Stipendija maznodrošinātajiem studentiem Latgalē

Stipendija maznodrošinātajiem studentiem Latgalē

 

Otro gadu pēc kārtas Rietumu bankas labdarības fonds sadarbībā ar Latgales skolu atbalsta fondu Veronika izsludina stipendiju konkursu Latgales vidusskolu 12. klašu absolventiem no maznodrošinātām ģimenēm. Piešķirtas tiks četras stipendijas, katra 800 latu.

„Latgale šobrīd ir viens no trūcīgākajiem Latvijas reģioniem, kas jo īpaši saasināti izpaužas pašreizējā ekonomiskajā situācijā. Ir ļoti svarīgi talantīgiem kuriem, ir finansiālas grūtības, sniegt iespēju turpināt mācības augstskolā un tādā veidā realizēt savu potenciālu,” akcentē bankas labdarības fonda valdes priekšsēdētāja Inga Šīna. Iesniegt dokumentus  stipendijas saņemšanai ir aicināti Latgales reģiona 12. klašu skolnieki no maznodrošinātām un trūcīgām ģimenēm, kuri plāno tālāk studēt augstskolās.

Lai piedalītos konkursā, jāiesniedz savs CV, vispārēja informācija par sevi; izziņa par to, ka ģimenei ir piešķirts maznodrošinātās vai trūcīgās ģimenes statuss; 12. klases sekmju liecības kopija; motivācijas vēstule un rekomendācijas, kurās pamatota vēlme turpināt mācības augstskolā.

Dokumenti līdz 31. augustam jānosūta pa pastu: Iesniegums stipendiju konkursam, Latgales skolu atbalsta fonds Veronika, K.Valdemāra ielā 118-211, Rīgā, LV-1013. Dokumenti tiks izvērtēti, ņemot vērā audzēkņa veiksmes mācībās, piedalīšanos valsts olimpiādēs un konkursos un tajos uzrādītos rezultātus, ģimenes sociālo un materiālo stāvokli.

2009. gadā, kad abi fondi pirmo reizi piešķīra stipendijas Latgales vidusskolu absolventiem, izvērtējot piecdesmit iesniegtos kandidātu pieteikumus, tika piešķirtas septiņas mācību stipendijas Dagdas, Tilžas, Krāslavas vidusskolas un Viļakas valsts ģimnāzijas absolventiem. Stipendiāti savu tālāko izglītību saista ar visdažādākajām cilvēka darbības jomām: medicīnu, filoloģiju, rehabilitāciju, telekomunikācijām, ķīmiju, grāmatvedību, nodokļu administrēšanu, uzņēmējdarbību.

Diviem labākajiem studentiem Rietumu bankas labdarības fonds stipendijas pagarinās par 800 latiem arī studijas otrajā kursā.

Informāciju apkopoja

biedrības „Preiļu NVO centrs”

direktores vietnieks

Artis Utināns 


Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 24.08.2010
<< Marts 2024 >>
P O T C P S Sv
 
    123
 
45678910
 
11121314151617
 
18192021222324
 
25262728293031
Vai NVO pietiek līdzekļu?
Pietiek
Pietrūkst.
Pietiek, bet būtu labi ja vairāk