ELPA - Elektīva Līdzdalība un Partneru Atbildība

Biedrība Latvijas Pilsoniskā alianse Eiropas Sociālā fonda "Cilvēkresursi un nodarbinātība" 1.5.2.2.2. apakšaktivitātē "Nevalstisko organizāciju administratīvās kapacitātes stiprināšana" ietvaros uzsāk īstenot projektu ELPA - Efektīva Līdzdalība un partneru atbildība. Projekta mērķis ir veidot izpratni par līdzdalību lēmumu pieņemšanas procesā, atspoguļot līdzdalības instrumentus pašvaldību līmenī, lai tādējādi motivētu organizācijas iesaistīties lēmumu pieņemšanas procesos Latvijas un Eiropas Savienības līmenī.

Projekta ietvaros tiks veiktas aktivitātes trīs galvenajos virzienos:

1.      eLPA vadības sistēmas un darbinieku profesionālo prasmju stiprināšana.

Organizācijai tiks veikts saturiskais un procesu novērtējumu audits, lai identificētu organizācijā nepieciešamos uzlabojumus. Satursikais audits uzlabos NVO līdzdalības organizēšanu lēmumu pieņemšanas procesā no nevalstisko organizāciju puses. Projekta ietvaros tiks pilnveidotas organizācijas darbinieku profesionālās zināšanas un prasmes.

2.      eLPA iekšējās un ārējās komunikācijas stiprināšana.

1.       Izveidoti e-līdzdalības rīki NVO iesaistei eLPA mājas lapā www.nvo.lv.

2.       Sniegti atzinumi par tiesību aktiem un politikas dokumentiem, kas aktuāli nevalstsikajām organizācijām.

3.       Nodrošināta dalība formālās (piemēram, valsts sekretāru sanāksmes un Ministru kabineta sēdēs, ministriju organizētās darba grupās un konsultatīvās padomēs) un neformālās sanāksmēs (piemēram, eLPA organizētas „NVO vadītāju brokastis", ministriju un NVO pārstāvju tikšanās u.c.). Informācija par projekta laikā īstenotām aktivitātēm tiks sniegta eLPA biedriem, sadarbības partneriem un medijiem.

3.      Vietējo līderu zināšanu un prasmju pilnveide.

1.       Izveidota rokasgrāmata par sabiedrības līdzdalību lēmumu pieņemšanas procesā.

2.       Sniegtas apmācības par lēmumu pieņemšanas procesu un NVO līdzdalību tajā.

3.       Sadarbībā ar starptautiskiem ekspertiem organizētas apmācības par NVO līdzdalības ietekmes mērījumu veikšanu.

Projekta īstenotāja partneri ir Alūksnes Nevalstisko organizāciju atbalsta centrs, Preiļu Nevalstisko organizāciju centrs, Zemgales nevalstisko organizāciju atbalsta centrs, Ziemeļkurzemes NVO atbalsta centrs un Ventspils reģionālais NVO atbalsta centrs.

"93% no projekta finansē Eiropas Savienība ar Eiropas Sociālā fonda starpniecību. Apakšaktivitāti administrē Valsts kanceleja sadarbībā ar Sabiedrības integrācijas fondu."

 


 


Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 01.07.2011
<< Marts 2024 >>
P O T C P S Sv
 
    123
 
45678910
 
11121314151617
 
18192021222324
 
25262728293031
Vai NVO pietiek līdzekļu?
Pietiek
Pietrūkst.
Pietiek, bet būtu labi ja vairāk