Eiropas Sociālais fonds “Cilvēkresursi un nodarbinātība” 1.5.2.2.2. apakšaktivitāte “Nevalstisko organizāciju administratīvās kapacitātes stiprināšana”

„ELPA - Efektīva Līdzdalība un partneru atbildība."

Eiropas Sociālais fonds "Cilvēkresursi un nodarbinātība" 1.5.2.2.2. apakšaktivitāte "Nevalstisko organizāciju administratīvās kapacitātes stiprināšana".

Projekta mērķis - stiprināt NVO kapacitāti gan saturiski, gan administratīvi kvalitatīvi iesaistīties lēmumu pieņemšanas procesā, pārstāvot sabiedrības grupu intereses - risināt stiprinot NVO kapacitāti trīs veidos:

1.eLPA vadības sistēmas un darbinieku profesionālo prasmju stiprināšana:

! Projektā plānots veikt saturisko un procesu novērtējumu jeb auditu, lai identificētu organizācijā nepieciešamos uzlabojumus, kas uzlabos NVO līdzdalību lēmumu pieņemšanas procesā.

! Projekta ietvaros tiks pilnveidotas organizācijas darbinieku profesionālās zināšanas un prasmes.

2.eLPA iekšējās un ārējās komunikācijas stiprināšana:

! Projekta ietvaros tiek īstenotas šādas aktivitātes: a) e-līdzdalības rīku esošā izmantošana un jaunu izveide eLPA mājas lapā; b) atzinumu sniegšana par tiesību aktiem un politikas dokumentiem; c) dalība formālās (piemēram, valsts sekretāru sanāksmes un Ministru kabineta sēdes, ministriju organizētās darba grupas un konsultatīvās padomes) un neformālās sanāksmēs (piemēram, eLPA organizētas „NVO vadītāju brokastis", ministriju un NVO pārstāvju tikšanās u.c.). Informācija par projekta laikā īstenotām aktivitātēm tiks sniegta eLPA biedriem, sadarbības partneriem un medijiem.

3.Vietējo līderu zināšanu un prasmju pilnveide:

NVO līdzdalība lēmumu pieņemšanas procesā ir gan organizēts un formalizēts sabiedrības grupu iesaistes veids, gan demokrātiskas valsts pārvaldības priekšrocība, kas iedzīvotājiem dod iespēju izteikt viedokli par plānotajiem un esošajiem tiesību aktiem un politikas dokumentiem

! Projekta laikā tiks veidota rokasgrāmatu par sabiedrības līdzdalību lēmumu pieņemšanas procesā;

! Sniegtas apmācības par lēmumu pieņemšanas procesu un NVO līdzdalību tajā;

! Organizētas apmācības par NVO līdzdalības ietekmes mērījumiem.

"93% no projekta finansē Eiropas Savienība ar Eiropas Sociālā fonda starpniecību. Apakšaktivitāti administrē Valsts kanceleja sadarbībā ar Sabiedrības integrācijas fondu."


 


Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 01.05.2011
<< Marts 2024 >>
P O T C P S Sv
 
    123
 
45678910
 
11121314151617
 
18192021222324
 
25262728293031
Vai NVO pietiek līdzekļu?
Pietiek
Pietrūkst.
Pietiek, bet būtu labi ja vairāk