Biedrības "PREIĻU NVO CENTRS" angļu valodas pasniedzējas veiksmes stāsts

Mani sauc Anitra Poplavska un es esmu biedrības „Preiļu NVO centrs" angļu valodas pasniedzēja. Gribu jums pastāstīt par iespējām, ko piedāvā Eiropas Savienības Mūžizglītības programmas.

Šovasar augusta pirmās divas nedēļas pavadīju radoši un pilnvērtīgi - apmeklēju angļu valodas skolotāju profesionālās pilnveides kursus Oksfordā, Lielbritānijā. Varēju īstenot šo brīnišķīgo iespēju, jo saņēmu Eiropas Savienības Mūžizglītības programmas „Grundtvig" stipendiju.

Kursi notika starptautiskajā angļu valodas skolā „The Oxford English Centre" (Oksfordas angļu valodas centrs).

Grupā bijām12 angļu valodas skolotāji no dažādām valstīm (Spānijas, Vācijas, Polijas, Itālijas, Turcijas, Latvijas un Japānas) ar kopīgu vēlmi uzlabot savas angļu valodas prasmes un svešvalodas pasniegšanas iemaņas.

Nodarbības sākās 9:00 un ilga līdz 14:30. Dienas pirmā puse tika veltīta dažādu valodas pasniegšanas metožu izzināšanai. Paši izmēģinājām dažādus mācīšanās paņēmienus un pēc tam diskutējām par to priekšrocībām un trūkumiem. Kursu programmā bija iekļautas arī vismūsdienīgākās metodes: interneta, populārās mūzikas, filmu un interaktīvās tāfeles izmantošana angļu valodas pasniegšanā.

Pēcpusdienā ar dažādu praktisku uzdevumu palīdzību pilnveidojām savas angļu valodas zināšanas. Diskutējām par dažādiem aktuāliem tematiem, dalījāmies pieredzē, paudām viedokli par lasīto presē.

Visas nodarbības notika draudzīgā, nepiespiestā gaisotnē un tās vadīja zinoši, labi sagatavoti pasniedzēji ar ilggadēju pieredzi, kas nenoliedzami bija arī interesantas, radošas personības.

Valodu centra darbinieki bija parūpējušies arī par to, lai kursu dalībnieki varētu tuvāk iepazīt viens otru un interesanti pavadīt brīvo laiku, izzinot Lielbritānijas vēsturi un kultūru - tika organizētas ekskursijas uz ievērojamām vietām pilsētā un tematiskie vakari ar izglītojošiem konkursiem. Un tas viss, protams, tikai un vienīgi angļu valodā!

Arī nedēļas nogalē bija iespējas doties ekskursijās ārpus Oksfordas. Es izvēlējos apmeklēt Vindzoru (Windsor), Ītonu (Eton), Hemptonas pili (Hampton Court Palace), Blenheimas pili (Blenheim Palace ). Pati Oksforda nenoliedzami arī ir kā milzīgs muzejs ar neskaitāmi daudziem, ievērības cienīgiem objektiem.

Kursu laikā es dzīvoju angļu ģimenē. Tā bija ļoti laba iespēja tuvāk iepazīties ar vietējām tradīcijām un sadzīvi.

 Kursi ārzemēs ir lieliska izdevība ne tikai pilnveidot valodas prasmi un atsvaidzināt jau esošās zināšanas, bet arī iepazīt jaunas zemes un kultūras, paplašināt savu redzesloku, atbrīvoties no stereotipiem, kā arī dibināt noderīgus kontaktus ar kolēģiem no citām valstīm.

Aicinu arī citus Preiļu novada skolotājus izmantot iespējas, ko piedāvā Eiropas Savienības Mūžizglītības programmas Comenius un Grundtvig.

Jebkurš Latvijas iedzīvotājs var arī piedalīties Grundtvig darbnīcās, kas ir lieliska iespēja jebkuram pieaugušajam piedalīties mācību pasākumos un semināros (darbnīcās), kas notiek kādā citā Mūžizglītības programmas dalībvalstī. Šajās darbnīcās piedalās dalībnieki no vairākām valstīm, lai kopā gūtu jaunu izglītības pieredzi (sīkāka informācija- www.viaa.gov.lv/lat/muzizglitibas_programma/grundtvig/grundtvig_darbniicas/).

ES izglītības programmu izpildi Latvijā nodrošina Valsts izglītības attīstības aģentūra. Par iespēju pieteikties dažādiem kursiem var uzzināt tās mājas lapā - http://www.viaa.gov.lv/lat/ .

*Eiropas Komisija nenes atbildību par publikācijā izmantoto informāciju.

 

 


Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 24.09.2010
<< Marts 2024 >>
P O T C P S Sv
 
    123
 
45678910
 
11121314151617
 
18192021222324
 
25262728293031
Vai NVO pietiek līdzekļu?
Pietiek
Pietrūkst.
Pietiek, bet būtu labi ja vairāk