Darba meklētāji un bezdarbnieki Preiļu novadā pilnveido profesionālās karjeras attīstības prasmes

Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija (LIKTA) sadarbībā ar reģionālajām NVO, pašvaldībām un Latvija@Pasaule mācību centriem veiksmīgi īsteno apmācības „E-prasmes nodarbinātībai un attīstībai".

Pavasarī projekta pilotapmācības norisinājās septiņās Latvijas pašvaldībās (Jelgavā, Jēkabpilī, Aizkrauklē, Ogrē, Preiļos, Daugavpilī, Valmierā, Liepājā un Ventspilī), pilnveidojot datorprasmes vairāk kā 50 projekta dalībniekiem. Kopumā projekta gaitā paredzēts apmācīt 300 darba meklētājus, no kuriem 20 darba meklētāji vasaras mēnešos ir apmācīti Preiļu novadā.

Apmācību mērķa grupa ir ilgtermiņa vai īstermiņa bezdarbnieki, cilvēki, kuri šobrīd iesaistīti t.s. 100 latu programmā, jaunās māmiņas, kuras atrodas bērnu kopšanas atvaļinājumā, nepilna darba laika strādājošie.

Šajos apmācību kursos tiek izmantota principiāli jauna metodika, ko LIKTA izstrādājusi Eiropas projekta „Key competences for all" ietvaros. Šī metodika ietver gan sākotnējo informāciju un komunikāciju tehnoloģiju (IKT) prasmju līmeņa un nodarbinātības vajadzību apzināšanu, gan individuāla mācību plāna izstrādi un realizāciju katram apmācāmajam, gan konsultācijas iegūto prasmju izmantošanai karjeras attīstībā.

    Preiļu novadā apmācības organizēja biedrība "Preiļu NVO centrs", kas ir arī LIKTA mācību centrs.

Mācības norisinājās Saunas, Pelēču, Aizkalnes pagastos un Preiļu pilsētā. Grupas tika nokomplektētas sadarbībā ar pagastu pārvaldēm un nevalstiskajām organizācijām. Apmācību ilgums bija 40 stundas, tās notika kompaktās grupās pa 5 cilvēkiem, kurā katrs kursants strādāja pie sava nodarbinātības profila izveidošanas.  Galvenais uzsvars tika likts uz savu prasmju apzināšanu ar dažādu testu palīdzību, CV un motivācijas vēstuļu veidošanu, izspēlējot darba intervijas, kā arī darba piedāvājumu apzināšanu attiecīgās mājas lapās.

Izvērtējot aptaujas anketas, dalībnieki bija gandarīti par piedāvātajiem kursiem un iegūto informāciju. Projektu finansē starptautiskā informācijas tehnoloģiju (IT) kompānija „Microsoft".

Biedrības "Preiļu NVO centrs " valdes priekšsēdētāja Janīna Beča

 


Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 24.08.2011
<< Marts 2024 >>
P O T C P S Sv
 
    123
 
45678910
 
11121314151617
 
18192021222324
 
25262728293031
Vai NVO pietiek līdzekļu?
Pietiek
Pietrūkst.
Pietiek, bet būtu labi ja vairāk