Aktualizējas lauku kopienu nozīme reģionālajā attīstībā

Latvijas Lauku forums (LLF) turpina strādāt pie izaicinājumu identificēšanas, lai sekmētu reģionālu organizāciju spēju iesaistīties valsts pārvaldē. Strādājot reģionos arvien nozīmīgāks kļuvis jautājums par vietējo kopienu nozīmi teritorijas jautājumu risināšanā un kopienu kapacitātes celšanas nepieciešamību, lai spētu iesaistīties nacionālu jautājumu risināšanu.
Strādājot NAP izstrādes vadības grupā, Latvijas Lauku forums vērtēja Nacionālā attīstības plāna saturu caur kopienu- vienkārša lauku iedzīvotāja prizmu, fokusējoties uz aspektiem, kā viens vai otrs plānā ierakstītais punkts ietekmēs reģionos dzīvojošo iedzīvotāju ikdienu un attīstības perspektīvu.
Par vietējo NVO zināšanām un kapacitāti veidot dialogu ar centrālo Latvijas valsts pārvaldi tika LLF rīkotajā diskusijā, kur pie viena galda jautājumu „cilāja" gan ministriju atbildīgās personas, gan reģionu NVO. Tajā izteiktie viedokļi un atziņas tika iekļautas izveidotajā raidījumā „Līdzdalības spogulis", ko iespējams noskatīties LLF mājaslapā.
Jauniešu lomu savas kopienas attīstībā kā apliecinājumu varēšanai to izdarīt, LLF aktualizēja Lauku jauniešu forumā, kas notika Alūksnē. Jau konkrētākus kopienas ilgtspējas jautājumus, kā veidot kopienu no iekšienes, kā palīdzēt kopienai noteikt savas vajadzības un tās realizēt (tai skaitā instrumentus). Lauku forums ar kolēģiem un kopienu attīstībā iesaistītajiem cilvēkiem runāja Kopienu kompetenču dienās Bebrenē. Ar šo reģionālo diskusiju palīdzību Latvijas Lauku forums identificē tās darbības un instrumentus, ko nepieciešamas iekļaut plānošanas dokumentos un kam jārod finansējums no dažādiem ES fondiem nākamajā plānošanas periodā.
Latvijas Lauku forums turpina aktualizēt kopienu balss nozīmi pilsoniskās sabiedrības stiprināšanā un kopīgas Latvijas nākotnes vīzijas veidošanā pulcinot ap sevi domu biedrus gan sociālajos tīkos gan ar izveidotā līdzdalības e- rīka palīdzību.
Āris Ādlers
aris.adlers@gmail.com
26468620


Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 02.10.2012
<< Marts 2024 >>
P O T C P S Sv
 
    123
 
45678910
 
11121314151617
 
18192021222324
 
25262728293031
Vai NVO pietiek līdzekļu?
Pietiek
Pietrūkst.
Pietiek, bet būtu labi ja vairāk