Nācis klajā pētījums. Pārskats par NVO sektoru Latvijā 2013. gadā

Latvijas Pilsoniskā alianses ar patiesu lepnumu nodod Jūsu ieskatam pētījumu Pārskats par NVO sektoru Latvijā 2013. gadā. Pētījumā ir apkopoti dati un fiksētās izmaiņas par 2013. gada notikušajām izmaiņām NVO sektorā. Galvenie secinājumi par NVO sektora darbību ir: organizāciju skaits visās Latvijas pašvaldībās ir audzis, intensīvāka un regulārāka kļuvusi organizāciju darbība, vienlaikus ir augušas valsts iestāžu gaidas par biedrību un nodibinājumu darbības profesionalitāti. Ja vēlies uzzināt, par cik procentiem katru gadu samazinās Rīgā reģistrēto NVO skaits (attiecībā pret kopējo NVO skaitu Latvijā), kurā pašvaldībā uz 1000 iedzīvotājiem ir vislielākais NVO skaits, kāda ir situācija ar NVO skaitu katrā no reģioniem (pieaugums vai kopējā skaita samazinājums), ko iedzīvotāji domā par NVO darbu un cik Latvijas iedzīvotāji ir iesaistījušies NVO darbā, lasi jauno pētījumu un dalies ar to!

Petijums_Parskats par NVO sektoru LV_2013.pdf

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 07.11.2014

Konkursa "Gada brīvprātīgais" godināšanas pasākums

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 07.11.2014

Sabiedrības integrācijas fonds izsludina trešo atklāto projektu iesniegumu konkursu Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta 2009.-2014.gada perioda programmas „NVO fonds” apakšprogrammas „Nevalstisko organizāciju projektu programma” ietvaros

Programmas „NVO fonds" mērķis ir veicināt pilsoniskās sabiedrības attīstību Latvijā un stiprināt atbalstu sociālajam taisnīgumam, demokrātijai un ilgtspējīgai attīstībai. Programmas līdzfinansējumu veido Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta un Latvijas valsts budžeta līdzfinansējums. Līdzfinansējuma saņēmējs nodrošina savu finansējumu vismaz 10% apmērā no projekta kopējām attiecināmajām izmaksām.

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 06.11.2014

Seminārs "Laba pārvaldība NVO: vadības struktūra"

Praktiskais seminārs paredzēts tiem, kas jau aktīvi darbojas, kā arī interesentiem, kas domā par savas nevalstiskās organizācijas dibināšanu un ar to saistītajiem juridiskajiem jautājumiem. Seminārā uzzināsiet visas nianses, kas saistītas ar nevalstiskas organizācijas darbību, reorganizāciju, darbības izbeigšanu, organizatorisko struktūru, biedra tiesībām un pienākumiem.

Seminārs notiks: 12. novembrī no plkst. 14.00 līdz 17.00 NVO nama 206. telpā, Laimdotas ielā 42 (ieeja no Ieriķu ielas), Rīgā. Semināru vadīs tiesību zinātņu doktore Kitija Bite.

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 06.11.2014

Biedrība "Mūsmājas" realizē projektu „Dabas velšu spēks manā šķīvī”

Biedrībā „Mūsmājas" noslēdzies projekts „Dabas velšu spēks manā šķīvī", ko atbalstīja Ziedot.lv, kura dalībniece biju arī es. Gribu nedaudz pastāstīt par aktivitātēm, kuras man bija interesantas un noderīgas. Daudz praktisku padomu uzzināju lekcijās „Ko liekam uz šķīvja". Uzzināju gan par uztura piramīdu, gan kā labāk sagatavot pārtikas produktus, lai tie saglabātu savu uzturvērtību un vitamīnus. Mani pārsteidza tas, ka es neizmantoju savā virtuvē tik veselīgus un vajadzīgus produktus - vienkārši nezinot šo graudu tik plašo pielietošanu. Nodarbības vadīja zinoša, savas jomas profesionāle - Ināra Liepiņa. Nodarbību laikā bija gan konkursi, gan degustācijas, gan receptes un padomi kā lietderīgi un pareizi izmantot to, ko mēs paši varam izaudzēt savā dārzā un pagatavot garšīgus ēdienus mājās neveltot tam daudz laika.

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 03.11.2014

Projekts sieviešu iespēju un veselības uzlabošanai

Bila & Melindas Geitsu fonds izsludina projektu konkursu, lai rastu inovatīvus risinājumus,  kas efektīvi sasniedz visneaizsargātākās sieviešu grupas. Projekta mērķis ir uzlabot sievietes veselību, veicināt sieviešu līdztiesību.Tiek piešķiras diva veida dotācijas: 2 gadu programmai ($ 500,000), 4 gadu programmai ($2,5miljonus). Projekta pieteikumu var iesniegt līdz 2015. gada 13. janvārim. Sīkāka informācija 

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 31.10.2014

Fond foundation projekti labdarības mērķiem

Fonds ir dibināts 1936. gadā Ņujorkā, ASV un ir neatkarīga, globāla organizācija, kuras mērķis ir panāk sociālās pārmaiņas pasaulē. Projektu pieteikumi tiek izskatīti visu gadu, nekādi termiņi nav noteikti. Dotāciju fondi jāizmanto tikai labdarības mērķiem. Fonam ir izvirzītas vairākas prioritātes, par kurām var iesniegt savus projektus: ekonomika, ilgtspējīga attīstība, demokrātija, tiesības un tiesiskums, cilvēktiesības, dzimuma, seksualitātes un reproduktīvais tiesiskums, izglītība un radošums. Sīkāka informācija

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 31.10.2014

Tuvojas The Central Baltic Programme 2014 - 2020 projektu izsludināšana

The Central Baltic Programme 2014-2020 programmā pirmās uzsaukuma kārtaspieteikumusvarēs iesniegt no 2014. gada 18. decembrim līdz 2015. gada 9. februārim. Otrā pieteikumu pieņemšanas kārta tiks izsludināta 2015. gadā no 24. augusta līdz 23. oktobrim. Programma atbalsta pārrobežu sadarbību (vismaz 2 valstis) prioritātēs: konkurētspējīga ekonomika, sociālā iekļaušana, centrālā Baltijas reģiona sadarbības veicināšana, ilgtspējīga kopīgo resursu izmantošana. Ar programmas vadlīnijām un ideju formu var iepazīties šeit

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 31.10.2014

"Latvijas Loto" labo mērķu programma

VAS Latvijas Loto ir izvērtējusi jomas, kuras sabiedrībai ir nozīmīgas un īpaši atbalstāmas, un par prioritāti izvirzījusi bērnu un jauniešu labklājību. Palīdzība sevišķi ir nepieciešama tiem bērniem, kuriem dzīve jau no mazotnes sagādājusi raizes -bāreņiem un bērniem ar īpašām vajadzībām. Atbalsts nepieciešams arī jaunajiem talantiem, kuriem dažkārt pietrūkst līdzekļu, lai attīstītu un pilnveidotu savas spējas sportā, mūzikā, mākslā un tml. Latvijas Loto katru gadu izvēlas ziedojumu objektus, balstoties gan uz atsevišķiem iesniegtajiem projektiem, gan uz iepriekšējo gadu iestrādēm.

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 31.10.2014

Kursi "Fotografēšanas pamati"

Biedrība "Preiļu NVO centrs" organizē kursus "Fotografēšanas pamati" 1. nodarbība 10. novembrī plkst. 18.00 Kooperatīva ielā 6, Preiļos.

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 29.10.2014

Automašīnu pielāgošana cilvēkiem ar kustību traucējumiem - kas ir pie mums Latvijā, bet kas - pasaulē

Automašīnu pielāgošana cilvēkiem ar kustību traucējumiem - kas ir pie mums Latvijā, bet kas - pasaulē. Latvijas Nacionālais mākslas muzejs uzsāk sajūtu ekskursijas Rīgas Biržā. Ekskursijas, kurās var ne tikai redzēt, bet arī sajust, sataustīt un sasmaržot. Par to jaunajā raidījumā "Trīs ceturtdaļas". Raidījums pieejams, sekojot saitei: http://youtu.be/xCALriasjX8

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 23.10.2014

Kapitālsabiedrību peļņas daļas „ērkšķainais ceļš pie NVO” un tā alternatīvu meklējumi projektā LEMJAM KOPĀ

                                       

Tuvojas noslēgumam Latvijas Kopienu iniciatīvu fonda (LKIF) īstenotais Eiropas Sociālā fonda projekts "Lemjam kopā", kas tika īstenots nevalstisko organizāciju administratīvās kapacitātes stiprināšanas aktivitātes ietvaros. 

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 15.10.2014

Konkurss „GADA BRĪVPRĀTĪGAIS Aglonas, Līvānu, Preiļu, Riebiņu un Vārkavas novados”

                                 

Konkurss tiek rīkots projekta „Līdzdalības demokrātijas attīstības veicināšana Preiļu, Aglonas, Vārkavas, Riebiņu un Līvānu novados" Nr. 2012.EEZ/DAP/MAC/203/1/L/050/2014 aktivitātes „Konkurss „GADA BRĪVPRĀTĪGAIS" Preiļu, Vārkavas, Līvānu, Riebiņu un Aglonas novados" ietvaros.

Konkursa mērķis: popularizēt brīvprātīgo darbu, izcelt brīvprātīgā darba darītājus un noskaidrot  centīgākos un nesavtīgākos Preiļu, Aglonas, Vārkavas, Riebiņu un Līvānu novadu nevalstiskajās organizācijās darbojošos brīvprātīgos.

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 03.10.2014

NVO ideju tirdziņš Preiļos

                                     

Projekta „Līdzdalības demokrātijas attīstības veicināšana Preiļu, Aglonas, Vārkavas, Riebiņu un Līvānu novados" ietvaros nevalstisko organizāciju darbības popularizēšanai  2014. gada 30. augustā tika organizēts NVO ideju tirdziņš, kurā ar atraktīvām metodēm tika atspoguļota Preiļu, Vārkavas, Līvānu, Riebiņu un Aglonas  novadu nevalstiskā sektora darbība.

NVO ideju tirdziņā 22 Preiļu, Vārkavas, Līvānu, Riebiņu un Aglonas novadu nevalstiskās organizācijas aicināja pasākuma apmeklētājus piedalīties dažādās radošajās darbnīcās, iesaistīties rotaļās, vingrot, nūjot, dziedāt. Pasākuma laikā tika filmēts video sižets. Skatīt video sižetu.

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 02.10.2014

Biedrība “Ģimeņu atbalsta centrs “Puķuzirnis”

Ģimeņu atbalsta centra "Puķuzirnis" pamatfunkcija ir sniegt motivējošu, izglītošu atbalstu Preiļu un Riebiņu novadu ģimenēm, pilnveidot bērnu un jauniešu attīstošo vidi.

 Biedrības galvenā mērķauditorija: ģimenes ar bērniem, jaunās ģimenes, jaunās māmiņas.

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 02.10.2014

Projekta "Līdzdalības demokrātijas attīstības veicināšana Preiļu, Aglonas, Vārkavas, Riebiņu un Līvānu novados” ietvaros izveidots "NVO aktualitāšu kalendārs"

                                          

„NVO aktualitāšu kalendārs" izveidots Projekta „Līdzdalības demokrātijas attīstības veicināšana Preiļu, Aglonas, Vārkavas, Riebiņu un Līvānu novados" ietvaros. Kalendārā iekļauta informācija par NVO aktualitātēm - finanšu piesaiste, izmaiņas grāmatvedībā, NVO pasākumu plāni un cita nevalstiskajam sektoram saistoša un aktuāla informācija NVO darbības nodrošināšanai. Kalendārs ir sagatavots un elektroniski izsūtīts 350 Latgales reģiona nevalstiskajām organizācijām.

Aktualitasu_kalendarsNr5.Pdf

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 26.09.2014

Noskaidro savu pilsoniskās aktivitātes indeksu

Biedrība Latvijas Pilsoniskā alianse aicina ikvienu, noskaidrot savu pilsonisko aktivitāti! Aizpildi aptauju un noskaidro savu līdzdalības indeksu, un salīdzini to ar rādītājiem valstī.
Aptaujas mērķis ir novērtēt Latvijas iedzīvotāju pašu ierosinātu, organizētu un pārvaldītu līdzdalību ekonomiskajos, sociālajos, kultūras un politiskajos procesos, lai pozitīvi ietekmētu savu dzīvi. Aizpildīt aptauju

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 09.09.2014

Biedrība "Nīdermuižas draudze" aicina atbalstīt projektu "Mēs esam aktīvi un priecīgi visos vecumos"

Mēs esam ļoti aktīvi, mums trūkst pasākumiem apskaņošanas iekārtās. Ar šī projekta palīdzību būs iespējams vēl vairāk aktivizēt Pelēču iedzīvotājus. Mēs darbojamies visas paaudzes kopā, šī paaudžu kopā būšana veicinās Pelēču skolas audzēkņu un nevalstisko organizāciju lielāku sadarbību. Mēs rīkojam pasākumus KN, skolā, baznīcā. Ticiet mums mēs spējam darboties aktīvi. Lūdzam balsojiet un atbalstiet mūsu projektu.

Balso šeit

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 05.09.2014

Biedrība "Preiļu NVO centrs" aicina pieteikties maksas kursos

Biedrība "Preiļu NVO centrs" LR izglītības un zinātnes ministrijas izglītības iestāde

reģistrācijas apliecības numurs 1860800593

AICINA PIETEIKTIES MAKSAS KURSOS

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 04.09.2014

Programmas „Tiesiskums 2014-2020” 2014. gada darba programmas ietvaros izsludināts konkurss ”Aicinājums iesniegt projekta pieteikumus, lai atbalstītu starptautiskus projektus ES narkotiku apkarošanas politikas jomā”

Konkursā tiks pieņemti projektu iesniegumi, kuri veidoti saskaņā ar ES politiku narkotiku apkarošanas jomā, īpaši uzsverot jauno psihoaktīvo vielu izplatības novēršanu, atkarīgo cilvēku rehabilitācijas sistēmas attīstību, pieredzes apmaiņu narkotiku piedāvājuma un pieprasījuma mazināšanā, kā arī pilsoniskās sabiedrības iesaisti ES Narkomānijas apkarošanas stratēģijā 2013.-2020. (EU Drug Strategy 2013-2020) un ES Narkotiku rīcības plānā 2013.-2016. gadam (EU Drugs Action Plan 2013-2016) noteikto prioritāšu īstenošanā. Konkursa ietvaros atbalstāmās darbības: datu vākšana, aptaujas, pētījumi; apmācības; mācību organizēšana, pieredzes apmaiņa; sabiedrības informēšana.

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 22.08.2014
<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 >> 
<< Marts 2024 >>
P O T C P S Sv
 
    123
 
45678910
 
11121314151617
 
18192021222324
 
25262728293031
Vai NVO pietiek līdzekļu?
Pietiek
Pietrūkst.
Pietiek, bet būtu labi ja vairāk