Nodibināts pirmais Latgales reģiona nevalstisko organizāciju fonds

Lai atbalstītu Latgales reģiona biedrības ar Sabiedrības integrācijas fonda (LSIF) un Tieslietu ministrijas finansiālu atbalstu Pilsoniskās sabiedrības stiprināšanas atbalsta programmas 2010 projekta „Pilsoniskās sabiedrības stiprināšana Latgalē" ietvaros, Dienvidlatgales NVO atbalsta centrs kopā ar Preiļu NVO centru un jaunizveidoto Ziemeļlatgales NVO centru š.g. novembrī dibināja Latgales nevalstisko organizāciju fondu.

 

Fonda mērķis ir attīstīt kopienu filantropiju un mērķtiecīgas ziedošanas tradīcijas Latgales reģionā, kā arī sekmēt Latgales reģiona izaugsmi, atbalstot iedzīvotājiem un reģionam nozīmīgas iniciatīvas sociālajā sfērā, izglītībā, kultūrā, mākslā, amatieru sportā, vides aizsardzībā un citās jomās.

 

Tā ir jauna neatkarīga labdarības organizācijas, kas piesaista dažāda veida līdzekļus no ziedotājiem un piešķir tos vietējām nevalstiskām organizācijām, lai īstenotu sabiedriskā labuma mērķus, kas veicina vietējo attīstību. Tādējādi tiek nodrošināta iespēja ar pašu ziedotajiem līdzekļiem sasniegt tieši tos mērķus, kas svarīgi vietējai sabiedrībai.

Kā pirmā organizācija, kas saņēma bezprocentu aizdevumu 600 Ls apmērā ir biedrība «Krievu kultūras centrs (Kalistratova nams)» no Daugavpils, kas īsteno LSIF projektu «Sabiedrības informēšana par Daugavpils Krievu kultūras centra darbību krievu kultūras mantojuma saglabāšanas un attīstības jomā». Kā atzina projekta vadītājs Vjačeslavs Ļebedevs - fonds un tā sniegtais atbalsts ir nozīmīgs biedrībai, jo tai nav brīvu līdzekļu, kas jāiegulda līdzfinansējumā, līdz ar to liedzot iespēju bieži biedrībām piedalīties projektu konkursos.

Lai pieteiktos fonda piedāvātajām palīdzības iespējām apstiprinātu projektu līdzfinansēšanai, biedrības aicinātas sazināties ar fonda Valdes priekšsēdētāju Oskaru Zuģicki pa tālruni: 26565858. Plašāka informācija par fondu un tā darbību iespējams iepazīties interneta vietnē: www.fonds.nvoc.lv.

Kopienu Fondi ir viena no polārākajām un straujāk augošajām filantropijas formām pasaulē, kas ir plaši pazīstams zīmols ar noteiktiem pamatdarbības standartiem, kas tiek adaptēti atbilstoši katras valsts kultūrai un tradīcijām.  Šobrīd pasaulē  darbojas vairāk kā 1000 kopienu fondi  65 pasaules valstīs.

 


Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 15.11.2010
<< Marts 2024 >>
P O T C P S Sv
 
    123
 
45678910
 
11121314151617
 
18192021222324
 
25262728293031
Vai NVO pietiek līdzekļu?
Pietiek
Pietrūkst.
Pietiek, bet būtu labi ja vairāk