16.decembrī notika projekta „Sadarbība cīņā pret invazīvajām sugām ilgtspējīgai lauksaimniecībai un dabas resursu apsaimniekošanai” TEAMWORK” starptautiskā noslēguma konference

Projekta „Sadarbība cīņā pret invazīvajām sugām ilgtspējīgai lauksaimniecībai un dabas resursu apsaimniekošanai” ietvaros Šauļos (Lietuva) notika projekta starptautiskā noslēguma konference, kurā projektā iesaistītie vadītāji, lektori, eksperti un sabiedrisko attiecību speciālisti piedalījās ar ziņojumiem par projekta laikā paveikto un sasniegtajiem rezultātiem.

Noslēguma konferenci atklāja Šauļu Universitātes profesore dr. Ingrida Šauliene, uzrunājot visus klātesošos un iepazīstinot ar konferences darba kārtību.

Projekta uzraudzības komisijas loceklis no Šauļu Universitātes - Dr. Modestas Grigaliūnas sniedza ziņojumu par zinātnieku un sabiedrības attiecību specifikāciju saistībā ar zinātnes komunikāciju. Klātesošajiem dalībniekiem tika stāstīts par šķēršļiem starp zinātnieku un sabiedrības komunikāciju mūsdienu sabiedrībā. Ziņojumā ne tikai stāstīja par komunikācijas grūtībām, bet tika piedāvāti reāli risinājumi un rādīti veiksmīgi piemēri šīs barjeras pārvarēšanai.

Par to, kā veicās ar sabiedrības informēšanu projekta semināros, konferences dalībniekus informēja projekta lektori - Daugavpils Universitātes un Šauļu Universitātes pasniedzēji, attēlojot diagrammās sasniegtos rezultātus. Lektori stāstīja par semināru izvēlētajām norises vietām, izvēlēto dalībnieku mērķauditoriju un semināru efektivitāti.

Ar invazīvo sugu dažādību, izplatības kontroli un ekspedīciju rezultātiem iepazīstināja projekta eksperti. Tika ziņots arī par ekspertu vadītajiem divu dienu semināriem, kuros īpaši tika aicināti dabas jomā strādājošie.

IT un audiovizuālais speciālists klātesošajiem pastāstīja par TEAMWORK mājas lapas izveidi, tās izmantošanas iespējām un ievietotajiem video, to apskates statistiku. Par projekta publicitāti, sadarbību ar novērojumu portāli dabasdati.lv un ievadīto novērojumu rezultātiem ziņoja projekta sabiedrisko attiecību speciāliste.

Projekta ietvaros ir izdota grāmata „Lietuvas un Latvijas pierobežas reģiona invazīvie organismi". Šajā izdevumā sniegta ar oriģinālām fotogrāfijām ilustrēta informācija par Lietuvā un Latvijā sastopamajām invazīvajām augu un atsevišķu bezmugurkaulnieku sugām. Šī izdevuma mērķis ir iepazīstināt lasītājus ar invazīvajiem organismiem, to ienākšanas veidiem, izplatīšanās ceļiem, to ietekmi uz vidi, ekonomiku un cilvēku veselību, kā arī tiek aprakstīti svarīgākie preventīvie, kontroles un iznīcināšanas pasākumi, to pielietojuma iespējas un nosacījumi. Pamats sekmīgai cīņai ar bioloģiskajām invāzijām ir motivēta un pienācīgi informēta sabiedrība, tāpēc ar šī izdevuma palīdzību vēlamies sniegt informāciju par invazīvo organismu negatīvo ietekmi zemkopībai, mežsaimniecībai un videi kopumā. Ceram, ka šajā izdevumā sniegtā informācija palīdzēs ilgtspējīgai lauksaimniecībai un dabas resursu apsaimniekošanai Lietuvas un Latvijas pierobežas reģionā.

 Grāmatu varēs saņemt semināru „Svešzemju sugas- apdraudējums videi" dalībnieki, kā arī visi interesanti. Kontakti uzziņām: teamwork@biology.lv/ tālr. 65425452

 Kontaktinformācija:

Daiga Zviedrāne

TEAMWORK projekta

Sabiedrisko attiecību speciāliste

daiga.zviedrane@du.lv

Tālr.+371 27120689


Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 15.01.2015
<< Marts 2024 >>
P O T C P S Sv
 
    123
 
45678910
 
11121314151617
 
18192021222324
 
25262728293031
Vai NVO pietiek līdzekļu?
Pietiek
Pietrūkst.
Pietiek, bet būtu labi ja vairāk