2020. gada pavasarī, pašvaldības visā Latvijā organizē pieteikšanos Izglītības kvalitātes valsts dienesta īstenotā ESF projekta Nr. 8.3.4.0/16/I/001 “Atbalsts priekšlaicīgas mācību pārtraukšanas samazināšanai”, jeb PuMPuRS iniciatīvu projektu īstenošanai

 

Papildus individuālajam atbalstam, ko saņem skolēni projekta PuMPuRS ietvaros, tiek atbalstīti arī jauniešu iniciatīvu projekti, lai veicinātu atbalsta aktivitātes jauniešu vidū arī ārpus formālās izglītības. Projekti ir vērsti uz priekšlaicīgas mācību pārtraukšanas riska grupas izglītojamo motivācijas palielināšanu turpināt izglītību un viņu aktīvas līdzdalības veicināšanu ikdienas dzīvē. 

Projekta īstenotāji var būt:

  • jaunatnes organizācijas;
  • biedrība vai nodibinājums, kas veic darbu ar jaunatni;
  • jaunatnes organizācija, biedrība vai nodibinājums, kas veic darbu ar jaunatni, sadarbībā ar jauniešu iniciatīvu grupu.

 Viena projekta īstenošanai ir iespējams saņemt 4600 eiro lielu finansējumu.

 Konkursā atbalstāmās aktivitātes - pasākumi, kas vērsti uz priekšlaicīgas mācību pārtraukšanas (PMP) riska grupas izglītojamo motivācijas palielināšanu turpināt izglītību un veicināt viņu aktīvu līdzdalību ikdienas dzīvē, kā arī iesaistīšanu jauniešu aktivitātēs un jaunatnes iniciatīvu projektos ārpus formālās izglītības.

Pasākumi tiek plānoti saskaņā ar pašvaldības (vai pašvaldībā esošās valsts profesionālās izglītības iestādes, ja projekta dalībnieki pārsvarā ir šīs iestādes audzēkņi) preventīvo un intervences pasākumu vidēja termiņa plānu samazināšanai.

Jaunatnes iniciatīvas ierosina, izplāno un īsteno paši jaunieši. Projektos var iesaistīt arī sadarbības partnerus - jauniešu centrus, bērnunamus, izglītības iestādes, citas nevalstiskas organizācijas u.c., kas var tikt iesaistītas projekta īstenošanā, lai veicinātu tā mērķa sasniegšanu.

Pirmie projektu konkursi tika izsludināti 2018. gada rudenī, kā rezultātā 36 pašvaldībās tika apstiprināti 78 projekti. Otrajā projektu konkursu uzsaukumā 2019. gada pavasarī tika apstiprināti 97 projekti 50 pašvaldībās. Tagad kārta trešajam uzsaukumam. Tā laikā no februāra līdz pat maijam, pašvaldībās tiks izsludināta pieteikšanās, kurā aicinātas Biedrības un Nodibinājumi iesniegt savas projektu idejas!

Plašāka informācija par PuMPuRS jaunatnes projektu konkursiem http://www.pumpurs.lv/lv/jaunatnes-iniciativu-projekti

Pašvaldību saraksts, kurās tiek izsludināta pieteikšanās jaunatnes projektiem http://pumpurs.lv/lv/pasvaldibu-kontaktpersonas


Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 05.03.2020
<< Marts 2024 >>
P O T C P S Sv
 
    123
 
45678910
 
11121314151617
 
18192021222324
 
25262728293031
Vai NVO pietiek līdzekļu?
Pietiek
Pietrūkst.
Pietiek, bet būtu labi ja vairāk