10. Saeimas un NVO forumam

Nevalstisko organizāciju pārstāvji aicināti pieteikties dalībai Saeimas un nevalstisko organizāciju (NVO) forumam, kas šogad norisināsies jau desmito gadu un notiks 10.jūnijā Saeimā. Saeimas un NVO forumu atklās Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece un Latvijas Pilsoniskās alianses direktore Rasma Pīpiķe.

  • Pirmā sesija būs veltīta drošības jautājumiem. Ņemot vērā, ka mūsdienāsciviliedzīvotāji aizvien biežāk kļūst par mērķi draudu īstenošanai dažādāsģeopolitiskajās interesēs, ir svarīgi Latvijas iedzīvotājus, pilsonisko sabiedrībusagatavot iespējamām provokācijām un informēt, kā adekvāti reaģēt uz tām, ievērojotnormatīvo regulējumu un demokrātijas principus. Drošības jautājumu sesiju vadīsSaeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa un LatvijasPilsoniskās alianses direktore Rasma Pīpiķe.
  • Otrajā foruma sesijā dalībnieki diskutēs par labu pārvaldību - publiskāspārvaldes un sabiedrības sadarbību, pievēršoties arī lobisma regulējuma problemātikai.Labas pārvaldības sesiju vadīs Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijaspriekšsēdētājs Sergejs Dolgopolovs un sabiedrības par atklātību „Delna" jurists Gundars Jankovs.
  • Foruma trešā paralēlā sesija būs veltīta jauniešiem, NVO un izglītībasnākotnei Latvijā. Tās dalībnieki runās par kompetencēs balstīta vispārējās izglītībassatura ieviešanas gaitu un šīs reformas ieguvumiem. Klātesošie diskutēs, kā panākt, laijaunieši tieši izglītības iestādēs kļūtu par pilsoniski aktīviem iedzīvotājiem un kāneformālās izglītības pamatprincipus, piemēram, brīvprātīgo darbu, integrēt mācību procesā. Jaunatnes jomas sesiju vadīs Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētāja Ilze Viņķele un Latvijas Jaunatnes padomes prezidents Emīls Anškens.

Pēcpusdienā tiks sniegti ziņojumi par katru no sesijām, un visi foruma materiāli pēc pasākuma būs pieejami Saeimas mājaslapā www.saeima.lv. Noslēguma diskusija būs veltīta tam, lai izvērtētu līdzšinējo Saeimas un NVO dialogu, kā arī diskutētu par sadarbības uzlabošanas iespējām nākamajos desmit gados. Tās dalībnieki analizēs līdzšinējos veiksmes stāstus un runās par demokrātiskas un pilsoniskas sabiedrības nostiprināšanu Latvijā. Tāpat forumā diskutēs par valsts un nevalstiskā sektora sadarbību Latvijas simtgades kontekstā, raugoties uz lielajiem Latvijas, Eiropas un pasaules nākotnes izaicinājumiem. Diskusiju vadīs Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Lolita Čigāne un Eiropas Kustības Latvijā prezidents Andris Gobiņš.

Foruma norisei varēs sekot līdzi tiešsaistē www.saeima.lv.

Pieteikties forumam var elektroniski saitē līdz 27.maijam plkst.17.00. Lūdzam ņemt vērā, ka dalībnieku skaits sesijās ir ierobežots. Ar forumam programmas projektu var iepazīties šeit.

 


Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 23.05.2016
<< Marts 2024 >>
P O T C P S Sv
 
    123
 
45678910
 
11121314151617
 
18192021222324
 
25262728293031
Vai NVO pietiek līdzekļu?
Pietiek
Pietrūkst.
Pietiek, bet būtu labi ja vairāk