kultūra, sports un atpūta, 6. tūrisma iespējas, 7. iespējas jauniešiem, 8. vide un drošība) diskutēs par vietējās kopienas attīstības prioritātēm un noteiks to risinājuma iespējas.

 Dzīves kvalitāti ietekmē daudzi aspekti. Katra indivīda personīgā situācija ir būtiska un atšķirīga. Vai mums pietiek ko ēst un dzert? Vai mums ir māja, kur dzīvot, ģimene, labi draugi? Ja tā, tad labi, bet ne visiem ar to vien pietiek. Arī apkārtējā vide ietekmē mūsu dzīves kvalitāti. Vai mums ir vieta, kur satikties ar citiem cilvēkiem, vai mūsu bērniem ir rotaļu un sporta laukumi, drošas peldvietas? Katrs iedzīvotājs spēj ieraudzīt šīs problēmas arī savā dzīves vietā. Lai uzlabotu situāciju, ir vajadzīga rīcība, līdzekļi un vēlme to īstenošanai. Ierēdņi var plānot, bet bieži iedzīvotāji spēj to izdarīt labāk, jo viņi labāk pārzina vietējās vajadzības un situāciju.

 Biedrības „ Preiļu rajona partnerība" darbības teritorijā ietilpst Aglonas, Līvānu, Preiļu, Riebiņu un Vārkavas novadi. Kopējais iedzīvotāju skaits 5 novados 34763 iedzīvotāji.

Vietējā sabiedrība Aglonas, Līvānu, Preiļu, Riebiņu un Vārkavas novados, īstenojusi dažādas sabiedriskās aktivitātes, ir iemācījusies uzņemties atbildību par savu rīcību, sadarboties, ir pieaugusi sociālā saliedētība un ietekme. Turklāt īstenotie projekti ir ilgtermiņa, jo nav vēlmes bojāt kaut ko paša gatavotu un veidotu.

Biedrība savas darbības rezultātā ir panākusi veiksmīgu sadarbību starp pašvaldībām, uzņēmējiem un vietējo sabiedrību. Ir radīta uzticamība biedrības esošajai darbībai. Uzņēmēji, pašvaldība un nevalstiskais sektors aktīvi iesaistās  biedrības padomes darbā, ir realizējuši 150 projektus vietējās kopienas attīstībai, nodrošinot tiem savu līdzfinansējumu.  Pašvaldība, uzņēmēji un sabiedrība Aglonas, Līvānu, Preiļu, Riebiņu un Vārkavas novados ir izpratuši filantropijas nozīmi un nākotnē turpinās atbalstīt biedrības Preiļu rajona partnerība iniciatīvas un aktivitātes ar finanšu līdzekļiem un aktīvu līdzdarbošanos teritorijas un cilvēkresursu pilnvērtīgai attīstībai.


Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 21.09.2012
<< Marts 2024 >>
P O T C P S Sv
 
    123
 
45678910
 
11121314151617
 
18192021222324
 
25262728293031
Vai NVO pietiek līdzekļu?
Pietiek
Pietrūkst.
Pietiek, bet būtu labi ja vairāk