Pirmās Lūgšanu brokastis

„Dod, lai vari iepazīt došanas prieku, jo tad, kad Tavs laiks beigsies, viss, ko nebūsi devis, būs zudis."

                                                                                                 H. Džibrāns

Nodibinājums „Viduslatgales pārnovadu fonds" sadarbībā ar Aglonas, Līvānu, Preiļu, Riebiņu un Vārkavas novadu pašvaldībām 24. oktobrī, Preiļu kultūras namā pirmo reizi rīkoja Lūgšanu brokastis. Uz tām tika aicināti pašvaldību vadītāji, izglītības, mākslas, kultūras, sporta, uzņēmējdarbības, nevalstiskā sektora pārstāvji, katoļu, luterāņu, vecticībnieku un pareizticīgo konfesiju garīdznieki. Pirmās Lūgšanu brokastis pulcēja 130 dalībniekus.

Ierodoties uz Lūgšanu brokastīm, katrs dalībnieks veica ziedojumu konkrētam mērķim - šoreiz šis mērķis bija - par stiprām, krietnām daudzbērnu ģimenēm, kurās aug pieci un vairāk bērni. Arī tēma, kas vijās cauri pasākumam, bija ģimene. Par to runāja gan pašvaldību vadītāji, gan visu garīgo konfesiju pārstāvji.

Ģimenes tēmu par ļoti nozīmīgu atzina Līvānu Svētā Erceņģeļa Miķeļa Romas katoļu draudzes prāvests Juris Zarāns. Viņš atgādināja neaizmirst, ka mēs neesam vientuļi, ka Jēzus klauvē pie katras ģimenes. Prāvests arī svētīja šo brokastu galdu un aicināja tās nobaudīt.

Aglonas bazilikas prāvests Daumants Abrickis arī augstu novērtēja brokastu galveno tēmu. Viņš uzsvēra, ka par ģimenes vērtībām savulaik daudz runājis arī pāvests Jānis Pāvils 2.. Līvānu evaņģēliski luteriskās draudzes mācītājs Ēvalds Bērziņš uzsvēra laulības nozīmi ģimenisko vērtību radīšanā un nostiprināšanā. Tēvs Viktors Mjaliks no Grāveru pareizticīgo draudzes pieminēja, ka, neskatoties  uz dažādām finansiālām, ekonomiskām un politiskām krīzēm, nedrīkst pieļaut garīgo krīzi. Pasākuma dalībniekus uzrunāja tēvs Mihails Stoiko no Līvānu Visu Svēto pareizticīgo draudzes, lūgšanu brokastīs piedalījās arī Vidsmuižas draudzes prāvests Česlavs Mikšto.

Līvānu novada domes priekšsēdētājs Andris Vaivods savā uzrunā teica, ka cilvēks dzīves laikā var paveikt ļoti daudz, ja dzīvo saskaņā ar sevi un saskaņā ar Dieva likumiem. Vārkavas novada domes priekšsēdētāja Anita Brakovska runāja par vērtību krīzi. Aglonas novada domes priekšsēdētājas vietnieks Osvalds Šatilovs vēlēja sabiedrībai stiprināt savas ģimenes ar tradīcijām, kas vērstas uz mūžīgām vērtībām. Preiļu novada domes priekšsēdētājs Alda Adamoviča teiktais balstījās uz pārliecību, ka cilvēka patiesās emocijas atklājās tieši ģimenē. Riebiņu novada domes priekšsēdētājs Pēteris Rožinskis klātesošajiem vēlēja pēc iespējas vairāk laika vadīt ar saviem mīļajiem, lai pēc tam nav jānožēlo, ka tik maz bijuši kopā.

12. Saeimas deputāts Jānis Klaužs kavējās pārdomās par to, kā sabiedrību iespaido un tās attīstību virza personības.

Pasākumu vadīja Fonda uzraudzības padomes priekšsēdētāja Antra Vilcāne un Pieniņu Jēzus Sirds Romas katoļu draudzes prāvests Aigars Bernāns.

Pasākuma atmosfēru papildināja muzikāli priekšnesumi - garīgās mūzikas ansamblis no Preiļiem (vadītāja Aira Gribonika-Upeniece), Preiļu Mūzikas skolas audzēkne Aija Jermoloviča (skolotājs Edgars Znutiņš) un Jēkaba Graubiņa Līvānu Mūzikas skolas audzēknis Kristiāns Jasinskis (skolotāja Skaidrīte Bulmeistare).

Par brokastu galda klāšanu un ēdienkarti rūpējās Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma struktūrvienības „Preiļi" audzēkņi skolotājas Ināras Liepiņas vadībā.

„Mēs neviens neesam tik bagāti, lai novērstu visus trūkumus vai nelaimes, bet kopā mēs spējam to visu mazināt un dod kādam cerību un pārliecību," uzsvēra Viduslatgales pārnovadu fonda valdes locekle Valija Vaivode, " mēs vēlējāmies klātesošo uzmanību vērst uz labo, patieso, pilnīgo, lai visi kopā svinētu un piedzīvotu cilvēciski grūti apjaušamo, bet pavisam reālo patiesību - Dievs ir labs. Paldies, katram un ikvienam par ziedojumu, paldies par laiku, ko veltījām viens otram, paldies par vārdiem īstiem un vērtiem. Lai Dieva gaisma un mīlestība ir kā stiprs tilts, kas mūs vada rītdienā!"- visiem klātesošajiem vēlēja Valija Vaivode.

 Pirmās Lūgšanu brokastis noslēdzās ar kopējo lūgšanu „Tēvs mūsu..." un pārliecību, ka turpinājums būs, varbūt tikai citā pašvaldībā, jo Viduslatgales pārnovadu  fonds apvieno piecus, bijušā Preiļu rajona teritorijā izveidotus, novadus. 

Pasākuma ietvaros tika saziedoti 1751 eiro.

Ja kāds vēlas ziedot šim vai citam mērķim, būsim pateicīgi, to var izdarīt pārskaitot ziedojumu uz  rekvizītiem:

Nodibinājums „Viduslatgales pārnovadu fonds" Reģ. nr. 40008210954

AS „SEB Banka" LV35UNLA0050021079970

 Nodibinājuma „Viduslatgales pārnovadu fonds" valdes locekle Valija Vaivode.


Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 12.11.2014
<< Marts 2024 >>
P O T C P S Sv
 
    123
 
45678910
 
11121314151617
 
18192021222324
 
25262728293031
Vai NVO pietiek līdzekļu?
Pietiek
Pietrūkst.
Pietiek, bet būtu labi ja vairāk