Apmācības jaunatnes darbiniekiem un jauniešiem par iniciatīvu plānošanu un īstenošanu vietējās kopienas labā

Aicinām jaunatnes darbiniekus un jauniešus no visas Latvijas piedalīties apmācībās par iniciatīvu plānošanu un īstenošanu vietējās kopienas labā! Apmācības notiks no 2. līdz 4. februārim viesu namā "Turbas", Ikšķiles novadā!

Apmācību mērķi:

  • Veidot izpratni par iespējām rīkoties vietējās kopienas labā un dažādu iestāžu/organizāciju sadarbības iespējām vietējās kopienas labā.
  • Veicināt savstarpējo sadarbību starp jauniešiem un jaunatnes darbiniekiem.
  • Veidot izpratni par jauniešu līdzdalības veicināšanas iespējām.
  • Attīstīt jauniešu līderības spējas un motivāciju iesaistīt citus savu iniciatīvu īstenošanā vietējās kopienas labā.
Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 24.01.2017

Institūcijas un eksperti var pieteikties BAFF finansējumam sadarbībai ar ASV

Līdz 2017. gada 1. februārim izglītības iestādes, nevalstiskās organizācijas un biedrības, kā arī jomu eksperti aicināti pieteikties Baltijas-Amerikas Brīvības Fonda (BAFF) stipendijai un atbalsta programmai Baltijas-Amerikas Dialogs, kas veicina zināšanu apmaiņu starp Baltijas valstīm un ASV.

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 17.01.2017

Aicinam pieteikt projektus "Latvijas valsts meži" konkursā

Pamatojoties uz a/s „Latvijas valsts meži" un Partneru - nodibinājums „Fonds „Ziedot.lv"", nodibinājums „Latvijas Bērnu fonds" un biedrība „Latvijas Samariešu apvienība" un 2016.gada 23. decembrī noslēgto līgumu par a/s „Latvijas valsts meži" ziedojumu sociālajai jomai, Partneri izsludina pieteikšanos biedrībām un nodibinājumiem atbalsta saņemšanai sociālās jomas projektiem.                  

Atbalstam sociālās palīdzības veicināšanai pieejami 300 000 eiro šādās prioritārajās jomās:

  • Palīdzība bērniem un pieaugušajiem ar īpašām vajadzībām;
  • Palīdzība sociāli mazaizsargātām sabiedrības grupām;
  • Atbalsts pensijas vecuma cilvēkiem cienīgam un aktīvam dzīvesveidam;
  • Atbalsts sabiedrības grupu integrācijai.
Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 11.01.2017

Eiropas Sociālā fonda projekts “ATBALSTS SOCIĀLAJAI UZŅĒMĒJDARBĪBAI”

Labklājības ministrija aicina uz informatīvajiem semināriem reģionos par reģistrēšanos

un atbalsta saņemšanas iespējām ESF projektā "Atbalsts sociālajai uzņēmējdarbībai"!

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 06.01.2017

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 23.12.2016

Noslēdzies LKIF pilsoniskās sabiedrības ilgtspējīgas attīstības spēcināšanas projekts

                                                                                  

Latvijas Kopienu iniciatīvas fonds (LKIF)  ir apkopojis tikko pabeigtā projekta "Spēks un rūpes: izaugsmei un atbalstam" rezultātus, un tā skaitliskie rādītāji ir bijuši augstāki nekā iepriekš plānots. Pavisam apmācīti vairāk nekā 80 četru novadu - Madonas, Krāslavas, Ventspils un Limbažu -  biedrību aktīvisti. Šajos novados notikusi arī diskusija par iespējami labāko modeli novadu kopienu iniciatīvu atbalstam. 

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 04.11.2016

LKIF NVO fonda programmas ietvaros spēcinās pilsoniskās sabiedrības ilgtspējīgu attīstību

                                                        

Latvijas Kopienu iniciatīvas fonds (LKIF)  jūnijā ir sācis īstenot NVO darbības stiprināšanas projektu, kas orientēts uz vietējo kopienu dzīves kvalitātes uzlabošanu. Šim mērķim no Sabiedrības integrācijas fonda konkursa kārtībā saņemts valsts finansējums 8167 eiro apmērā.

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 20.07.2016

Vasaras akadēmija nevalstisko organizāciju pārstāvjiem - NOZĪME! BŪTĪBA! ATSPULGS!

Vasaras akadēmija notiks 20.07.16.-22.07.16. Akadēmiju organizē biedrība "Latvijas Pilsoniskā alianse" (eLPA).

Akadēmijā eLPa noolēmusi pievērst uzmanību tam, kā uzlabot mūsu pašu - NVO, darba kvalitāti, kā panakt, lai mūsu darbs prasītu mazāk resursu, bet tam būtu labāks iznākums, kā arī tam, kā labāk pastāstīt par saviem labajiem darbiem.

 

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 28.06.2016

Informatīvs seminārs par Latgales NVO projektu programmas 2016 nosacījumiem

notiks šī gada 14.jūnijā pulksten 11.00  biedrības „Preiļu NVO centrs"  telpās Kooperatīva ielā 6 (3. stāvā), Preiļos 

Pieteikšanās dalībai seminārā pa tālruni 26636243

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 07.06.2016

Izsludināta Latgales NVO projektu programma 2016

Dienvidlatgales NVO atbalsta centrs š.g. 2.jūnijā izsludina "Latgales NVO projektu programmu 2016", kuras mērķis ir veicināt pilsoniskās sabiedrības iniciatīvas, iedzīvotāju līdzdalību un starpkultūru dialogu, tai skaitā mazākumtautību darbu Latgales plānošanas reģionā. Kopā konkursam pieejami 24 000 EUR, kas sadalīti trim atbalsta jomām:

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 02.06.2016

10. Saeimas un NVO forumam

Nevalstisko organizāciju pārstāvji aicināti pieteikties dalībai Saeimas un nevalstisko organizāciju (NVO) forumam, kas šogad norisināsies jau desmito gadu un notiks 10.jūnijā Saeimā. Saeimas un NVO forumu atklās Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece un Latvijas Pilsoniskās alianses direktore Rasma Pīpiķe.

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 23.05.2016

Pētījums par NVO sektoru 2015 ir klāt!

Latvijas Pilsoniskā alianses ar patiesu lepnumu nodod Jūsu ieskatam pētījumu "Pārskatspar NVO sektoru Latvijā. 2015." Latvijas Pilsoniskā alianse mērķtiecīgi un pēctecīgiveido pārskatu par nevalstisko organizācija (NVO) darbību un aktivitātēm Latvijā.2015. gada pārskats par NVO sektoru Latvijā metodoloģijas ziņā ir identisks 2013. gadāveiktajam pārskatam. Pārskats tiek veidots, iegūstot un analizējot datus no vairākiemavotiem - gan primāros datus, nosakot konkrētus pētījuma uzdevumus, gan sekundārosdatus - valsts un NVO uzkrātos.

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 03.05.2016

NVA aicina darba devējus veidot subsidētās darba vietas bezdarbniekiem ar invaliditāti

Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) aicina darba devējus subsidētajās darba vietās nodarbināt bezdarbniekus ar invaliditāti, piedaloties aktīvajā nodarbinātības pasākumā „Pasākums noteiktām personu grupām". Subsidēto darba vietu izveidei var pieteikties komersanti (izņemot ārstniecības iestādes, kā arī izglītības iestādes, kuru pamatuzdevums ir izglītības programmu īstenošana), pašnodarbinātās personas, biedrības vai nodibinājumi (izņemot politiskās partijas).

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 26.04.2016

Atbalsti NVO sektora pētniecību

Biedrība „Latvijas Pilsoniskā alianse" (turpmāk eLPA) ir reģistrēta 2005. gada janvārī, apvienojoties 30 nevalstiskajām organizācijām (NVO) un privātpersonām, un tā darbojas kā NVO platforma - dažādu jomu organizāciju oficiāli reģistrēts sadarbības tīkls ar mērķi stiprināt Latvijas pilsonisko sabiedrību un veidot labvēlīgu vidi biedrību un nodibinājumu darbībai. eLPA šobrīd ir 133 biedri - juridiskas un fiziskas personas. Juridiskās personas ir nacionāla, reģionāla un vietēja līmeņa biedrības un nodibinājumi un kopā tās aptver aptuveni 30 000 Latvijas iedzīvotāju.

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 07.04.2016

Biedrībām un nodibinājumiem NVA piedāvā iespēju darbā sabiedrības labā iesaistīt jauniešus bezdarbniekus

Biedrībām un nodibinājumiem ir iespēja ar Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) atbalstu darbā sabiedrības labā iesaistīt jauniešus bezdarbniekus, piedaloties Eiropas Savienības projekta "Jauniešu garantija" atbalsta pasākumā "Darbam nepieciešamo iemaņu attīstība nevalstiskajā sektorā". NVA biedrībām vai nodibinājumiem palīdzēs izvēlēties to darbības specifikai un prasībām visatbilstošākos kandidātus no NVA reģistrētajiem jauniešiem bezdarbniekiem vecumā no 18 līdz 24 gadiem.

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 10.03.2016

Nevalstisko organizāciju atbalsta programmas 2015 izvērtēšanas konference

Dienvidlatgales NVO atbalsta centrs aicina piedalīties Kultūras ministrijas 2015.gadā īstenotās nevalstisko organizāciju  atbalsta programmas izvērtēšanas konferencē, kas notiks 2016.gada 11.martā Daugavpils novada Kultūras centrā (Dobeles iela 30, Daugavpils).

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 26.02.2016

27. februāris ir Vispasaules NVO diena!

Šogad Latvijā Vispasaules NVO dienu atzīmēsim no 22.02.2016.-05.03.2016. Iniciatīva svinēt šādu dienu radusies Latvijā un piecu gadu laikā, kopš iniciatīva dzimusi šo dienu atzīmē no visā pasaulē, visos kontinentos no Nepālas līdz Kanādai.

1)Vispasaules NVO diena ir starptautisks simbols, kas atspoguļo pasaules NVO vērtības, centienus un rezultātus, kas vērsti uz brīvības, sabiedrības balss, rūpēm par cilvēku drošību, rūpēm par izpostītām valstīm, rūpēm par dabu, rūpēm par cilvēces mantojumu, rūpēm par cilvēces nākotni un tās vērtību atzīšanu.

2)Vispasaules NVO diena apliecina sabiedrības pateicību un atzinību par NVO sniegto ieguldījumu tās labā, apvienojot visas pasaules nevalstiskās organizācijas zem konkrētā simbola;

3)Vispasaules NVO diena ir piemiņas diena tiem NVO cilvēkiem visā pasaulē, kuri ir zaudējuši dzīvības veicot savu darbu un misijas pienākumus.

Biedrības "Latvijas Pilsoniskā alianse" ielūdz Jūs uz Vispasaules dienai veltītu pasākumu, kas notiks 01.03.2017., Birojnīcas telpās, Berga Bazārā. Lūdzu skatīt pielikumā ielūgumu - programmu.

Ņemot vērā, ka vietu skaits ir ierobežots, aicinām savu dalību apstiprināt, rakstot uz e-pastu alianse@nvo.lv līdz 29.02.2016.

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 23.02.2016

JA NVO BŪTU VALSTS – TĀ BŪTU PIEKTĀ LIELĀKĀ EKONOMIKA PASAULĒ

27.02.2016. tiek atzīmēta Vispasaules NVO diena, kas ir Latvijā radusies iniciatīva. Tagad, kad NVO diena tiek atzīmēta jau piekto reizi tiek saņemtas ziņas, ka šo dienu svin sākot ar Nepālu un beidzot ar Kanādu, nerunājot par daudzām Eiropas valstīm, kur organizācijas informē sabiedrību par savu darbību, īsteno pasākumus, lai attīstītu sadarbību ar citiem sektoriem vai novērtē kolēģu paveikto sabiedrības labā. 

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 18.02.2016

NVA aicina biedrības un nodibinājumus iesaistīt jauniešus darbā sabiedrības labā

Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) arī šogad aicina biedrības un nodibinājumus iesaistīt jauniešus darbā sabiedrības labā, piedaloties pasākumā "Darbam nepieciešamo iemaņu attīstība nevalstiskajā sektorā", kas kopš 2014.gada sākuma tiek īstenots Eiropas Savienības projekta "Jauniešu garantija" ietvaros.

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 28.01.2016

Borisa un Ināras Teterevu fonds aicina biedrības, nodibinājumus un reliģiskās organizācijas iesniegt projektu pieteikumus programmā "Maizes rieciens"

Borisa un Ināras Teterevu fonds aicina biedrības, nodibinājumus un reliģiskās organizācijas iesniegt projektu pieteikumus, lai gūtu atbalstu mazaizsargāto līdzdarbības pasākumiem dzīves kvalitātes uzlabošanai savos novados. Piedaloties konkursā, var pretendēt uz finansējumu līdz 5000 eiro. Pieteikumus var iesniegt līdz 29. februārim.

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 21.01.2016
<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 >> 
<< Marts 2024 >>
P O T C P S Sv
 
    123
 
45678910
 
11121314151617
 
18192021222324
 
25262728293031
Vai NVO pietiek līdzekļu?
Pietiek
Pietrūkst.
Pietiek, bet būtu labi ja vairāk