NOSKATIES IEDVESMAS SARUNAS "KVALITĀTES VADĪBA ORGANIZĀCIJU IZAUGSMEI" IERAKSTU

2022. gada 30. jūnijā Līdzdalības nedēļas ietvaros Aktīvo iedzīvotāju fonds sadarbībā ar Latvijas Pilsonisko aliansi organizēja iedvesmas sarunu "Kvalitātes vadība organizāciju izaugsmei". 

Pasākuma ieraksts Aktīvo iedzīvotāju fonda Facebook lapā: https://fb.watch/ecWbSexRg7/

Pasākuma prezentācijas:  https://drive.google.com/drive/folders/1-60Xym__taT0QqWcRNw32N4g6S2QfE8Z?usp=sharing

Sarunas laikā nevaldības organizācijas, kas uzsākušas kvalitātes vadības ieviešanu, atzina, ka kvalitātes vadība ļauj pastāvīgi uzlabot un efektivizēt organizācijas procesus un novērst kļūdu rašanos. Tāpat tika norādīts, ka kvalitātes vadības sistēma cita starpā ļauj palielināt iekšējās darbības efektivitāti, tiek nodrošināta pēctecība un konsekvence, palielinās potenciālo sadarbības partneru un atbalstītāju uzticība organizācijai, samazinās kļūdu, biedru, sadarbības partneru sūdzību skaits, uzlabojas informācijas apmaiņa organizācijā, palielinās iespēja piedalīties un priekšrocības grantu shēmās un programmās, kas nosaka stingras kvalitātes prasības, kā arī samazinās biedru, sadarbības partneru (t.sk atbalstītāju) risks saņemt neatbilstošas kvalitātes pakalpojumu.

"Kvalitātes vadība organizācijām nav obligāta prasība, bet gan vairāk - organizācijas brieduma pazīme, jo tās ieviešana pārnes organizācijas darbību jaunā līmenī – proti, ļauj izveidot stratēģisku, apzinātu un “sakārtotu” organizācijas darbību savas misijas sasniegšanai. Kvalitātes vadība palīdz visām iesaistītajām pusēm labāk saprast organizācijas mērķus un to sasniegšanas ceļus, kā arī veicina motivāciju piedalīties šo mērķu sasniegšanā" - atzīst Latvijas Pilsoniskās alianses direktore Kristīne Zonberga.

Lai veicinātu dažadu kvalitātes vadības modeļu ieviešanu nevaldības sektorā, Aktīvo iedzīvotāju fonds un Latvijas Pilsoniskā alianse plāno turpināt nevaldības sektora izglītošanas aktivitātes par kvalitātes vadības jautājumiem.


Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 18.07.2022
<< Marts 2024 >>
P O T C P S Sv
 
    123
 
45678910
 
11121314151617
 
18192021222324
 
25262728293031
Vai NVO pietiek līdzekļu?
Pietiek
Pietrūkst.
Pietiek, bet būtu labi ja vairāk