Pieredzes brauciens uz Valmieras novada fondu

                              

Divdesmit seši Preiļu, Riebiņu un Līvānu novada nevalstiskā sektora pārstāvji no 25 dažādām NVO šī gada 19. septembrī devās uz Valmieru, lai tiktos ar aktīvākajām Valmieras nevalstiskajām organizācijām, uzzinātu viņu pieredzi pilsoniskās sabiedrības stiprināšanā, gūtu jaunus sadarbības partnerus un idejas nākotnes projektiem. Valmiera mūs sagaidīja ar siltu, saulainu rudens dienu un pirmajām krāsainajām rudens lapām kokos rāmi plūstošās Gaujas krastos.

Pirmā pietura: iepazīšanās ar Valmieras novada fondu, kurš nupat sācis apsaimniekot lielu divstāvu ēku un, kurā mājvietu atradis arī nodibinājums "Iespēju māja ", Vidzemes kultūras un mākslas biedrība „Haritas" un LSK Valmieras komiteja.

Sarunās pie apaļā galda bez iepriekš nosauktajām organizācijām, tikāmies arī ar klāt pienākušo pensionāru biedrības vadītāju Dailu Gobu.

Valmieras novada fonds ir sabiedriska labuma organizācija, ko 2005. gada 30. jūnijā dibināja 13 valmierieši, lai sekmētu vietējās sabiedrības izaugsmi, dzīves kvalitāti un ļautu iedzīvotājiem saprast, ka pašu spēkiem var izdarīt daudz labu darbu. Fonda pamatdarbība ir virzīta uz ziedojumu piesaisti no Valmieras pilsētas un apkārtējo novadu iedzīvotājiem, uzņēmējiem, bijušajiem valmieriešiem vai vienkārši Valmieras draugiem, kuri vēlas kopīgiem spēkiem stiprināt Valmieras apkaimes attīstību. Piesaistītie ziedojumi konkursu kārtībā tiek izlietoti aktuālāko un svarīgāko vietējo iniciatīvu īstenošanai. Septiņu darbības gadu laikā ir piesaistīts finansējums Ls 63 000, kas ir vietējās sabiedrības piesaistīta nauda - ziedojumi no aptuveni 200  ziedotājiem un paveiktas ļoti nozīmīgas lietas Valmieras novadā ( par tām tuvāk uzzināt var   www.vnf.lv). Secinājām, ka Valmieras novada nevalstiskās organizācijas darbojas ļoti patstāvīgi.

 Pēc gardām pusdienām plašajā Valmieras piena kombināta ēdnīcā, sekoja izbraukums uz Zilā kalna pagastu, kur īstenoti vairāki VNF atbalstīti projekti. Atgriezušies pilsētā, apmeklējām Kristīgā žēlsirdības centra Zupas virtuvi un dienas centru. Dienas beigās gida pavadībā sekoja ekskursija pa gleznaino un ļoti sakopto pilsētu. Gidei Agnijai Mutulei, Vidzemes augstskolas 3. kursa studentei tā bija pirmā patstāvīgā ekskursija, kas izdevās saturīga un interesanta. Diena bija iespaidu bagāta, redzētais noteikti noderēs katram brauciena dalībniekam  savas organizācijas darbības izvērtēšanā un nākotnes plānu kalšanā. Fotomirkļi  no brauciena aplūkojami www.preili.lv fotogalerijā.

 Ineta Liepniece, biedrības „Preiļu NVO centrs" direktore 

 

Pieredzes brauciens tika organizēts projekta „Iedzīvotāju iniciatīvu palielināšana Pilsoniskās sabiedrības stiprināšanai Latgalē" ietvaros. Nr.2012.LV/4-1/04


Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 08.10.2012
<< Marts 2024 >>
P O T C P S Sv
 
    123
 
45678910
 
11121314151617
 
18192021222324
 
25262728293031
Vai NVO pietiek līdzekļu?
Pietiek
Pietrūkst.
Pietiek, bet būtu labi ja vairāk