No 2. - 5. martam visā Latvijā notiks „E-prasmju nedēļa”!

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija (RAPLM) sadarbībā ar Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociāciju (LIKTA) no 2. līdz 5.martam rīko „E-prasmju nedēļu”, kuras laikā visā Latvijā notiks informatīvi semināri, diskusijas un pasākumi pašvaldībās, izglītības iestādēs, bibliotēkās ar mērķi veicināt iedzīvotāju integrāciju informācijas sabiedrībā.

E-prasmju nedēļas laikā uzņēmējiem, nevalstiskajām organizācijām, skolēniem, studentiem, medijiem un iedzīvotājiem būs iespēja uzzināt, kur un kā pielietot jau esošās e-prasmes, uzzināt par valsts sniegto e-pakalpojumu saņemšanas iespējām un to ērtāku izmantošanu.

2.martā ar Lattelecom līdzdalību reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns un LIKTA prezidente Dr. Signe Bāliņa atklās e-prasmju nedēļu. Ar atklāšanas pasākuma tiešraidi portālā www.apollo.lv tiks uzsākts divu dienu tiešraižu cikls, kura ietvaros ikviens interesents varēs uzzināt par e-pakalpojumiem un to izmantošanas iespējām.
Iedzīvotāji tiks iepazīstināti ar praktisku informāciju, piemēram, kādus pakalpojumus var iegūt no e-valsts, kas jāzina uzņēmējam, piedāvājot preces interneta vidē, mobilā interneta iespējas e-prasmju īstenošanai un citas aktualitātes.

3.martā zināšanu dienā „Paaudze paaudzei” skolās notiks atvērto durvju diena, kur vecāko klašu audzēkņi aicināti veidot jaunu e-prasmju nedēļas materiālu saturu, izmantojot līdzšinējās apgūtās e-prasmes. Pasākumā jaunieši aicināti nodot tālāk e-prasmju nedēļas laikā iegūto informāciju vecākiem un vecvecākiem. Īpaša uzmanība tiks veltīta IKT prasmju novērtēšanai, izmantojot LIKTA izstrādāto tiešsaistes rīku IT barometrs .
Ar Lattelecom atbalstu internetā 2. un 3.martā varēs vērot konferences tiešraidi, kurā dažādas valsts pārvaldes iestādes, nevalstiskais sektors un IKT nozari pārstāvošās organizācijas informēs par aktualitātēm izglītībā, atvērtajām tehnoloģijām, „Microsoft Windows 7”, e-bibliotēkas un e-prasmju izmantošanas un apgūšanas iespējām, kā arī drošu internetu.

4.martā „Get online” dienā „Nebaidies – iesaisties” aicināti iesaistīties iedzīvotāji, uzņēmēji, pašvaldību darbinieki, bezdarbnieki, pensionāri, cilvēki ar īpašām vajadzībām un citi interesenti, lai apgūtu dažādas e-prasmes, izprastu un paplašinātu to pielietošanas iespējas. Plānots, ka pasākumi visā Latvijā notiks pašvaldību bibliotēkās, kompetenču centros, skolās un pašvaldībās.

Šāda veida projekts Latvijā un visās Eiropas Savienības valstīs tiek rīkots pirmo reizi. Projekta mērķis ir popularizēt inovatīvu apmācību un IKT pakalpojumus, kā arī veicināt iedzīvotāju izpratni, ka arvien pieaug e-prasmju nozīme dzīves kvalitātes uzlabošanā un pieaug pieprasījums pēc augsta līmeņa IKT praktiķiem.

Projekta organizēšanā ir iesaistījušies vairāk nekā 100 partneri : valsts pārvaldes organizācijas , pašvaldības, nevalstisko organizāciju, privātā sektora un IKT nozaru pārstāvji. Pasākumu tiešraidi interneta vietnē www.apollo.lv nodrošina Lattelecom.

Sīkāka informācija par pasākuma norisi, plānotajiem pasākumiem pašvaldībās atrodama LIKTA mājas lapā www.likta.lv, ministrijas mājas lapā www.raplm.gov.lv, kā arī Uzziņu dienestā 1188.

Informāciju sagatavoja;
Ilze Dišlere
Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas
Komunikācijas nodaļas vadītāja vietniece
Tālr.: 67770388; 26111123
E-pasts:
Ilze.Dislere@raplm.gov.lv; prese@raplm.gov.lv

Par E-prasmju nedēļu
E-prasmju nedēļas mērķis ir ieinteresēt plašāku sabiedrību par e-prasmju apgūšanas un pielietošanas iespējām, informēt, kur un kā pielietot jau esošās e-prasmes, uzlabot tās, kā arī uzzināt par valsts sniegto e-pakalpojumu saņemšanas iespējām un to ērtāku izmantošanu.
E-prasmju nedēļa (e-skills week) ir Eiropas Komisijas iniciatīva, kas tiek organizēta visās Eiropas Savienības dalībvalstīs laikā no 2.līdz 5. martam. Latvijā e-prasmju nedēļu organizē Latvijas informācijas un komunikācijas tehnoloģiju asociācija un Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija sadarbībā ar SIA Lattelecom. Projekta ietvaros tiks popularizētas inovācijas apmācību un izglītības procesā, kā arī informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) pieejamie pakalpojumi.


Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 26.02.2010
<< Marts 2024 >>
P O T C P S Sv
 
    123
 
45678910
 
11121314151617
 
18192021222324
 
25262728293031
Vai NVO pietiek līdzekļu?
Pietiek
Pietrūkst.
Pietiek, bet būtu labi ja vairāk