Latvijas Lauku sieviešu apvienības (LLSA) 10 gadu jubilejas konference

Šī gada 26. novembrī  10 novada sabiedrisko organizāciju pārstāves devās  uz Latvijas Lauku sieviešu apvienības (LLSA) 10 gadu jubilejas konferenci  „Sieviete - dvēsele un atbalsts laukos. Šī bija pēdējo gadu viskuplāk apmeklētā Latvijas Lauku sieviešu konference. Zemkopības Ministrijas lielajā zālē pulcējās sievietes no visiem Latvijas novadiem. Svētku dalībnieces varēja atpazīt pēc krāšņajiem novadu tautastērpiem, kā arī daudzkrāsainajiem apģērbu akcentiem:  dzeltenā krāsa tērpos dominēja vidzemniecēm, sarkanā - kurzemniecēm, zaļā zemgalietēm . Latgalietes bija saposošās  izmantojot zilos toņus apģērbā.

Biedrība „Preiļu NVO centrs" Latvijas Lauku sieviešu apvienības partneris ir kopš šīs organizācijas dibināšanas. Laika  gaitā ir izveidojusies cieša sadarbība ar LLSA ilggadējo vadītāju, brīnišķīgu sirdscilvēku  Rasmu Freimani un turpinās arī šodien, aptverot visas Preiļu NVO centra dalīborganizācijas.

Latvijas lauku sieviešu apvienība savos 10 pastāvēšanas gados īstenojusi daudz un dažādus projektus, sākot ar mikrokredītiem, NATO samitam adītajiem cimdiem un beidzot ar vērienīgiem , valstiski svarīgiem projektiem, aktīvi iesaistoties arī lēmumu pieņemšanā Saeimā, ministrijās un vietējo pašvaldību darba grupās.

LLSA svētkos sveica zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, Eiropas Parlamenta deputātes Sandra  Kalniete un  Inese Vaidere, rakstniece Māra Svīre, kā arī citi sadarbības organizāciju pārstāvji. Inese Vaidere uz pasākumu bija ieradusies  tautas tērpā.

Rasma Freimane , atskatoties uz 10 gados paveikto, pateicās saviem sadarbības partneriem un atbalstītājiem. Pateicības raksti   un jau vairākus gadus apvienībā iedibinātais  Puķu ordenis tika pasniegts  aktīvākajām biedrības dalībniecēm un  lauku klubu vadītājām. Puķu ordeni saņēma arī biedrības „Neaizmirstules"  vadītāja Inta Reča un biedrības „Sīļukalna Gundegas" valdes locekle Anita Upeniece.  Mūsu novada pārstāves atveda LLSA sveicienus arī  Preiļu novada pašvaldības vadītājam Aldim Adamovičam, kurš saņēma Atzinības rakstu „Par sapratni un sniegto atbalstu novada sabiedrisko organizāciju darbībai"

Konferenci ar saviem priekšnesumiem kuplināja pašdarbnieki, vislielākās ovācijas izpelnījās Ērika Gruzniņa uzstāšanās  „Mīli mani, mazliet mīli..." Dziesmas laikā Rasmu Freimani uz deju lūdza nedaudzie pasākuma galantākie vīrieši, arī Jānis Dūklavs.

Pasākuma noslēgumā tika  izrādīti dažādu novadu tautas tērpi, kā arī Rēzeknes novada individuālā uzņēmuma „Inetas radošā darbnīca" darinātie oriģinālie apģērbi, kas skatītājos izsauca neviltotu sajūsmu.

Konferences starplaikos  varēja apskatīt  novadu rokdarbnieču izstādes, kas pārsteidza ar savu izdomu un neatkārtojamību, varēja  pagaršot un iegādāties mājup vešanai garšīgu maizīti , pīrāgus un sieru. Kā vienmēr pircēju netrūka arī aglonietes Vijas Ancānes  piedāvātajai produkcijai.

Ciemos braucot neiztikt bez ciema kukuļa. Līdzi vedām ne tikai pašceptos gardumus tējas galdam, bet arī SIA Arka  izgatavoto 4 kg smago torti ko rotāja burts S un  kura, saliekot kopā ar pārējo novadu cepēju darinājumiem, veidoja Latvijas lauku sieviešu apvienības logo.

Mājup braucām apmierinātas un ideju pilnas tālākam darbam. Par braucienu sakām paldies Preiļu novada domei un tās atbildīgajiem darbiniekiem, šoferim Robertam Určam. Par skaisto un garšīgo torti paldies personīgi Irēnai Veigulei.

 

Janīna Beča

Biedrības „Preiļu NVO centrs" valdes priekšsēdētāja

 


Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 17.12.2010
<< Marts 2024 >>
P O T C P S Sv
 
    123
 
45678910
 
11121314151617
 
18192021222324
 
25262728293031
Vai NVO pietiek līdzekļu?
Pietiek
Pietrūkst.
Pietiek, bet būtu labi ja vairāk