Divas dienas tīra prieka. Viduslatgales NVO vasaras akadēmija Dzeņu mājās.

                                                                             

Biedrības "Preiļu NVO centrs" īstenotā projekta "Viduslatgales NVO sektora vasaras akadēmija attīstītai un stiprai Latvijai" ietvaros no 28. līdz 29. jūnijam Preiļu pagasta, Jaunsaimniekos Dzeņu mājās notika vasaras akadēmija, kurā piedalījās 25 pārstāvji no biedrības "Preiļu NVO centrs" biedru organizācijām. Nometnes  dalībnieki praktiskās nodarbībās apguva sadarbības prasmes, sociālo kontaktu izkopšanu, nestandarta problēmu risināšanas metodes, radošumu domāšanā,  u.c. prasmes. Ieguva zināšanas par pilsonisko līdzdalību  interešu aizstāvībā, savas organizācijas darba uzlabošanu. Akadēmijā nodarbības vadīja lektores Evija Caune un Ieva Vaine. Dažādas meistarklases nodrošināja Krīstīne Stašulāne, Zinaīda Mūrniece un Līva Norkārkle.

 

Skaistā un nomierinošā lauku vide, profesionāli lektori un pieredzes bagāti kolēģi sniedza iedvesmu biedrībām turpināt iesākto darbu, gūt jaunas idejas un kontaktu turpmākajam darbam.

Nometnes dalībnieki atzīst, ka divas dienas fantastiski pavadīja laiku mācoties, kopā darbojoties, smejoties, iedvesmojoties un arī atpūšoties NVO vasaras akadēmijā. Tika iegūti jauni draugi, pozitīvas emocijas, spodrinātas sadarbības un komunikācijas prasmes, izzināti paši un kolēģi. Nometnes ieguvumi:

  • radošas idejas turpmākai darbībai
  • inovatīva pieeja problēmu risināšanai
  • jauni kontakti un atklāsmes par savu līdzcilvēku talantiem
  • pārliecība par saviem spēkiem, iedrošinājums darīt un gūt panākumus
  • zināšanas, kā relaksēties pašam, kā pārvarēt ikdienas rutīnu un neizdegt
  • jaunas zināšanas par ēterisko eļļu pasauli un ūdens maģiskajām spējām
  • zināšanas ne gaļas ēdienu pasaulē.

Nometnes dalībnieki izteica priekšlikumu šādas nometnes rīkot katru gadu, lai saliedētu un izglītotu cilvēkus, kuriem  rūp darboties sabiedrības labā.

Pateicamies gleznaino "Dzeņu māju" saimniecei Kristīnei Stašulānei, kura uzņēmās rūpes par nometnes dalībnieku labsajūtu un pavārei Inārai Liepiņai par veselīgajiem un gardajiem ne gaļas ēdieniem.

Projekta mērķis:

Preiļu, Aglonas, Vārkavas, Līvānu un Riebiņu novadu nevalstisko organizāciju institucionālās un cilvēkresursu kapacitātes stiprināšana sadarbības un pilsonisko prasmju attīstībai.

Projekts tiek īstenots ar LR Kultūras ministrijas un biedrības "Dienvidlatgales NVO atbalsta centra" finansiālu atbalstu.

 Projekta vadītājs Artis Utināns

Biedrības "Preiļu NVO centrs" valdes priekšsēdētājs

 

 

 


Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 27.07.2018
<< Marts 2024 >>
P O T C P S Sv
 
    123
 
45678910
 
11121314151617
 
18192021222324
 
25262728293031
Vai NVO pietiek līdzekļu?
Pietiek
Pietrūkst.
Pietiek, bet būtu labi ja vairāk