Biedrība "Preiļu NVO centrs" realizē projektu „Preiļu novada bērnu sporta, fiziskās un garīgās attīstības veicināšanas nometne”

Šī gada 15. jūlijā Preiļu centrā pulcējās 16 Preiļu jauno makšķernieku skolas audzēkņi un vairāki viņu vecāki, lai dotos uz četru dienu nometni, kura notika Rēzeknes upes krastos Gaigalavas pagastā. Nometni organizēja un vadīja Preiļu jauno makšķernieku skolas vadītājs Elgasts Dimants.

Ierodoties nometnes vietā, viens no pirmajiem atbildīgajiem uzdevumiem bija nometnes iekārtošana, jo tajā bija jāpavada četras dienas. Šis uzdevums nebija no vienkāršākajiem, tāpēc palīgos nāca arī bērnu vecāki. Visas šīs dienas īpaša vērība tika pievērsta makšķerēšanas apmācībām un sacensībām, kā arī Latgales dabas iepazīšanai. Nometnes dalībnieki aktīvi piedalījās arī dažādās citās sportiskās aktivitātēs - spēlēja futbolu, volejbolu, tautas bumbu, kā arī aktīvi izmantoja iespēju peldēties Rēzeknes upes ūdeņos. Dalībnieki līdzdarbojās arī maltīšu gatavošanā. Atpūtas vakari tika pavadīti pie nometnes ugunskura atceroties un pārspriežot dienā pieredzēto. Bērni pavadot laiku nometnē ne tika atbūtās, bet arī mācījās saudzēt dabu un dzīvot saskaņā ar to. Arī bērnu vecākiem bija iespēja līdzdarboties savu atvašu aktivitātēs. Nometnē viesojās arī Preiļu novada domes priekšsēdētājs Aldis Adamovičs un biedrības „Preiļu NVO centrs" pārstāvis Artis Utināns.

Šī nometne tika organizēta projekta „Preiļu novada bērnu sporta, fiziskās un garīgās attīstības veicināšanas nometne" ietvaros, kuru finansiāli atbalstīja VA/S „Latvijas Hipotēku un zemes banka".

Paldies par atbalstu arī Preiļu novada domei, SIA „Preiļu saimnieks", a/s „Preiļu siers" valdes priekšsēdētājam Jāzepam Šņepstam, SIA „Arka" vadītājam Ārijam Vucāna, un nometnes dalībnieku vecākiem.

Jānis Vaivods,

Preiļu novada domes sabiedrisko attiecību speciālists

 


Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 28.07.2010
<< Marts 2024 >>
P O T C P S Sv
 
    123
 
45678910
 
11121314151617
 
18192021222324
 
25262728293031
Vai NVO pietiek līdzekļu?
Pietiek
Pietrūkst.
Pietiek, bet būtu labi ja vairāk