Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija (LIKTA) sadarbībā ar Microsoft Latvia š.g. 20. oktobrī rīko semināru “E-prasmes nodarbinātībai un attīstībai”

LIKTA Prezentēs nodarbinātības veicināšanas projekta rezultātus

350 darba meklētājiem ir iespēja pilnveidot savas e-prasmes un celt  konkurētspēju darba tirgū

Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija (LIKTA) sadarbībā ar Microsoft Latvia š.g. 20. oktobrī rīko semināru "E-prasmes nodarbinātībai un attīstībai", kurā tiks prezentēti pirmie rezultāti un atsauksmes no Tiešsaistes nodarbinātības rīka izmantošanas apmācībām visā Latvijā.

Semināra mērķis ir iepazīstināt dalībniekus ar LIKTA pieredzi, īstenojot Eiropas projektu nodarbinātības veicināšanai Key Competencies for All (KC4All), kā arī informēt par Microsoft Unlimited Potential (MS UP) programmas atbalstīto projektu "E-prasmes nodarbinātībai" (E-skills for Employability). Projektu būtība - e-prasmju un citu darba meklētājam nepieciešamo prasmju apvienošana labāka rezultāta sasniegšanai. LIKTA dalīsies pieredzē gan apmācību satura izstrādē projektā KC4All, gan arī informēs par jau sasniegtajiem rezultātiem Latvijā. Tāpat seminārā par savu pieredzi KC4All apmācības materiālu izmantošanā stāstīs apmācības centru pārstāvji no Latvijas reģioniem. Semināra noslēgumā reģionu apmācības centru pārstāvji diskutēs par apmācību norisi un organizēšanu, kā arī iespēju izstrādāto mācību metodoloģiju un materiālus nodot izmantošanai sociālajiem partneriem - Nodarbinātības valsts aģentūrai, Bibliotēku tīklam, paaugušo izglītības organizācijām.

Imants Freibergs, iniciatīvas Latvija@Pasaule aizsācējs un bijušais LIKTA prezidents izsaka atzinību Microsoft Latvia atbalstam, ar kā palīdzību bija iespējams organizēt KC4All projekta praktisko testēšanu un gūt ieskatu par rīka atbilstību reālajām prasībām darba meklētājiem. "Esam gandarīti, jo apmācību kursi palīdz mums pilnveidot izstrādāto nodarbinātības veicināšanas rīku, kā arī ļauj palīdzēt cilvēkiem visos Latvijas reģionos uzlabot un izprast nepieciešamās iemaņas darbā ar informācijas tehnoloģijām, ko pieprasa darba devēji un darba meklēšanas process," skaidro Imants Freibergs.

 „To, cik nozīmīgi ir pirmie soļi, pirmie impulsi datorprasmju apguvē, rāda šis sadarbībā ar LIKTA un iniciatīvu Latvija@Pasaule īstenotais projekts. Nodarbinātības rīka apguvēju atsauksmes pārliecinoši rāda, ka datorprasmju apguve līdz ar praktiskiem scenārijiem darba meklēšanā - CV noformēšanā, pieteikuma vēstules sagatavošanā - palīdz cilvēkiem atgūt pašapziņu un pārliecību par savām spējām, un, kas iepriecina visvairāk - daļai no kursu beidzējiem tas ļāvis jau atrast pastāvīgu darbu. Diemžēl joprojām vājas e-prasmes dažādās iedzīvotāju grupās rada būtisku plaisu starp darba meklētājiem un darba devējiem, jo datorprasmes ir kļuvušas par vienu no pamatkompetencēm, kas nosaka darba ņēmēja konkurētspēju tirgū.  Kā zināms, aptuveni 30% iedzīvotāju Latvijā nekad nav lietojuši datoru. LIKTA izstrādātais rīks un apmācību programma sniedz iespēju apgūt prasmes, ko pieprasa šodienas situācija darba meklētājiem. Mūsu misija visā pasaulē ir palīdzēt cilvēkiem apgūt datorprasmes un tādējādi kāpināt savu konkurētspēju, tāpēc ar prieku iesaistījāmies šajā iniciatīvā, kas apvieno datorprasmju apguvi ar citām darba tirgū svarīgām kompetencēm," līdzdalību projektā pamato Ēriks Eglītis, Microsoft Latvia vadītājs. 

Šī gada pavasarī tika veikta pirmo 50 bezdarbnieku un darba meklētāju pilotapmācība, lai izvērtētu un izanalizētu nodarbinātības rīka trūkumus un varētu tos novērst. MS UP programma nodrošināja kursus un apmācības šī jaunā rīka testēšanai. Kopumā ar MS UP atbalstu projekta KC4All ietvaros tiek apmācīti 300 bezdarbnieku un darba meklētāju deviņos Latvijas reģionos, apmācību plānots pabeigt līdz novembra beigām.

Seminārs notiks š.g. 20. oktobrī, Radisson Blu Daugava Hotel (Kuģu iela 24), zālē "Lielupe" no plkst. 9.30-15.00.

Par KC4All

KC4All ir jauns metodoloģiskais apmācību materiāls/tiešsaistes rīks, kas izstrādāts nodarbinātības veicināšanai. Materiālā apkopoti un sistematizēti resursi par prasmju apzināšanu, nepieciešamajām apmācībām, profesiju apraksti un piemērotība tiem - informācija par vakanču portāliem, CV un motivācijas vēstuļu sagatavošanu, kā arī sevis prezentēšanu un sagatavošanos darba intervijai. Mācību rīks KC4All veidots, lai palīdzētu darba meklētājiem uzlabot viņu konkurētspēju darba tirgū, izmantojot alternatīvu pieeju mācībām, kas ir balstīta uz IKT izmantošanu, vērsta uz lietotāju, viņa interesēm un vajadzībām. Pēc Eiropas Komisijas iniciatīvas izveidotajā projektā piedalījās 6 valstis - Latvija, Beļģija, Spānija, Rumānija, Lielbritānija un Vācija. Latvijas pārstāvis LIKTA veidoja vadlīnijas šī nodarbinātības veicināšanas rīka lietošanai. LIKTA veidotās vadlīnijas nodarbinātības rīka lietošanai tiks adaptētas citās Eiropas valstis. 

Par LIKTA

Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija (LIKTA) ir 1998. gadā dibināta nevalstiska organizācija, kas apvieno vairāk nekā 200 lielāko Latvijas IKT nozares uzņēmumu un individuālo profesionālo biedru, aptverot visu Latvijas IKTE nozari - elektroniku, datoru aparatūru un programmatūru, telekomunikāciju un e-pakalpojumu sniedzējus.

Par Microsoft Unlimited Potential

Microsoft Unlimited Potential - Sabiedrības tehnoloģiju prasmju attīstības programma ir globāla sabiedriska mācību programma, kuras mērķis ir likvidēt digitālās nevienlīdzības plaisu sabiedrībā un veicināt katra indivīda iespējas darba tirgū, uzlabojot prasmes darbā ar tehnoloģijām.

Papildu informācija:

LIKTA birojs

Tel.: 67311821, 67291896

E-pasts: office@likta.lv

www.likta.lv

 


Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 19.10.2011
<< Marts 2024 >>
P O T C P S Sv
 
    123
 
45678910
 
11121314151617
 
18192021222324
 
25262728293031
Vai NVO pietiek līdzekļu?
Pietiek
Pietrūkst.
Pietiek, bet būtu labi ja vairāk