Nākotnes tendence - eNVO

Piektdien, 13. aprīlī, Microsoft Latvia biroja telpās notika konference "NVO tehnoloģiju laikmets 2012". Vairāk kā 60 Latvijas nevalstisko organizāciju līderi satikās, lai uzzinātu informāciju tehnoloģiju pasaules jaunumus un, rastu sev citas ikdienā noderīgas zināšanas. Konferenci organizēja biedrība Latvijas Pilsoniskā alianse sadarbībā ar Microsoft Latvia, Kultūras ministriju un vairāk kā desmit citām, ar tehnoloģiju nozares un vadības prasmēm saistītām organizācijām.

LR kultūras ministre Žaneta Jaunzeme - Grende atklāšanas uzrunā izteica pateicību Microsoft Latvija par ieguldījumu un atbalstu informācijas tehnoloģiju pieejamības nodrošināšanā un Latvijas Pilsoniskajai aliansei par ieguldījumu nevalstisko organizāciju atbalstīšanā un informēšanā. „Vai Jūs ziniet ar ko Latvija ir pirmajā vietā Eiropā un pasaulē? Tas ir mūsu bibliotēku tīkls. Kurā katrā ir internets, kurā māca kā lietot kompjūterus, kurā audzina bērnus, bērni nāk pēc stundām... cilvēki tās izmanto, lai lasītu grāmatas, žurnālus, meklētu sludinājumus (...) Un tas nevarētu notikt tik labi, dinamiski un pārliecinoši, ja nebūtu Microsoft. Liels paldies, es uzskatu Jūs par draugiem. Un mēs varam ar to lepoties pasaulē. Jebkurš no Jums, nevaldības organizācijas pārstāvjiem, var ieiet jebkurā bibliotēkā un lietot internetu par brīvu, kārtot savas darīšanas un piedalīties valsts dzīvē. Nav šķēršļu informācijas pieejamībai un tā ir liela uzvara. Reizēm liekas, ka kaut kas cits ir svarīgs, bet novērtēsim tās lietas, kas mums pa tiešām ir - informācijas brīvība," klātesošajiem teica kultūras ministre.

Microsoft Latvija vadītājs Ēriks Eglītis uzrunu sāka ar pārliecinošiem faktiem. „Pētījumi liecina, ka 2015. gadā 90% no visām iespējamām darba vietām būs atkarīgas no informācijas tehnoloģijām, un 90% no cilvēkiem ir jāpārzina e-prasmes. Lielākā NVO daļa jau ir sasniegušas tādu tehnoloģiju pārzināšanas līmeni, ka ikdienas darbos to izmantošana ir kļuvusi par pašsaprotamu un neatņemamu sastāvdaļu. Tagad mēs aicinām pāriet organizācijas jau nākamajā līmenī un kļūt par eNVO - sazināties ar savām mērķa grupām un sniegt savus pakalpojumus ar tehnoloģiju starpniecību. Jau šobrīd virkne eNVO mums rāda labo praksi tehnoloģiju izmantošanā, piemēram, mums tiek sniegta iespēja ziedot vai uzrunāt politiķus neatejot no datora. Tāpat aicinām NVO ar sabiedriskā labuma statusu pieteikties programmatūru dāvinājumam. Kopš 2005. gada 70 organizācijas jau ir izmantojušas šo iespēju un, ņemot vērā kopējo organizāciju skaitu Latvijā, ir pietiekami liels potenciāls šī skaita palielināšanai. Vēl viens veids, kā Microsoft atbalsta NVO, ir pašu darbinieku kompetence un savu zināšanu nodošana. Katram darbiniekam ir trīs brīvprātīgā darba dienas gadā, kuras tiek izmantotas sabiedrības izglītošanai un viena no mērķa grupām ir tieši NVO. Aicinām izmantot šo iespēju!" aicināja Microsoft Latvia vadītājs.

Latvijas Pilsoniskās alianses direktore Rasma Pīpiķe iesāka uzrunu ar pateicību visiem klātesošajiem par viņu darbu pilsoniskās sabiedrības stiprināšanā un Microsoft Latvia par šo ikgadējo iespēju organizāciju līderiem sniegt ieskatu tehnoloģiju pasaulē. Rasma Pīpiķe uzsvēra, ka „Organizējot šo konferenci, sadarbībā ar Kultūras ministriju un Microsoft Latvia, mēs esam izvēlējušies izaicinājumu priekš sevis, aicināt pie mums tādus runātājus, kurus ikdienā satiekam, iespējams, meklējot jaunu darbu. Un vēl mēs izvēlamies sadarboties ar Microsoft Latvia, jo tas ir izcilības paraugs tieši korporatīvai sociālajai atbildībai. Ja es kā organizācijas vadītājs aprēķinātu, cik man izmaksātu programmatūra, ja man nebūtu šī dāvana no Microsoft, tad cipari būtu briesmīgi. Tāpat pagājušā gada nogalē vairāk kā 30 organizāciju no visas Latvijas ārkārtīgi novērtēja Microsoft Latvia sniegto iespēju pieteikties iepriekšējā biroja mēbelēm un mazajai biroja tehnikai, kas viņiem ir milzīgs atspaids un palīdzība ikdienas darbu veikšanai".

Konferences laikā notika divas aizraujošas meistarklases. Microsoft Latvia mazumtirdzniecības pārdošanas speciālists praksē parādīja vairākus mākoņskaitļošanas piemērus un to efektīvu pielietojumu ikdienas NVO darbā. Dalībnieki tika iepazīstināti ar Windows Live - mākoņskaitļošanas bezmaksas pakalpojumu, kas atvieglo dokumentu kopīgošanu to izstrādes stadijā, ļauj daudz vienkāršāk administrēt savu e-pastu failus, fotogrāfiju galerijas un nodrošināt, ka neatrodoties savā darba vietā, cilvēkam ir iespēja izveidot dokumentu, piemēram, Excel un nodrošināt iespēju arī citiem organizācijas dalībniekiem attālināti to izmantot. Tāpat klātesošajiem tika sniegts īss ieskats mākonī bāzētam pakalpojumu kopumam Office 365 , kas šobrīd ir pieejams izmēģinājuma versijā un balstās uz Microsoft Office, Exchange, SharePoint un Lync tehnoloģijām, apvienojot visas svarīgākās biznesa produktivitātes funkcijas par nelielu, prognozējamu ikmēneša maksu.

Savukārt, Agnese Bušmane, Tieto Latvia projektu vadītāja, konferences dalībniekus iepazīstināja ar klientu pārvaldības sistēmu Dynamics CRM un SOS Bērnu ciematu pieredzi. Jāpiebilst, ka arī Dynamics CRM organizācijas var saņemt, piesakot programmatūru ziedojumu Microsoft.

Noslēgumā konferences dalībniekus iepazīstināja ar Latvijā veidotu elektronisko sistēmu www.vadipats.lv, kas palīdz organizācijām organizēt grāmatvedību bezmaksas sistēmā un būtiski ietaupīt savas organizācijas resursus.

Konferences pievienotā vērtība ir pozitīvas dalībnieku emocijas pēc radoši pilnvērtīgas dienas tehnoloģiju nozarē, vēlme pastiprināti apgūt zināšanas efektīvu informācijas tehnoloģiju risinājumu ieviešanu savās organizācijās, lai atvieglotu ikdienas darbu un sasniegtu daudz efektīvākus darba rezultātus.

 Latvijas Pilsoniskā alianse

alianse@nvo.lv / 67846464

informācija pārpublicēta no mājas lapas www.nvo.lv


Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 20.04.2012
<< Marts 2024 >>
P O T C P S Sv
 
    123
 
45678910
 
11121314151617
 
18192021222324
 
25262728293031
Vai NVO pietiek līdzekļu?
Pietiek
Pietrūkst.
Pietiek, bet būtu labi ja vairāk