Nākotnes Latvija - kāda tā būs?

Latvijas Pilsoniskā alianse un Sabiedriskās politikas centrs PROVIDUS sadarbībā ar British Council pārstāvniecību Latvijā, 2019. gadā organizēs diskusijas ar iedzīvotājiem, kurās to dalībnieki izvērtēs līdzšinējo saliedētības politiku un izstrādās idejas saliedētākas sabiedrības veidošanai.

Diskusiju projekts nepieciešams, jo 2019.- 2020. gadā Latvijā izstrādās divus pilsoniskajai sabiedrībai svarīgus dokumentus -  Nacionālo attīstības plānu un Nacionālās identitātes, pilsoniskās sabiedrības un integrācijas politikas pamatnostādnes. Šie ir dokumenti, kas pamatā noteiks, kāda būs sabiedrības saliedētības politika Latvijā turpmākajos 7 gados, tādēļ ir svarīgi uzzināt un apkopot iedzīvotāju viedokļus, lai dokumentus izstrādātu, balstoties arī uz iedzīvotāju velmēm, nevis tikai uz vadošo partiju un īstermiņa prioritātēm.

 Projekta partneri vēlas iesaistīt visdažādāko sabiedrības grupu pārstāvjus, to skaitā Latvijas mazākumtautības pārstāvjus un jauniebraucējus Latvijas nākotnes plānošanā, tādā veidā palīdzot  sagatavot kvalitatīvus politikas plānošanas dokumentus. Vienlaikus, projekta mērķis ir izmēģināt inovatīvākus un iekļaujošākus veidus, kā ieinteresēt iedzīvotājus par sabiedrības saliedētības jautājumiem, apkopot viņu viedokļus un piedāvātos risinājumus. Visbeidzot, ekspertu līdzdalība diskusijās ļaus izglītot un informēt sabiedrību gan par sabiedrības saliedētības politiku, gan arī sabiedrības līdzdalības iespējām kopumā.

 Pasākumi būs cieši integrēti ar Kultūras ministrijas un Pārresoru koordinācijas centra jauno plānošanas dokumentu izstrādes procesu. Projekta organizatori centīsies panākt to, lai provizoriskie diskusiju rezultāti tiek ņemti vērā jau plānošanas dokumentu izstrādes procesā, kā arī to, lai 2020. gada tematiskās diskusijas tiktu rīkotas sadarbībā ar sabiedrības saliedētības politikas plānotājiem. 


Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 18.02.2019
<< Marts 2024 >>
P O T C P S Sv
 
    123
 
45678910
 
11121314151617
 
18192021222324
 
25262728293031
Vai NVO pietiek līdzekļu?
Pietiek
Pietrūkst.
Pietiek, bet būtu labi ja vairāk