Šovasar laiks laukiem – Latgalē notiks divu dienu forums „Mana Latvija, mani lauki, mana kopiena: mūsu rīcība”

Latvijas kopienu vasaras forums „Mana Latvija, mani lauki, mana kopiena: mūsu rīcība” notiks 3. un 4. augustā Smelteros, Saunas pagastā, Preiļu novadā, lai veicinātu pieredzes apmaiņa un sadarbība starp kopienām un dažādu sektoru pārstāvjiem, netradicionālā veidā parādot kopienas idejas būtību cilvēks palīdz cilvēkam.

Forums norisināsies divu dienu garumā, ietverot trīs tematiskos blokus: kontaktu veidošana, pieredzes apmaiņa, interaktīvas tematiskās aktivitātes par kopienu aktualitātēm un līdzdalību, aktīvos komandu uzdevums un kultūras un norises vietas izziņas aktivitātes.

Dalībnieku ierašanās plānota pēcpusdienā, lai arī tie pārstāvji, kuri darbojas NVO vai neformālā interešu apvienībā brīvajā laikā, spētu piedalīties, nekavējot darbu.

Pirmajā dienā dalībniekiem būs iespēja izzināt norises vietu - tās kultūru un vēsturi, bet galvenokārt, ciemā īstenotās kopienu iniciatīvas un labās prakses, kas būtu nododamas citiem kā labās prakses piemēri, ietverot gan NVO un neformālu apvienību, gan visu sektoru sadarbībā radītos labās prakses stāstus. Tāpat pirmās dienas vakarā ikvienam būs iespēja izbaudīt Smelteru viesmīlību un kultūras bagātību dančos un dziesmās.

Otrā diena ietvers dalībnieku izveidotu komandu darbošanās uzdevumos un risinājumu meklēšanu dažādiem lauku teritoriju izaicinājumiem, izmantojot dažādas līdzdalības formas. Tādejādi tiks spēcināts kopienas gars, pārliecība par spēju ietekmēt procesus un komandu saliedētība, vienlaikus izzinot, mācoties un popularizējot kopienu iniciatīvu veidošanos Latvijā.

Dalībai uz forumu tiek aicināti ne tikai Latvijas Lauku foruma biedri un sadarbības partneri, bet ikviens, kam rūp ilgtspējīga lauku attīstība, lai sekmētu sadarbību starp tiem, kas ikdienā neatrodas vienā informācijas telpā.

Kopienu Spelu_programma.pdf

KOPIENU_SPELU nolikums.pdf

 Kontakti: 

Anita Seļicka,

biedrības „Latvijas Lauku forums"  izpilddirektore

laukuforums@gmail.com, Tel. 28855427


Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 12.07.2018
<< Marts 2024 >>
P O T C P S Sv
 
    123
 
45678910
 
11121314151617
 
18192021222324
 
25262728293031
Vai NVO pietiek līdzekļu?
Pietiek
Pietrūkst.
Pietiek, bet būtu labi ja vairāk