Microsoft piešķir 890 000 ASV dolāru darba meklētāju apmācībai

Īsi pirms Ziemassvētkiem Microsoft piešķīra grantu 60  000 ASV dolāru apjomā, kā arī programmatūras ziedojumu 827 870 ASV dolāru apjomā Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijai (LIKTA). Ziedojuma mērķis - atbalsts darba meklētājiem un bezdarbniekiem datorprasmju pilnveidošanai un profesionālās karjeras attīstībai. Ziedojums piešķirts Microsoft Unlimited Potential programmas ietvaros.

2011.gadā Microsoft atbalstītais projekts tiks uzsākts septiņos Latvijas reģionos, sadarbojoties LIKTA, biedrībai „Vidzemes profesionālās izglītības centrs" (Valmiera), Ventspils Digitālajam centram, Jēkabpils Tālākizglītības un informācijas tehnoloģiju centram, Jelgavas reģionālajam pieaugušo izglītības centram, Preiļu NVO centram, SIA „Latinsoft" (Daugavpils) un biedrībai Apmācību projekti (Liepāja).

„ Kopš 2005. gada LIKTA iniciatīvas „Latvija @Pasaule" ietvaros ir izstrādājusi virkni metodoloģiju un mācību materiālu, vairāki no tiem ir paredzēti tieši darba meklētāju un nodarbināto digitālo prasmju attīstībai. Esam gandarīti, ka 2011. gadā varēsim īstenot Eiropas Digitālās Programmas (Digital Agenda for Europe) mērķus un sadarbībā ar Microsoft darba meklētājiem un bezdarbniekiem sniegt iespēju apgūt darba tirgum nepieciešamās digitālās prasmes. 2011.gadā Latvija@Pasaule iniciatīvas fokuss būs atbalsts digitālo prasmju apgūšanā un pilnveidošanā darba meklētājiem," norāda Profesors Imants Freibergs, Latvija@Pasaule Iniciatīvas vadītājs.

„Ņemot vērā ekonomisko situāciju, 2011.gadā atbalsta programma vērsta uz IT prasmju apguvi darba meklētājiem. Neatkarīgās izpētes kompānijas IDC 2009.gadā veikts pētījums liecina, ka līdz 2014.gadam pasaulē 90% darbu būs nepieciešamas IT prasmes. Tajā pašā laikā 30% iedzīvotāju Latvijā nekad nav lietojuši datoru, darba produktivitātes rādītāji ir starp zemākajiem Eiropā - aptuveni 25% no Beļģijas, Francijas vai Nīderlandes darba produktivitātes līmeņa. IT prasmes ir ļoti svarīgas šīs plaisas mazināšanā, tāpēc Microsoft kā IT kompānijai viena no sabiedrības atbalsta projektu prioritātēm ir investīcijas iedzīvotāju IT prasmju pilnveidošanā. Esmu gandarīts, ka vēl 300 Latvijas iedzīvotāji jau 2011.gada laikā varēs apgūt darba tirgum vitāli svarīgas prasmes," saka Mindaugas Glodas, Microsoft vadītājs Baltijā, šobrīd arī Microsoft Latvia vadītāja v.i.

Saņemtā ziedojuma ietvaros jau 2011.gadā paredzēts veikt pilotapmācības un karjeras konsultācijas 300 darba meklētājiem, kas ietvers gan sākotnējo IKT prasmju līmeņa un nodarbinātības vajadzību apzināšanu, gan katram apmācāmajam individuāla mācību plāna izstrādi un realizāciju, gan konsultācijas iegūto prasmju izmantošanai savas karjeras attīstībā.

LDDK ģenerāldirektore Elīna Egle: „Mūsdienās e-prasmes un informāciju tehnoloģiju zināšanas ir kļuvušas par pamata kompetenci, kas nosaka uzņēmēju un darba ņēmēju konkurētspēju. LDDK atzinīgi vērtē LIKTA kā LDDK biedrorganizācijas ieguldījumu e-prasmju attīstībā. Atbalsts darba meklētāju un bezdarbnieku datorprasmju pilnveidošanai un profesionālās karjeras attīstībai ir it īpaši svarīgs laikā, kad pieaug strukturālais bezdarbs."

LIKTA un Microsoft Latvia sadarbība iedzīvotāju apmācībā aizsākās jau 2005.gadā. Sadarbības ietvaros ir izveidoti vairāki apmācību moduļi - „MVU digitālās prasmes", „Virtuālais ceļvedis ģimenēm", „Digitālās prasmes NVO līderiem", kā arī pamatprasmju apmācības programma un citi apmācību moduļi. Izvērtējot apmācību rezultātus, 99% no dalībniekiem ir atzinuši, ka iegūtās iemaņas noder turpmākajā darbā.

 

Par LIKTA

Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija (LIKTA) - profesionāla nevalstiska organizācija, kas izveidota 1998. gadā un aptver visu Latvijas IKT nozari - elektroniku, datoru aparatūru un programmatūru, telekomunikācijas un pakalpojumu sniedzējus. LIKTA mērķis ir veicināt informācijas sabiedrības izveidi un IKT nozares attīstību Latvijā. Kopš 2005. gada LIKTA īsteno e-prasmju un e-iekļaušanas iniciatīvu Latvija@Pasaule.

 

Par Unlimited Potential

Microsoft Unlimited Potential - Sabiedrības tehnoloģiju prasmju attīstības programma (Unlimited Potential - Community Technology Skills Program) ir globāla sabiedriska mācību programma, kuras mērķis ir likvidēt digitālās nevienlīdzības plaisu sabiedrībā un veicināt katra indivīda iespējas darba tirgū, sniedzot nepieciešamās prasmes darbā ar tehnoloģijām. Programmas ietvaros Microsoft atbalsta sabiedriskos IT mācību centrus, piedāvājot kompleksus risinājumus - finansējumu apmācībām, programmatūras dāvinājumus un specializētas mācību programmas.

 

Par Microsoft Latvia

Microsoft Latvia izveidots 1999.gadā kā Microsoft pārstāvniecība Baltijas valstīs. Microsoft Latvia profesionāļi jau vairāk kā desmit gadu garumā nodrošina partneru atbalstu, servisu un risinājumu izstrādi, kā arī mārketinga kampaņas. Microsoft Latvijā ir 69 zelta sertificētie partneri. Uzņēmums 10 gadu laikā dažādu sabiedrības labuma projektu īstenošanā investējis, ziedojis naudu un programmatūru vairāku desmitu miljonu ASV dolāru apjomā.

 

Par Microsoft

Dibināta 1975.gadā, Microsoft (Nasdaq "MSFT") ir programmu, pakalpojumu un interneta tehnoloģiju pasaules līdere personālajā un biznesa skaitļošanā. Kompānija piedāvā plašu produktu un pakalpojumu klāstu, kas radīti, lai lietotāji varētu izmantot programmas jebkurā laikā, vietā un iekārtā.

 

 Kontaktinformācija:

 

LIKTA - Māra Jākobsone, Viceprezidente

+ 67311821, 673124059

office@likta.lv

www.likta.lv

 

Microsoft Latvia - Kristīne Mennika, Sabiedrisko attiecību un sabiedrisko programmu vadītāja

MRS grupa Microsoft Latvia vārdā

mob.tel.: +371 26528533

tel:. +371 67046543

e-pasts: v-mennik@microsoft.com

 


Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 29.12.2010
<< Marts 2024 >>
P O T C P S Sv
 
    123
 
45678910
 
11121314151617
 
18192021222324
 
25262728293031
Vai NVO pietiek līdzekļu?
Pietiek
Pietrūkst.
Pietiek, bet būtu labi ja vairāk