Eiropas Investīciju bankas Institūts izsludina pieteikšanos Sociālo inovāciju turnīram 2018

Līdz 6.martam ikvienam Latvijas uzņēmējam un ideju autoram ir iespēja pieteikt savu sociālās inovācijas ideju Eiropas Investīciju bankas Institūta (EIBI) rīkotajam Sociālo inovāciju turnīram 2018 (Social Innovation Tournament 2018) - Eiropas mēroga ideju konkursam, kurā labāko ideju autoriem iespējams saņemt līdz pat 50 000 EUR lielu finansējumu idejas īstenošanai.

Sociālo inovāciju turnīrs notiek katru gadu, un tājā ikvienam ir iespēja pieteikt ideas un projektus, kas rada sociālo ietekmi un pozitīvas pārmaiņas, ietverot tādas jomas kā izglītība, veselības un sociālā aprūpe, vide, klimata pārmaiņas, inovatīvām tehnoloģijām un jauni pārvaldes procesi. Iesniegtās sociālo inovāciju idejas sacenšas par naudas balvām - līdzfinansējumu idejas īstenošanai līdz pat 50 000 EUR apmērā.

2018. gadā īpašās kategorijas balva tiks piešķirta idejām vai projektiem, kas fokusējas uz ilgtspējīgu attīstību un aprites ekonomiku, tādēļ īpaši tiek gaidītas idejas, kas rada jaunus risinājumus ilgtspējīga produktu un preču patēriņa, dažādu materiālu pārstrādes, vides un klimata pārmaiņu, dabas aizsardzības, bezatkritumu dzīvesveida un līdzīgās jomās. Visas idejas un projekti sacentīsies par iespēju saņemt arī bez maksas starptautisku biznesa inkubatoru un pieredzējušu mentoru pakalpojumus.

Pieteikšanās Sociālo inovāciju turnīram 2018 līdz 6.martam, aizpildot tiešsaistes pieteikuma anketu EIBI mājaslapā: https://institute.eib.org/

Kā norāda Madara Ūlande, Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociācijas direktore un Sociālo inovāciju turnīra 2017 žūrijas locekle, konkursā noteikti ir vērts piedalīties ar Latvijas sociālo invoāciju autoriem visdažādākajās jomās: "Sociālās inovācijas ir jauni, inovatīvi risinājumi, arī tehnoloģiju jomā, kas kaut kādā veidā rada labumu sabiedrībai vai risina kādu sociālu problēmu. Arī Latvijā šādi risinājumi un idejas ir, un mēs ļoti ceram, ka šī gada konkursa finālā Kopenhāgenā redzēsim arī kādu Latvijas pārstāvi. Pagājušā gada pieredze rāda, ka izredzes ir ikvienai idejai, taču īpaši jāpiedomā pie idejas mērogojamības un finanšu ilgtspējas, proti, kādā veidā būs iespējams nodrošināt risinājumu pēc iespējas plašākais sabiedrības daļai."

Detalizētāku informāciju par šī gada Sociālās inovācijas turnīru varat atrast EIBI mājaslapā https://institute.eib.org/

 

Vairāk informācijas:
Madara Ūlande, Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociācijas direktore
madara@sua.lv , 26473417

Maria Luisa Ferreira, Eiropas Investīciju bankas Institūts
l.ferreira@eib.org    


Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 12.02.2018
<< Marts 2024 >>
P O T C P S Sv
 
    123
 
45678910
 
11121314151617
 
18192021222324
 
25262728293031
Vai NVO pietiek līdzekļu?
Pietiek
Pietrūkst.
Pietiek, bet būtu labi ja vairāk