III Latvijas sieviešu konference „Latvijas nākotne vērtību un pašapziņas dimensijā”

Eiropas Parlamenta deputāte Prof. Inese Vaidere, biedrība „Līdere", Latvijas Sieviešu Nevalstisko Organizāciju sadarbības tīkls (LSOST) un Latvijas Lauku sieviešu apvienība (LLSA) aicina Jūs uz

III Latvijas sieviešu konferenci

„Latvijas nākotne

vērtību un pašapziņas dimensijā",

kura notiks

2011. gada 3. jūnijā

viesnīcas "Monika" zāle „Glory",

Rīgā, Elizabetes 21.

Konferences norises laiks - no 10:00-14:00, dalībnieku reģistrācija no plkst. 9:30

Konferences mērķis - izvērtēt Latvijas valsts pastāvēšanai un tautas garīgajai izaugsmei nozīmīgās vērtības, to attīstību Latvijas atjaunotās neatkarības pastāvēšanas laikā, kā arī novērtēt sievietes lomu tradicionālo kultūras, garīgo un ģimenes vērtību saglabāšanā.

Konferences pirmajā daļā „Garīgums un pašapziņa - vērtību kopums valsts un nācijas attīstībai" tiks sniegts skatījums uz vērtībām, kas stimulējušās Latvijas attīstību, kalpojušas par pamatu tautas pašapziņas izveidei, un sniegts sievietes lomas novērtējums šo vērtību saudzēšanā un kopšanā.

Lektori - Nora Ikstena, rakstniece, Baltijas asamblejas balvas, Literatūras gada balvas un laikraksta „Diena" Gada balvas kultūrā laureāte, Prof. Inese Vaidere, Eiropas Parlamenta deputāte, Irma Kalniņa, etiķetes un protokola eksperte, IKK valdes locekle.

 Konferences otrā daļa „Tradicionālo vērtību kvalitāte un struktūra - paaudžu attieksme un uz attīstību vērsta virzība" plānota kā diskusija, kurā konferences dalībnieces ar diskusiju vadītājiem kopīgās debatēs centīsies rast veselīgas, gudras un spēcīgas nācijas attīstības virzienus, definējot to vērtību kopumu, kas nodrošina tautas pastāvēšanas ilglaicību.

Diskusijas vadītājas - Dace Rukšāne-Ščipčinska*, žurnāla "Lilita" galvenā redaktore, Gundega Laiviņa*, Jaunā Teātra institūta vadītāja, Karīna Vasiļevska-Das, sociālantropoloģe (* - jāapstiprina).

Konferences rezultātā tiks izstrādāts memorands, kurā tiks apkopotas konferences tēzes, debašu rezultāti un galvenie viedokļi, kas raksturo Latvijas nacionālās pašapziņas turpmākajai izaugsmei izšķirošās vērtības, un kurā tiks iezīmēti iespējamie ceļi, kā veicināt šo vērtību nozīmes palielināšanos, īpašu uzmanību pievēršot Latvijas sieviešu lomai sabiedrības attīstības veicināšanā. Tas tiks iesniegts valdībai.

Lūdzam Jūs pieteikties, aizpildot klātpievienoto anketu, nosūtot to pa faksu 67323315 vai pa epastu iv-paligs@europarl.lv. Tā kā vietu skaits konferencē ierobežots, ievērosim pieteikšanās laiku un atvainojamies, ja visus pieteikumus nevarēsim apmierināt.

Tuvāka informācija par konferenci pa tālruni 66051776 vai 29223714, kā arī epastā iv-paligs@europarl.lv.

REĢISTRACIJAS FORMA.doc

 


Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 18.05.2011
<< Marts 2024 >>
P O T C P S Sv
 
    123
 
45678910
 
11121314151617
 
18192021222324
 
25262728293031
Vai NVO pietiek līdzekļu?
Pietiek
Pietrūkst.
Pietiek, bet būtu labi ja vairāk