Biedrībā „Sabiedriskais centrs ‘’Aizkalne”” realizēts jauns projekts

                                                                   

Biedrība „Sabiedriskais  centrs ''Aizkalne""  ir realizējusi  projektu "Atbalsta pasākumi Aizkalnes pagasta iedzīvotāju radošo spēju attīstīšanai" ",  Nr. 14-03-LL12-L413201-000006,   ELFLA  pasākuma "Lauku ekonomikas dažādošana un dzīves kvalitātes veicināšana vietējo attīstības stratēģiju īstenošanas teritorijā" aktivitātē "Iekārtu, tehnikas, aprīkojuma, informācijas tehnoloģiju un programmu nodrošinājuma iegāde un uzstādīšana un infrastruktūras izveide sabiedrisko aktivitāšu dažādošanai vietējiem iedzīvotājiem".

Projekta kopējais finansējums sastāda EUR 2798,73, no tā publiskais finansējums  ir 2581,85 un 260 euro ir Preiļu novada domes līdzfinansējums.

Projekta rezultātā tika iegādāti skatuves tērpi, apavi un mūzikas instrumenti Aizkalnes Tautas nama vokālais sieviešu ansamblim, kurš nākošajā  gadā svinēs savas pastāvēšanas 25 gadu jubileju. Ansambļa repertuārā ir bagāts dziesmu pūrs, tautasdziesmas, orģināldziesmas, garīgās dziesmas un šlāgeri. Sevišķi naskas Aizkalnes sievas ir uz apdziedāšanu, kur tiek liktas lietā jestras apdziedāšanas dziesmas vēl no  vecvecmāmiņu pūru lādēm, ar ko iemantojušas  sev labu atpazīstamību un klausītāju atsaucību. Ansamblis kuplina  ne tikai sava pagasta un novada, bet arī kaimiņu novadu  pasākumus.

Diemžēl  visu šo gadu laikā ansamblim ir sašūtas tikai  blūzes, visi pāŗējie tērpi ir gādāti par personīgajiem līdzekļiem, aizlienēti  vai  pielāgoti uzstāšanās reizēm un ne vienmēr izdodas tos sakomplektēt daudz maz vienādus. Muzikālajam pavadījumam ansambļa vadītāja izmanto savu personīgo akordeonu un citus mūzikas instrumentus. Patreiz projekta ietvaros ir iegādātas  linu auduma tautiska stila sieviešu kleitas ar apmetni un rakstainas jostas pēc Aizkalnes pagasta tautas tērpa parauga, svārki, blūzes un rakstainas mākslīgā zīda šalles, ādas pastalas un kurpes  8 dalībniecēm. Veicot cenu aptauju, tērpi tika izgatavoti pēc pasūtījuma pie Imeldas Vucenas Preiļos, jostas auda  Rita Teilēne no Līvāniem, kurpes un pastalas  tika izgatavotas SIA "Kristāla kurpīte". Mūzikas  instrumenti - lielās bungas ar  vāli, 7- dūru cītaru, lielo trīsstūris, trideksnis, koka šeikeri izgatavoja  IU "Gunāra Igauņa mūzikas darbnīca".  Mūzikas instrumenti tiks izmantoti  ne tikai uzstājoties pagasta un sabiedriskā centra rīkotajos  pasākumos, bet arī  iegādāto mūzikas instrumentu spēli  ansambļa vadītājas vadībā varēs apgūt  interesenti no pagasta iedzīvotāju vidus, tādējādi papildinot Aizkalnes pagasta pašdarbnieku pulku.

Biedrības valdes priekšsēdētāja Janīna Beča


Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 30.06.2015
<< Marts 2024 >>
P O T C P S Sv
 
    123
 
45678910
 
11121314151617
 
18192021222324
 
25262728293031
Vai NVO pietiek līdzekļu?
Pietiek
Pietrūkst.
Pietiek, bet būtu labi ja vairāk