Biedrības „Preiļu rajona partnerība” veiksmes stāsti

 

„Kad tevi iedvesmo kāds liels mērķis vai kāds neparasts projekts, visas tavas domas pēkšņi atraisās; tavs prāts vairs nepazīst robežu; tava apziņa paplašinās visos virzienos, un tu atrodies jaunā, lielā un brīnišķā pasaulē. Snaudošie spēki, spējas un talanti atdzīvojas, un tu atklāj, ka esi kļuvis daudz varenāks, nekā jebkad esi uzdrīkstējies pat sapņot", tā ir teicis indiešu filozofs Pantajali. Bet 20. oktobrī biedrības „Preiļu rajona partnerība„ telpās bija sanākuši un sabraukuši divdesmit iniciatīvas grupu un biedrību pārstāvji, kas ir uzdrīkstējušies ne tikai sapņot, bet savus sapņus arī piepildīt.

Jau otro gadu Preiļu rajona bijušajā teritorijā tiek īstenoti projekti ko finansē  fonds: „Karaliskā Holandiešu Viršu biedrība" (KNHM ). Projektu ieviesējs ir biedrība „Preiļu rajona partnerība". Projektu mērķis ir uzlabot mūsu dzīves fizisko un sociālo dzīves kvalitāti, izmantojot iedzīvotāju privāto iniciatīvu.

2008. gadā KNHM fonds vienam projektam piešķīta 1000 EUR un tika īstenoti 20 projekti, bet 2009.gadā noteikumi paredzēja finansiālo sadalījumu: 500 EUR no fonda līdzekļiem un 500 EUR līdzfinansējums. Paldies visām tām pašvaldībām, kas iespēju robežās atbalstīja ar līdzfinansējumu  savā novadā realizētos projektus. Daudzas iniciatīvas grupas līdzfinansējumu meklēja un atrada pašas un realizēja brīnišķīgas idejas. Žūrijas komisija izvērtējot visus  realizētos projektus, (kopā 21) trīs atzina par vislabākajiem; 

Projekts Sutru pagasta Šultu kapsētas kapličas renovācija",

Iesniedzējs - IG „Mēs varam? Mēs varam!" (Sutru pagasts)

Projekta koordinators - Rita Vilcāne

Projekts „ Tūrisma aktivitāšu un atpūtas vietas izveide",

Iesniedzējs - tūrisma atbalstītāju iniciatīvas grupa , Rožupes pamatskola,

Projekta koordinators Inga Kūkusiliņa

Projekts „Dāvināsim prieku sev un bērniem",

Iesniedzējs - IG „Nianse" (Saunas pagasta)

Projekta koordinators - Veronika -Silvija Bogotā

Katram no šiem  projektam tiks piešķirta prēmija 500 EUR, kas notiks 16. janvārī Lielvārdē, KNHM fonda rīkotajā Latvijas pasākumā.

Projektu prezentācijas pasākumā tika izstāstīts 21 veiksmes stāsts. Katrs projekta vadītājs ar lepnumu un gandarījumu saņēma pateicības rakstu  no Preiļu Partnerības un uzklausīja uzslavas vārdus no KNHM direktora Kees Joosse, kurš bija ieradies uz šo pasākumu un izteicās ļoti atzinīgi par paveikto.  Preiļu Partnerība  lielu paldies saka visiem projektu īstenotājiem no Aizkalnes, Pelēčiem, Preiļiem, Galēniem, Saunas, Sutriem, Rudzātiem, Rožupes, Līvāniem.

Šis projekta gads ir noslēdzies, bet jau šodien mums ir jādomā par to, vai 2010. gadā piedalīsimies KNHM projektos  kā partneri. Tas būs trešais un pēdējais gads, kad fons dod tādu iespēju piedalīties mazo grantu programmā. Finansējuma sadalījums ir tāpat kā šogad 50% fonda līdzekļi un 50% pašu līdzfinansējums. Es aicinu visas novadu pašvaldības izvērtēt to darbu un ieguldījumu sabiedrības un pagasta attīstības labā, ko veic iniciatīva grupas ar savu brīvprātīgo darbu un atbalstīt šīs iniciatīvas arī 2010. gadā.  Biedrība „Preiļu rajona partnerība" cer uz sadarbību arī turpmāk.

 

Biedrības "Preiļu rajona partnerība" koordinatore Valija Vaivode.

 


Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 04.11.2009
<< Marts 2024 >>
P O T C P S Sv
 
    123
 
45678910
 
11121314151617
 
18192021222324
 
25262728293031
Vai NVO pietiek līdzekļu?
Pietiek
Pietrūkst.
Pietiek, bet būtu labi ja vairāk