Grūtākais biedrības Preiļu NVO centrs realizētajā projektā jau aiz muguras.

                                               

Ar interaktīvām prezentācijām noslēdzās ESF projekta „Biedrības „Preiļu NVO centrs" dalīborganizāciju kapacitātes stiprināšana (Līgums Nr.1DP/1.5.2.2.2/12/APIA/SIF/197/100) 80 stundu mācībasES politikas instrumentu un pārējās ārvalstu finanšu palīdzības līdzfinansēto projektu un pasākumu īstenošana, akcentējot starptautiskos un pārrobežu sadarbības projektus", kuras vadīja eksperte/konsultante Irīna Kulitāne.

Mācību rezultātā mērķa grupa ieguva zināšanas par Eiropas Savienības iniciatīvām un starptautiskām projektu finansēšanas programmām, programmu un iniciatīvu prasībām, starptautisku projektu partnerību izveidi un attīstīšanu, resursiem un rīkiem projektu koncepciju attīstīšanai un partnerību veidošanai, projektu ieviešanas prasībām, atbilstošu finanšu instrumentu identificēšanu, kā arī mērķu definēšanu, pamatojuma izstrādi, aktivitāšu un resursu plānošanu.

Mācības tika organizētas interaktīvi, t.i., tika ietverta gan teorija, gan praktiskais darbs. Mācību procesā tika izstrādāti 5 projektu pieteikumi dažādiem finansētājiem, kas ļāva nostiprināt teorētiski iegūtās prasmes.

 Kā atzina paši projekta dalībnieki, grūtākais projekta pieteikuma izstrādē ir esošās problēmas izklāsts un noformulēšana, problēmas sagādāja arī atrast informāciju par izvēlēto partnervalstu esošo situāciju un problēmām, un, protams, valoda. Lai  strādātu ar starptautiskiem projektiem, nepieciešamas ļoti  labas svešvalodu zināšanas. Kā atzina vairākas darba grupas, tad  arī komandas darba prasmēm vēl ir kur augt.

Mērķa grupa atzina, ka, paralēli teorijai, zināšanas pielietot uzreiz praktiski ir ļoti pareiza metode, jo mācībās iegūtā informācija uzreiz tiek izmantota reālā projekta sagatavošanas darbā. Pozitīvs aspekts- blakus ir eksperts/ konsultants, kuram var jautāt, jautāt un jautāt.

Mācību kurss tika organizēts biedrības Preiļu NVO centrs mobilajā datorklasē, tādējādi papildus attīstot arī mērķa grupas IKT prasmes.

Projekta ietvaros jau apgūtas zināšanas Finanšu plānošanā ES politikas instrumentu un pārējās ārvalstu finanšu palīdzības līdzfinansēto starptautisko projektu un pasākumu īstenošanā, bet vēl plānojas mācību kurss „Zināšanu apguve projektu ieviešanā iesaistīto organizāciju sadarbības veidošanā un nodrošināšanā", kas sāksies jau 30. aprīlī un ko vadīs eksperte/konsultante Sandra Pallo.

Projekta vadītāja Ineta Liepniece

                                                                             Ieguldījums tavā nākotnē

Šī relīze ir veidota ar Eiropas Savienības Eiropas Sociālā fonda finansiālu atbalstu.

Par relīzes saturu atbild biedrība „Preiļu NVO centrs".

92,07 % no Projekta finansē Eiropas Savienība ar Eiropas Sociālā fonda starpniecību.

 Apakšaktivitāti administrē Valsts kanceleja sadarbībā ar Sabiedrības integrācijas fondu.


Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 29.04.2013
<< Marts 2024 >>
P O T C P S Sv
 
    123
 
45678910
 
11121314151617
 
18192021222324
 
25262728293031
Vai NVO pietiek līdzekļu?
Pietiek
Pietrūkst.
Pietiek, bet būtu labi ja vairāk