Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) aicina darba devējus iesaistīties ikgadējā pasākumā „Atvērto durvju dienas uzņēmumos personām ar invaliditāti" un savu uzņēmumu, iestāžu vai organizāciju durvis jūlijā atvērt darba meklētājiem ar invaliditāti, lai klātienē dotu iespēju iepazīt darba vidi un darba iespējas. Pasākumi norisināsies visā Latvijā no 1. līdz 30. jūlijam.

Darba meklētāju ar invaliditāti un darba devēju satikšanās pasākumus NVA rīko ik gadu kopš 2017.gada rudens, lai veicinātu cilvēku ar invaliditāti iekļaušanos darba tirgū un mazinātu stereotipus par personu ar invaliditāti nodarbināšanas iespējām. Pirmos trīs gadus pasākumu dalībnieki satikās uzņēmumos klātienē, bet divu iepriekšējo gadu laikā, Covid-19 pandēmijas apstākļos, pasākumi norisinājās tiešsaistē. Šogad darba meklētāju ar invaliditāti un darba devēju satikšanās atkal notiks darba vidē klātienē.

Ar darba devējiem iepriekš saskaņotā laikā darba meklētāji ar invaliditāti viesosies uzņēmumos un iestādēs, lai gūtu priekšstatu par to darbību, darba procesu un darba piedāvājumiem. Iespēja apmeklēt darba devējus būs gan NVA reģistrētajiem bezdarbniekiem, gan nereģistrētajiem darba meklētājiem ar invaliditāti.

Darba devējiem tā ir lieliska iespēja ne vien apliecināt savu sociālo atbildību un atvērtību dažādībai, bet arī atrast vajadzīgos darbiniekus, darba vidē novērtējot darba ņēmēju ar invaliditāti profesionālo potenciālu.

NVA reģistrēto klientu ar invaliditāti darbā iekārtošanās dati liecina, ka gan jaunieši, gan pieaugušie ar dažādiem invaliditātes veidiem var veiksmīgi strādāt daudzās profesionālās darbības jomās dažādās profesijās. 2021.gadā darbā iekārtojās 3 795 NVA reģistrētie bezdarbnieki ar invaliditāti, savukārt subsidētajās darbavietās darbu uzsāka  360 bezdarbnieki ar invaliditāti.

Aicinām darba devējus pieteikties dalībai „Atvērto durvju dienās uzņēmumos personām ar invaliditāti", aizpildot pieteikuma formu NVA vietnē: https://www.nva.gov.lv/lv/atverto-durvju-dienas-uznemumos-personam-ar-invaliditati

Atgādinām, ka darba devējiem, kuri nodarbina vai plāno nodarbināt darbiniekus ar invaliditāti, NVA piedāvā bezmaksas konsultācijās par personu ar invaliditāti nodarbināšanas jautājumiem. Vairāk par konsultācijām lasiet NVA vietnē: https://www.nva.gov.lv/lv/jaunums/darba-devejus-kuri-nodarbina-vai-plano-nodarbinat-darbiniekus-ar-invaliditati-aicinam-piedalities-bezmaksas-konsultacijas. Ja darba devējs nodarbina bezdarbnieku ar invaliditāti, noslēdzot ar viņu darba līgumu uz nenoteiktu laiku, darba attiecību sākumposmā NVA darba devējam piedāvā dotāciju personas ar invaliditāti darba vietas aprīkošanai un ikmēneša dotāciju personas ar invaliditāti darba vadītāja apmaksai. Kopā ar darba devēju atbalstam var pieteikties arī nodarbinātais ar invaliditāti, ja darba tiesisko attiecību sākumposmā nepieciešams surdotulka, atbalsta personas vai ergoterapeita pakalpojums. Detalizētāka informācija par NVA pakalpojumiem darba devējiem, kuri nodarbina vai plāno nodarbināt personas ar invaliditāti, pieejama NVA vietnes sadaļā "Personu ar invaliditāti nodarbinātība: https://www.nva.gov.lv/lv/personu-ar-invaliditati-nodarbinatiba.


Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 17.06.2022
<< Marts 2024 >>
P O T C P S Sv
 
    123
 
45678910
 
11121314151617
 
18192021222324
 
25262728293031
Vai NVO pietiek līdzekļu?
Pietiek
Pietrūkst.
Pietiek, bet būtu labi ja vairāk