Līvānos noslēdzies projekts “Dažādu paaudžu tautību integrācija”

                                                                

Nepilnu četru mēnešu garumā Līvānos biedrība "Daudzfunkcionālais ģimeņu atbalsta centrs  "ŠODIENA RĪTDIENAI"" realizēja projektu "Dažādu paaudžu tautību integrācija" .

Neliels ieskats un pārdomas par ieviestajiem projekta pasākumiem: 

Pasākums „Atvērtās durvis ", kura laikā tika sumināta Slāvu biedrības "Uzori" 15 dzimšanas diena Līvānu novada kultūras centrā ienesa atvērtību un lielāku izpratni par to, cik ir svarīgi izteikt savu piederību, būt līdzdarbīgam. Pasākums parādīja to, ka Latgale ir bagāta ar dažādām kultūrām, jo pasākumu kuplināja Slāvu kultūras biedrības un cittautiešu neformālās iniciatīvas grupas no Latgales reģiona (Daugavpils, Vārkavas novada, Riebiņu novada, Preiļiem, Līvāniem un draugi no citiem reģioniem).

Pasākuma laikā baudījām bagātīgu koncertu ar iemīļotākajām un tradīciju izpausmes dziesmām, kā arī dzeju. Par šāda pasākuma lietderību liecināja ļoti plašais pasākuma apmeklētāju skaits aptuveni 500 apmeklētāji.

Pasākums  "Dažādu pilsētu dziesmas" tika vērsts uz to, lai, kur mēs dzīvotu IR SAVS STĀSTS - stāsts par bērnību, par pirmo mīlestību, draugiem, par zaudēto, par iegūto, par cerību. Visas šīs dzīves ainiņas, pārdzīvojumi un sajūtas tika izdziedātas vairāk, kā 20 dažādās dziesmās.

Semināru un diskusiju laikā projekta dalībnieki runāja par to, ka cilvēki jūtas noguruši no neziņas par to, kas notiek un nenotiek mūsu valstī, jo tas skar mūs ikvienu savās pašvaldībās - mājās, kur mēs dzīvojam. Cilvēki ir noguruši no ilgām gaidām par to, kad beidzot uzlabosies ekonomiskā situācija. Cilvēki izbrauc no Latgales,  izbrauc no Līvāniem darba meklējumos ārzemēs. Ir skumji noskatīties, kā pilsēta paliek arvien tukšāka un klusāka. Paliek skaisti sakārtotās ielas, skaisti uzkoptā, zaļā pilsēta.

BET, kas tajā dzīvo un dzīvos? Jaunās māmiņas ar mazuļiem ? Vecāka gadagājuma cilvēki? Vientuļas sievietes? Bet, kur paliek mūsu gudrās galvas ? Mūsu gudrie jaunieši?  Stiprie vīrieši? TIE AIZBRAUC, lai rūpētos par sevi,  savām ģimenēm, tuviniekiem TUR-TĀLUMĀ no tāluma.

Projekta dalībnieki viennozīmīgi nonāca pie kārtējā secinājuma, ka tikai sanākot kopā, apvienojoties, mēs paši varam savu ikdienu padarīt gaišāku, labestīgāku, priecīgāku un cerīgāku.

23.maijā pie Līvānu novada kultūras centra notika projekta noslēguma pasākums  „Dažādu tautību JARMARKA", kas ienesa dzīvīgumu pilsētā sestdienas rītā. Pasākumu atklāja Līvānu un Rožupes līnijdejotāji ar Country dejām.  Ar krāsainiem priekšnesumiem mūs visus izklaidēja Austrumu deju grupa no Daugavpils, kā arī mūsu krāsainie "Uzori". Kā jau JARMARKĀ bija arī rokdarbnieki ar smalkiem izstrādājumiem, dažādiem mājražojumiem un protams neizpalika pankūku degustācija, par ko bija parūpējušās čaklās saimniecītes no slāvu biedrības "Uzori". Biedrības " ŠODIENA RĪTDIENAI" māmiņu kluba dalībnieces cienāja ar gardām zaptēm no saviem pagrabiem. Pēc lielās pankūku ēšanas bija arī jāpastrādā. Sākās lielā izsole ĪPAŠĀ MANTA no JARMARKAS. Jautrību uzturēja smaidīgais akardeonists Mairis Iesalnieks.

Pateicamies visiem projekta dalībniekiem par aktīvu līdzdalību projekta pasākumos, kā arī projekta atbalstītājiem un sadarbības partneriem: MJIC "KVARTĀLS", Līvānu novada kultūras centra kolektīvam, slāvu biedrībai "Uzori", Līvānu bērnu un jauniešu centra pārstāvjiem, Līvānu novada domei, biedrībai "Baltā māja", jauniešiem, uzņēmējiem un neformālajām interešu grupām no Līvānu novada.

 Projekts "Dažādu paaudžu tautību integrācija" ( Līguma Nr.04/KM ) tika ieviests ar Latvijas Republikas Kultūras Ministrijas finansiālu atbalstu projektu konkursa pilsoniskās sabiedrības attīstības un starpkultūru dialoga jomā.  Administrē "Dienvidlatgales NVO atbalsta centrs"

 Informāciju sagatavoja:

Lolita Beča

Projekta " Dažādu paaudžu tautību integrācija" vadītāja


Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 28.05.2015
<< Marts 2024 >>
P O T C P S Sv
 
    123
 
45678910
 
11121314151617
 
18192021222324
 
25262728293031
Vai NVO pietiek līdzekļu?
Pietiek
Pietrūkst.
Pietiek, bet būtu labi ja vairāk