Nevalstiskā sektora kapacitātes stiprināšanai īstenots Mazo grantu projekts.

 

   

Nevalstiskā sektora kapacitātes stiprināšanai īstenots Mazo grantu projekts.
Piedaloties, Mazo grantu konkursā „Iedzīvotāji veido savu vidi – 2022”, biedrība „Preiļu nevalstisko organizāciju centrs” saņēma finansiālu atbalstu projekta „Biedrības “Preiļu nevalstisko organizāciju centrs” institucionālās kapacitātes stiprināšana demokrātiskai un iekļaujošai sabiedrības veidošanai” īstenošanai.
Projektā tika plānotas divas aktivitātes- vienas dienas nometne biedru organizāciju institucionālās un cilvēkresursu kapacitātes stiprināšanai un pieredzes brauciens uz Dobeles Pieaugušo izglītības un uzņēmējdarbības atbalsta centru.
Izglītojošajā nometnē projekta mērķa grupa ieguva zināšanas par organizācijas vadības procesu uzlabošanu un darbības nepārtrauktību, kas ļaus apzināties NVO vietu sociāli ekonomiskajos un politiskajos procesos un izvērtēt NVO nozīmi iekļaujošas un līdzdalīgas sabiedrības veidošanai.
Mācības vadīja Marika Rudzīte- Griķe, kura ar piemēriem no savas dzīves, gan motivēja, gan uzdrošināja klātesošos. Nometnē piedalījās 19 biedrības ”Preiļu nevalstisko organizāciju centrs” biedri.
Nometne tika rīkota šī gada 28. jūnijā Preiļu novada Preiļu pagasta Dzeņu mājās.
Projekta otrā aktivitāte notika 9. septembrī, kad 10 biedrības “ Preiļu nevalstisko organizāciju centrs” valdes locekļi un aktīvāko dalīborganizāciju pārstāvji devās uz Dobeli. Uzņemošā iestāde, Dobeles Pieaugušo izglītības un uzņēmējdarbības atbalsta centrs, tika izveidojis interesantu un izzinošu brauciena darba kārtību. Nevalstisko organizāciju pārstāvji guva priekšstatu gan neformālās izglītības, gan uzņēmējdarbības jomā.
Dobeles Pieaugušo izglītības un uzņēmējdarbības atbalsta centrs ir bezpeļņas, izglītības atbalsta iestāde, kas sniedz neformālās izglītošanās iespējas visiem Dobeles novada un Zemgales iedzīvotājiem, pārsteidza ar mācību telpu iekārtojumu un modernajām tehnoloģijām, kuras tiek izmantotas tālākizglītības procesa īstenošanā pašvaldības iedzīvotājiem.
Apmeklējot Pētera Upīša Dārzkopības muzeju, tika iegūta informācija, kā Dobeles dārzkopības institūts rosina sabiedrības interesi par dārzkopības tradīcijām Latvijā un kā tiek nodrošinātas mūžizglītības iespējas, bet lielākais sveču ražotājs Baltijā un viens no lielākajiem sveču ražotājiem Eiropā uzņēmums SIA Baltic Candles Ltd pārsteidza ar plašo sveču klāstu.
Piesātinātās dienas beigās tika diskutēts ar Dobeles nevalstisko organizāciju pārstāvjiem, tika gūts priekšstats, kā un kādas nevalstiskās organizācijas darbojas Dobeles novadā, kā caur NVO tiek izmantoti dažādi atbalsta rīki, kas veicina Dobeles novada dažādu institūciju attīstību.
Brauciena dalībnieki uzsvēra, ka pieredzes apmaiņas braucienā saņemtie padomi tiks ņemti vērā sabiedrisko aktivitāšu rīkošanā un biedrību turpmākajā darbībā .
Projekta aktivitāšu rezultātā tika paaugstināta biedrības “Preiļu nevalstisko organizāciju centrs” valdes un biedru organizāciju zināšanu kapacitāte, kas nākotnē ļaus pilnveidot organizāciju esošo darbību, attīstīs jaunas darbības izpausmes, nodrošinās darba efektivitāti un organizāciju ilgtspēju.
Projekta kopējais budžets 969.50 EUR, no kuriem 550 EUR finansē Preiļu novada pašvaldība.
Konkursu rīko nodibinājums “Viduslatgales pārnovadu fonds”.
Projekta vadītāja Ineta Liepniece


Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 17.11.2022
<< Marts 2024 >>
P O T C P S Sv
 
    123
 
45678910
 
11121314151617
 
18192021222324
 
25262728293031
Vai NVO pietiek līdzekļu?
Pietiek
Pietrūkst.
Pietiek, bet būtu labi ja vairāk