Iniciatīvas grupa labiekārto Sila – Ondzuļu kapus

Šī gada martā Riebiņu novada dome izsludināja mazo grantu projektu konkursu „Ieguldīsim savu darbu novada attīstībā", tajā nereģistrēta iniciatīvu grupa saņēma finansējumu projektam „Sila-Ondzuļu kapu labiekārtošana".

Mūsu tautas neatņemama kultūras vērtība ir kapu sakopšana un kapusvētki, kapusvētkos pulcējas radi no dažādām Latvijas vietām, lai pieminētu aizgājušos, ir svarīgi, lai tie būtu sakopti un labiekārtoti, jo sakārtota vide rada labu priekšstatu par visu novadu kopumā. Aptaujājot cilvēkus, kuru tuvinieku atdusas vieta ir Sila - Ondzuļu kapos, tika apzinātas vajadzības kapu labiekārtošanai. 

Viena no lielākajām problēmām, it īpaši kapusvētkos un bērēs, bija autostāvvietas trūkums, jo kapi atrodas mežā, tāpēc projekta ietvaros tika sakopta teritorija no kapu žoga līdz ceļam - izrauti un aprakti koku celmi un saknes, nolīdzināta zeme, kā rezultātā tika iegūta vieta, kur var novietot automašīnas. Vēl šī projekta ietvaros 30. maijā tika rīkota Sila - Ondzuļu kapu sakopšanas talka, tās laikā pie kapsētas galvenā krusta tika uzstādīti 6 projekta ietvaros izgatavotie soli un 4 atjaunotie galdi procesijas vajadzībām. Talkas dalībnieki visas kapsētas teritorijā noslaucīja celiņus, nopļāva un novāca zāli.

Projekta veiksmīga realizācija balstās uz brīvprātīgo darbu, kas dod ne tikai pozitīvu rezultātu un sakoptu vidi, bet arī gandarījumu par paveikto darbu. Tāpēc saku lielu paldies par atsaucību un ieguldīto darbu, talkas dalībniekiem un visiem pārējiem, kas piedalījās projekta „Sila - Ondzuļu kapu labiekārtošana" realizācijā. Paldies, arī Riebiņu novada domei, ka atbalsta vietējo iedzīvotāju iniciatīvas.

 Projekta vadītāja Iveta Amosova


Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 05.06.2015
<< Marts 2024 >>
P O T C P S Sv
 
    123
 
45678910
 
11121314151617
 
18192021222324
 
25262728293031
Vai NVO pietiek līdzekļu?
Pietiek
Pietrūkst.
Pietiek, bet būtu labi ja vairāk