Saņemts atbalsts 2014. gada darbības programmai

                          

Sabiedrības integrācijas fonda padome ir apstiprinājusi biedrības „Preiļu NVO centrs" izstrādātā projekta „Līdzdalības demokrātijas attīstības veicināšana Preiļu, Aglonas, Vārkavas, Riebiņu un Līvānu novados" (Finansēšanas līguma Nr. 2012.EEZ/DAP/MAC/203/1/L/050/2014) darbības programmu 2014. gadam, Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta finansētās programmas „NVO fonds" apakšprogrammā „NVO darbības atbalsta programma".

Programmas mērķis ir pilsoniskās sabiedrības stiprināšana Preiļu, Aglonas, Līvānu, Vārkavas un Riebiņu novados, veicinot iedzīvotāju līdzdalību, brīvprātīgā darba popularizēšanu un nevalstiskā sektora institucionālās un cilvēkresursu kapacitātes paaugstināšanos.

Projekta ietvaros jau februārī tika organizētas mācības nevalstiskajam sektoram par brīvprātīgā darba nozīmi, kuras vadīja Nataļja Demjaņenko ( biedrība „Odin Vita"), kam gada nogalē sekos konkurss par nomināciju GADA BRĪVPRĀTĪGAIS ar brīvprātīgo godināšanas pasākumu, lai pateiktu „ paldies" tiem cilvēkiem, kuri nesavtīgi darbojas sabiedriskajās aktivitātēs. Aktivitāte veicinās brīvprātīgā darba popularizēšanu un jaunu biedru piesaisti esošajām organizācijām.

Programmas ietvaros plānots izdot 4 informatīvus NVO aktualitāšu kalendārus un organizēt info dienu par drošību internetā, kas sekmēs cilvēkdrošības principu ievērošanu interneta vidē.

Vasarā plānots organizēt NVO ideju tirdziņu, kas  veicinās jaunu nevalstisko organizāciju veidošanos, pieredzes apmaiņu un izpratni par NVO darbību un iespējām. Regulāri tiks sniegtas konsultācijas par finansējuma piesaisti, projektu izstrādi un NVO grāmatvedības uzskaiti.

Projekta tiešā mērķa grupa ir 24 dažādu nevalstisko organizāciju pārstāvji Preiļu, Aglonas, Vārkavas, Riebiņu un Līvānu novadu teritorijās, kas ir biedrības Preiļu NVO centrs biedri.

Projekta aktivitātēs piedalīsies arī biedrības "Preiļu NVO centrs"  darbinieki, organizācijā esošie brīvprātīgie darbinieki, kā arī tās nevalstiskās organizācijas Preiļu, Aglonas, Vārkavas, Riebiņu un Līvānu novados, kas nav biedri, pašvaldību pārstāvji un politiķi -pašvaldību deputāti, kā arī citi interesenti, kuriem projekta aktivitātes būs saistošas un aktuālas.

Programmu finansē EEZ finanšu instruments un Latvijas valsts.

Līdzfinansējumu nodrošina Preiļu novada dome

Projekta vadītāja Ineta Liepniece


Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 18.02.2014
<< Marts 2024 >>
P O T C P S Sv
 
    123
 
45678910
 
11121314151617
 
18192021222324
 
25262728293031
Vai NVO pietiek līdzekļu?
Pietiek
Pietrūkst.
Pietiek, bet būtu labi ja vairāk