Būs finansējums kopienu iniciatīvu īstenošanai Latgalē

Biedrība "Dienvidlatgales NVO atbalsta centrs" (DNVOAC) sadarbībā ar British Council pārstāvniecību Latvijā uzsāk īstenot projektu "Darbīgās kopienas Latgalē 2020-2021". Projekta ietvaros tiks nodrošinātas mācības esošajiem un topošajiem kopienu līderiem, kā arī piešķirts finansējums kopienu iniciatīvu īstenošanai.

Jau šī gada vasarā tiks izsludināts projektu konkurss, sniedzot finansiālu atbalstu kopienu iniciatīvu īstenošanai līdz 3 tūkstošiem eiro vienam projektam ar mērķi nodrošināt dažādu grupu iesaisti projekta īstenošanā, veicinot sadarbību, mazinot stereotipus un stiprinot vietējo kopienu attīstību, kopīgi radot risinājumus problēmsituācijām. Kā atzīst biedrības "Dienvidlatgales NVO atbalsta centra" koordinators O.Zuģickis: "Man prieks, ka ar British Council atbalstu, DNVOAC ir radījis jaunu finanšu instrumentu Latgales aktīvajiem iedzīvotājiem to iniciatīvām. Ir būtiski, lai ikkatrs iedzīvotājs apzinās savas iespējas Latvijas pilsoniskās sabiedrības stiprināšanā, tādēļ aicinu reģiona iedzīvotājus piedalīties mācībās un iegūt gan jaunas prasmes un iemaņas, gan saņemt finansējumu vietējo kopienu stiprināšanai."

Lai realizētu savas idejas, projektu pieteikumu iesniedzējiem būs obligāti jāpiedalās tiešsaistes mācībās. Tiešsaistes mācības esošajiem un topošajiem kopienu līderiem norisināsies no 2020. gada 21. līdz 24. jūlijam, katru dienu, no plkst. 14:00 līdz 16:00, lai palīdzētu dalībniekiem saskatīt dažādību kā būtisku resursu un vērtību kopienas attīstībai un atpazīt esošos izaicinājumus kopienā un rast tiem ilgtspējīgus risinājumus pozitīvām pārmaiņām. Mācības motivēs dalībniekus uzdrošināties realizēt savas idejas, izceļot dažādību kā vērtību Latgales reģionā. Treneri - Valters Melderis un Kristīne Ļeontjeva - palīdzēs izskaidrot, kā aktīvi iesaistīties kopienas procesos un padarīt ikviena kopienas locekļa dzīvi labāku. Aicinām ikvienu, kas vēlas radīt pozitīvas pārmaiņas savās kopienās (pagastā, novadā vai reģionā) pieteikties apmācībām līdz 2020. gada 13. jūlijam, aizpildot pieteikuma formu šeit: https://bit.ly/AktivasKopienas. Apstiprinātajiem dalībniekiem tiks nosūtīta informācija un video pamācība, kā pieslēgties apmācībām tiešsaistē, tādēļ nav nepieciešamas zināšanas vai pieredze dalībai tiešsaistes apmācībās.

Zane Matesoviča, British Council pārstāvniecības Latvijā vadītāja, ar prieku mudina topošos kopienu līderus pieteikties projektam "Darbīgās kopienas Latgalē 2020-2021", kas ir lieliska iespēja ikvienam savā kopienā veikt pozitīvas pārmaiņas, sadarbojoties ar parteriem un mentoriem, veicināt jaunu ideju ģenerēšanu un to realizēšanu kopienu attīstībai.

Lai palīdzētu sagatavot kvalitatīvus projektu pieteikumus, pēc apmācībām no 2020. gada 27. jūlijam līdz 11. augustam tiks sniegtas konsultācijas par pieteikuma formas aizpildīšanu un projekta idejas atbilstību nolikumam. Apstiprinātie projekti tiks paziņoti augusta beigās un tos varēs īstenot no 2020. gada 1. septembra.

Jau šī gada rudenī būs otrs apmācību cikls 4 dienu garumā un tā dalībniekiem arī būs iespēja saņemt finansējumu savu ideju īstenošanai. Savukārt novembrī - ja ierobežojumi tiks atcelti - projekta īstenotāji tiksies klātienē uz forumu, lai dalītos savā pieredzē un rastu idejas jaunām iniciatīvām.

Projekts "Darbīgās kopienas Latgalē 2020-2021" ir tapis sadarbībā ar British Council pārstāvniecību Latvijā.

Informācijai: 

Projekta vadītājs Oskars Zuģickis oskars@nvoc.lv

T. 26565858 www.nvoc.lv


Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 30.06.2020
<< Marts 2024 >>
P O T C P S Sv
 
    123
 
45678910
 
11121314151617
 
18192021222324
 
25262728293031
Vai NVO pietiek līdzekļu?
Pietiek
Pietrūkst.
Pietiek, bet būtu labi ja vairāk