Interešu pulciņš „IT prasmju iegūšana un pilnveidošanai cilvēkiem ar īpašām vajadzībām”

Mūsdienu informācijas un zināšanu sabiedrības laikmetā prasmes izmantot datoru un internetu ir nākamās svarīgākās aiz prasmēm lasīt, rakstīt un rēķināt. Tās vajadzīgas ikkatram - gan lielam, gan mazam. Tās noder darbā, sadzīvē un atpūtā, kā arī paver iespējas iegūt aktuālo informāciju par visu nepieciešamo, sniegt informāciju par sevi, ātri un viegli sazināties ar draugiem, firmām, oficiālām iestādēm. Valstīs, kuras veiksmīgi iekļaujas informācijas sabiedrībā, ir augstāks iedzīvotāju labklājības līmenis un attīstītāka pilsoniskā sabiedrība.

Pasaules prakse rāda, ka tie iedzīvotāji, kuriem datorprasmes ir nepietiekamas, arvien biežāk nonāk sociālās atstumtības situācijās, jo tiek atslēgti no savlaicīgas kritiskas informācijas apguves iespējām, nespēj savlaicīgi un efektīvi paust savu viedokli un ir zaudētāji arī darba tirgū. Viena no riska grupām ir cilvēki ar īpašām vajadzībām.

Biedrība „Preiļu nevalstisko organizāciju centrs", nodarbinātības Valsts aģentūras koordinētā atbalsta pasākuma „Subsidētā darba vieta jauniešiem bezdarbniekiem (pasākumi noteiktām personu grupām)" ietvaros izveidojusi jaunu darba vietu interešu pulciņa „IT prasmju iegūšana un pilnveidošana cilvēkiem ar īpašām vajadzībām" vadītājs.

Pulciņā cilvēki ar īpašām vajadzībām var paaugstināt biroja tehnikas lietošanas prasmes, saņemt konsultācijas un papildināt savas zināšana MS Office programmu lietošanā. Pilnveidot savu ikdienu lietojot internetu un iepazīstoties ar tā drošiem lietošanas paradumiem, reģistrēties un izmantot sociālos tīklus, taupīt savus līdzekļus un laiku izmantojot internetbanku.

Aicinām cilvēkus ar īpašām vajadzībām apmeklēt pulciņu „IT prasmju iegūšana un pilnveidošana cilvēkiem ar īpašām vajadzībām" biedrībā „Preiļu nevalstisko organizāciju centrs" Kooperatīva ielā 6, Preiļos darba dienās no plkst. 10.00 līdz 16.00. Interešu pulciņa vadītājs Andris Utināns. Sīkāka informācija pa tālruni 28340855

Biedrības „Preiļu nevalstisko organizāciju centrs" valdes priekšsēdētājs Artis Utināns


Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 09.07.2015
<< Marts 2024 >>
P O T C P S Sv
 
    123
 
45678910
 
11121314151617
 
18192021222324
 
25262728293031
Vai NVO pietiek līdzekļu?
Pietiek
Pietrūkst.
Pietiek, bet būtu labi ja vairāk