50 uzņēmumi atver durvis jauniešiem, lai atrastu darbiniekus!

Jau 7. gadu pēc kārtas lielākais karjeras un izglītības portāls Latvijā Prakse.lv rīko projektu "Uzņēmumu atvērto durvju nedēļa". Tā laikā gan skolēniem, gan studentiem būs iespēja doties ekskursijās uz uzņēmumiem, lai pierādītu sevi darba devējam klātienē un atrastu praksi vai darbu, kā arī noskaidrotu piemērotāko karjeras ceļu. Ekskursijās varēs doties no 14. - 17. aprīlim.

Šogad savas durvis atver 50 uzņēmumi, iepazīstinot ar sevi un savām pārstāvētajām profesijām, kā arī plānojot aizpildīt gandrīz 100 vakances projekta ietvaros (prakses, darba un vasaras darba vakances).

Uzņēmuma Statoil Fuel & Retail Latvia biznesa atbalsta direktore Jekaterina Leidmane stāsta: „Atvērto durvju nedēļa ir uzņēmumu iespēja parādīt, cik plaša patiesībā ir „aisberga neredzamā daļa" jeb darbs, ko ikdienā klienti neredz. Turklāt daudzu jauniešu pirmā asociācija par darbu „Statoil Fuel & Retail Latvia" ir pārdevēja amats degvielas uzpildes stacijā, kaut gan karjeras iespējas šeit ir krietni daudzveidīgākas."

Kā atzīst portāla vadītājs Jānis Logins: „Projekts sevi vairāku gadu garumā ir veiksmīgi pierādījis un šogad uzņēmumi ļoti aktīvi nolēmuši ekskursiju laikā atrast jaunos darbiniekus, veicot gan praktiskus atlases uzdevumus, gan intervijas. Ekskursiju laikā jauniešiem būs iespēja arī iepazīt uzņēmumu un uzdot sev interesējošos jautājumus. "

Savu atbilstību vakancei jaunieši varēs pierādīt tādos uzņēmumos kā L-ekspresis, Accenture, Cemex, Cido un citos. Līdz ar to aicinām jauniešus pieteikties uz ekskursijām savlaicīgi, jo vietu skaits ir ierobežots!

Savukārt AS „Latvenergo" Personāla vadības direktore Inga Kola: „Latvenergo" piedalās Atvērto durvju nedēļas projektā, lai uzsvērtu eksakto zinātņu nozīmību un parādītu, ka darbs tehniskajās specialitātēs ir visnotaļ interesants un piemērots gan puišiem, gan meitenēm! Vēlamies akcentēt un atgādināt, ka apgūt tehniskās specialitātes tādās nozarēs kā enerģētika, informācijas tehnoloģijas un būvniecība ir ļoti perspektīvi un ilgtspējīgi. Labi, kvalificēti speciālisti ir vajadzīgi visiem Latvijas ražošanas uzņēmumiem, un par šādu darbinieku piesaisti uzņēmumi ir gatavi savstarpēji konkurēt, kas nozīmē rūpēties par atbilstošiem darba apstākļiem, atalgojumu un attīstības iespējām!"

Ekskursijās ir aicināti gan skolēni, gan studenti!

 Plašāka informācija un pieteikšanās portālā Prakse.lv: http://www.prakse.lv/events

 Kopumā šogad durvis vērs uzņēmumi no 8 Latvijas pilsētām: Rīga, Liepāja, Daugavpils, Ventspils, Valmiera, Jelgava, Rēzekne, Jūrmala. Būs pārstāvētas 14 nozares:

  • Finanses un apdrošinšana: SEB shared center
  • Mazumtirdzniecība: RIMI, Statoil Fuel & Retail Latvia, Statoil Fuel & Retail Business Centre
  • Pārtikas rūpniecība un ēdināšana: Pica Lulu, Cido grupa, Valmierumuižas alus,  Streetburgers
  • Kultūra un izklaide: Aerodium, Dailes teātris, Jaunais Rīgas teātris, Dirty deal teatro,Dandy
  • Būvniecība un būvmateriālu ražošana: Cemex, Merks
  • IT un telekomunikācijas: Accenture, TELE2, Tieto, ELKO
  • Valsts institūcijas: Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs, Valsts Ugunsdrošības un glābšanas dienests
  • Transports: Latvijas dzelzceļš, L-ekspresis, Ventspils Nafta termināls
  • Metālapstrāde: Severstal
  • Enerģētika un siltumapgāde: Latvenergo, Rīgas Siltums
  • Atkritumu pārstrāde un apsaimniekošana: Getliņi EKO, Liepājas RAS
  • Veselības aprūpe: Liepājas slimnīca
  • Pakalpojumi: TNS, KPMG
  • Mediji: LETA, SPIN FM/ SWH,  inbox.lv, MTG, Rīgas Viļņi, e-klase

Projektu informatīvi atbalsta: apollo.lv, e-klase.lv, leta.lv, inbox.lv, kasjauns.lv, 1188, isic.lv, SPIN FM, e-skola.lv, uzdevumiem.lv.

 Par „Uzņēmumu atvērto durvju nedēļu"

Latvijā vērienīgākais jauniešu projektā, kas jau 8.gadu aprīlī tūkstošiem skolēnu, studentu un neseno augstskolu absolventu ļauj klātienē iepazīt vietējos ražotājus un citus uzņēmumus, kā arī nevalstiskās organizācijas un valsts iestādes. Katru gadu ekskursijām piesakās ap 10 000 jauniešu un aptuveni 5000 ir iespēja iepazīties ar uzņēmumiem klātienē. Uzņēmumi šo gadu laikā iepazinušies ar vairāk kā 1800 jaunajiem darbiniekiem.

 Kontakti:

Inese Šuksta

Izglītības un karjeras portāls Prakse.lv

Biedrība Jauniešu konsultācijas

Tālr.: 271304112713041127130 E-pasts: inese@prakse.lv


Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 01.04.2014
<< Marts 2024 >>
P O T C P S Sv
 
    123
 
45678910
 
11121314151617
 
18192021222324
 
25262728293031
Vai NVO pietiek līdzekļu?
Pietiek
Pietrūkst.
Pietiek, bet būtu labi ja vairāk