Projekta „Līdzdalības demokrātijas attīstības veicināšana Preiļu, Aglonas, Vārkavas, Riebiņu un Līvānu novados” aktivitātes

                                                        

Divarpus gadus biedrība „Preiļu NVO centrs" īsteno Eiropas Ekonomikas zonas (EEZ)  projektu „Līdzdalības demokrātijas attīstības veicināšana Preiļu, Aglonas, Vārkavas, Riebiņu un Līvānu novados" Nr.2012.EEZ/DAP/MAC/203/1/L/050/2015, kura ietvaros notikušās aktivitātes bija vērstas uz pilsoniskās sabiedrības stiprināšanu Preiļu, Aglonas, Līvānu, Vārkavas un Riebiņu novados, veicinot sadarbību ar valsts pārvaldi un paaugstinot  nevalstiskā sektora institucionālo un cilvēkresursu kapacitāti, veicinot iedzīvotāju līdzdalību, brīvprātīgā darba popularizēšanu, rosinot jauniešu līdzdalību sabiedriskajos procesos un jaunas pieredzes iegūšanu organizāciju turpmākās darbības pilnveidošanai. 

Šī gada 1. decembrī notika projekta noslēdzošā aktivitāte - konference „Pilsoniskās sabiedrības attīstības tendences Latvijā". Konferences darbs iesākās ar Preiļu Mūzikas un mākslas skolas audzēkņu muzikālu priekšnesumu un Preiļu novada domes priekšsēdētājas M. Plivdas uzrunu, kurā tika uzsvērta sabiedrisko organizāciju un pašvaldības sadarbības nozīme. Konferences darba gaitā biedrības „Latvijas lauku forums" padomes loceklis Āris Ādlers analizēja nevalstiskā sektora attīstības tendences un iespējas. Par finanšu pieejamību jaunajā plānošanas periodā - LEADER pieejas stratēģiskajiem virzieniem „Preiļu rajona partnerības" teritorijā 2014. - 2020. informāciju sniedza biedrības „Preiļu rajona partnerība" administratīvā vadītāja Valija Vaivode. Konferences darba kārtību kuplināja Kultūras ministrijas ES kultūras kontaktpunkta programmas "Eiropa Pilsoņiem" 2014 - 2020 konsultants Andrejs Lukins. Minētā programma pagaidām Preiļu pusē ir sveša. Ar savu pieredzi, īstenojot projektu „Youth,come back to hometowns" programmā „Eiropa -pilsoņiem", iepazīstinājaViļakas novada jauniešu lietu speciāliste Madara Jeromāne.    Konferences noslēgumā tās dalībniekiem bija iespējams uzzināt publiskās runas un prezentācijas mākslas „knifiņus", kurus ļoti kolorīti izklāstīja Latvijas pilsoniskās alianses pētniece Evija Caune. Konference noslēdzās ar Preiļu novada Bērnu un jauniešu centra teātra grupas „Kājām gaisā" literāru uzvedumu „Es ticu", kas vēstīja par to bērnu sajūtām, kuru vecāki izbraukuši no valsts ekonomisku apsvērumu dēļ. Projekta īstenošanas laiks 09.07.2013. - 31.12.2015.

Projekta īstenošanas  rezultatīvie rādītāji:

  • Preiļu NVO centra darbībā tika iesaistīti 14 brīvprātīgie darbinieki, bet biedru organizācijās tika iesaistīti 8 brīvprātīgie darbinieki;
  • Tika izveidotas 5 jaunas nevalstiskās organizācijas;
  • Preiļu NVO centra biedru skaits palielinājās par 10 organizācijām, savukārt,
  • NVO centra dalīborganizācijās biedru skaits pieauga par 67 biedriem;
  • 5 dalīborganizācijas iesaistījušās dažādos NVO sadarbības tīklos nacionālā līmenī.

Šobrīd pilsoniskās sabiedrības attīstībā iesaistījušās 30 biedrības Aglonas novadā, 70 biedrības Līvānu novadā, 31 biedrība Riebiņu novadā, 15 biedrības Vārkavas novadā un 86 biedrības Preiļu novadā.

Projekta vadītāja Ineta Liepniece

 

„Projektu finansiāli atbalsta Islande, Lihtenšteina un Norvēģija. Šī preses relīze ir izdota ar Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta un Latvijas valsts finansiālu atbalstu. Par preses relīzes saturu atbild biedrība „Preiļu nevalstisko organizāciju centrs".


Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 07.12.2015
<< Marts 2024 >>
P O T C P S Sv
 
    123
 
45678910
 
11121314151617
 
18192021222324
 
25262728293031
Vai NVO pietiek līdzekļu?
Pietiek
Pietrūkst.
Pietiek, bet būtu labi ja vairāk