Nevalstisko organizāciju pārstāvji aicināti pieteikties dalībai ikgadējā Saeimas un nevalstisko organizāciju (NVO) forumā

Forums notiks 1. jūnijā Saeimas namā. Saeimas un NVO forumu atklās Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece. Dalībniekus uzrunās arī biedrības "Latvijas Pilsoniskā alianse" padomes priekšsēdētājs Uldis Dūmiņš. Foruma darbs plānots trīs paralēlās sesijās. Pirmajā darba sesijā foruma dalībnieki spriedīs par to, kā pilnveidot nevalstisko organizāciju un valsts iestāžu dialogu un novērst pastāvošos šķēršļus. Plānots runāt par to, cik efektīvi praksē ieviesti tiesiskajā regulējumā iestrādātie instrumenti, kas nodrošina sabiedrisko līdzdalību. Tāpat iecerēts apspriest jautājumus, kas saistīti ar lobisma tiesiskā regulējuma nepieciešamību. Otrajā foruma sesijā dalībnieki diskutēs par NVO lomu un atbildību politiskajā procesā un to, vai un kā sabiedriskās organizācijas var celt sabiedrības līdzdalību laikā, kad vērojama zema politiskā iesaiste un kad īpaši svarīgi sniegt dažādām sabiedrības grupām atbalstu un zināšanas, lai uzlabotu iedzīvotāju drošumspēju. Plānots aktualizēt arī jautājumu par iedzīvotāju uzticības stiprināšanu sabiedriskajām organizācijām. NVO foruma trešā sesija būs veltīta sociālās atbildības attīstībai Latvijā. Viens no plaukstošas pilsoniskās sabiedrības pamatakmeņiem ir cilvēki, kuri gatavi idejas vārdā ziedot ne tikai naudu, bet arī savas iemaņas, prasmes un laiku. Tomēr patlaban trūkst skaidra vēstījuma, ka sociāli atbildīga rīcība un filantropija ir novērtēta. Sesijā dalībnieki pārrunās pēc nodokļu reformas aktualizēto jautājumu par nodokļu atvieglojumiem ziedotājiem, kas svarīgs gan uzņēmējiem, gan ziedojumu saņēmējiem - sabiedriskā labuma organizācijām. Tāpat sesijas dalībnieki spriedīs par nevalstiskajam sektoram nozīmīgo tiesisko regulējumu brīvprātīgā darba un sociālās uzņēmējdarbības jomās. Pēcpusdienā tiks sniegti ziņojumi par katras sesijas darba rezultātiem.

Pieteikties forumam var elektroniski saitē līdz 23.maija pulksten 17.00. Lūdzam ņemt vērā, ka dalībnieku skaits sesijās un forumā kopumā ir ierobežots. Foruma norisei varēs sekot līdzi arī tiešsaistē www.saeima.lv. Kopš Saeima 2006. gadā pieņēma deklarāciju, kurā noteikti Saeimas un NVO sadarbības principi un veicamie uzdevumi sadarbības pilnveidošanai, forums kļuvis par ikgadēju tradīciju. Šis būs divpadsmitais Saeimas un NVO forums, un to organizē parlaments sadarbībā ar nevalstiskajām organizācijām.


Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 18.05.2018
<< Marts 2024 >>
P O T C P S Sv
 
    123
 
45678910
 
11121314151617
 
18192021222324
 
25262728293031
Vai NVO pietiek līdzekļu?
Pietiek
Pietrūkst.
Pietiek, bet būtu labi ja vairāk