Latgales NVO projektu programma

Konkursa mērķis Veicināt Latgales plānošanas reģionā pilsoniskas sabiedrības iniciatīvas, iedzīvotāju līdzdalību un starpkultūru dialogu, tai skaitā mazākumtautību aktivitātes.

 

 

Pretendentiem pieejamais finansējums ir sadalīts divās jomās:

  • Pilsoniskās sabiedrības iniciatīvas un iedzīvotāju līdzdalības projekti, kuru ietvaros var tikt atbalstītas šādas aktivitātes: informatīvi un izglītojoši pasākumi par interešu aizstāvību un līdzdalību lēmumu pieņemšanā, kā sadarbības partnerus iesaistot NVO, pašvaldības, izglītības iestādes u.c.; pasākumi, kas sniedz zināšanas un attīsta pilsoniskās prasmes un iespējas plašākai sabiedrībai; pasākumi, kas veicina sabiedrības iniciatīvu un iesaistīšanos vietējās kopienas dzīves uzlabošanā. Pieejamais finansējums ir sadalīts šādi:

          Līdz 1200 EUR vietēja līmeņa projektiem (vienas/divu pašvaldību ietvaros);

           Līdz 3000 EUR projektiem, kuru īstenošanā ir iesaistītas vismaz 3 Latgales plānošanas reģiona novadu/pilsētu                    teritorijas.

  • Starpkultūru dialoga / mazākumtautību iniciatīvas. Šo projektu ietvaros var tikt atbalstītas šādas aktivitātes: mazākumtautību identitātes un kultūras mantojuma saglabāšana un attīstība, atbalstot dažādu mazākumtautību radošo kolektīvu darbību, mazākumtautību tradīciju attīstību; mazākumtautību pilsoniskās līdzdalības un sadarbības sekmēšana; starpkultūru dialogu veicinošu pasākumu, kas vērsti uz savstarpējas izpratnes veidošanu un stereotipu mazināšanu, organizēšana.

          Starpkultūru dialoga / mazākumtautību iniciatīvu jomā ir jānodrošina gan mazākumtautības, gan arī pamatnācijas               mērķa grupu iesaiste, nodrošinot savstarpēju sadarbību projekta aktivitāšu īstenošanai.

Latgales_NVO_programma.doc


Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 17.12.2014
<< Marts 2024 >>
P O T C P S Sv
 
    123
 
45678910
 
11121314151617
 
18192021222324
 
25262728293031
Vai NVO pietiek līdzekļu?
Pietiek
Pietrūkst.
Pietiek, bet būtu labi ja vairāk